World Press Photo 2016

door Persbericht Canon op dinsdag 14 februari 2017

's-Hertogenbosch, 13 februari 2017 – Canon Europe, marktleider in imaging solutions, feliciteert Burhan Ozbilici, winnaar van de World Press Photo of the Year 2016. De winnende foto toont de schietpartij waarbij de Russische ambassadeur in Turkije, Andrey Karlov, in een kunstgalerij in Ankara, Turkije om het leven kwam.

wppc2017
© Burhan Ozbilici, The Associated Press. EOS 5D Mark III • EF24‑105mm f/4L IS USM

World Press Photo Contest
De World Press Photo Contest wordt wereldwijd beschouwd als de meest prestigieuze competitie voor fotojournalisten. Dit jaar beleefde de fotowedstrijd haar 60ste editie. De jury van World Press Photo selecteerde de foto uit 80.408 inzendingen van 5.034 professionele fotografen uit 125 landen. Sinds 1992 wordt de World Press Photo Contest gesponsord door Canon. Dit jaar waren er acht categorieën waarin deelnemers foto’s konden indienen.

“We zijn er trots op dat we door middel van de World Press Photo Contest ‘s werelds beste fotojournalisten kunnen aanmoedigen om hun verhaal te vertellen met behulp van fotografie”, vertelt Kieran Magee, director Professional Imaging van Canon Europe. “Beelden, zoals de foto gemaakt door Burhan Ozbilici, herinneren ons aan de gevaarlijke omstandigheden waarin vele fotojournalisten hun werk doen. Tegelijkertijd illustreren ze de moed die nodig is om de verhalen die verteld moeten worden, vast te leggen. Dat is precies de reden waarom we deze competitie al 25 jaar sponsoren.”

Burhan Ozbilici heeft zijn winnende foto gemaakt met de Canon EOS 5D Mark III met een EF24‑105mm f/4L IS USM-lens. Zijn foto behaalde ook de eerste plaats in de Spot News-categorie. Andere winnende foto’s die met Canon-camera’s zijn gemaakt, zijn:
• Contemporary Issues-categorie: ‘Taking a stand in Baton Rouge’, genomen door Jonathan Bachman met een Canon EOS-1D X en een EF16‑35mm f/2.8L II USM-lens in Baton Rouge, Louisiana, Verenigde Staten
• Daily Life-categorie: ‘The Silent Victims of a Forgotten War’, genomen door Paula Bronstein met een Canon EOS 5D Mark III in Kabul, Afghanistan
Spot News-categorie: ‘Pakistan Bomb Blast’, genomen door Jamal Taraqai met een Canon EOS 700D in Quetta, Pakistan
• General News-categorie: ‘Offensive on Mosul’, genomen door Laurent van der Stockt met een Canon EOS 5D Mark II en een EF24‑105mm f/4L IS USM-lens in Mosul, Irak
• Sports News-categorie: ‘Grand National Steeplechase’ genomen door Tom Jenkins met een Canon EOS‑1D X en een EF24‑70mm f/2.8L II USM-lens in Liverpool, Groot-Brittannië
• People-categorie: ‘009-war’ genomen door Magnus Wennman met een Canon EOS 5D Mark III en een TS‑E45mm f/2.80-lens in het Debaga-vluchtelingenkamp, Irak
• Nature-categorie: ‘Caretta Caretta Trapped’, genomen door Francis Pérez met een Canon EOS 5D Mark III en een EF15mm f/2.8 Fisheye-lens in Tenerife, Canarische Eilanden, Spanje
Als winnaar van de World Press Photo 2016 ontvangt Burhan Ozbilici een geldprijs van 10.000 euro van World Press Photo tijdens een prijsuitreiking in Amsterdam op 22 april 2017. Bovendien ontvangt Ozbilici van Canon Europe een aantal Canon-producten.

Tentoonstelling en lezingen
De winnende foto’s worden getoond in een tentoonstelling die het hele jaar in 95 steden in ruim 45 landen bezocht kan worden. De eerste World Press Photo 2017-tentoonstelling opent op 14 april 2017 in Amsterdam haar deuren. De beelden die tijdens de tentoonstelling worden getoond, zijn geprint op Canon’s grootformaat- en Arizona flatbed-printers.

In samenwerking met World Press Photo wordt een reeks lezingen georganiseerd op universiteiten in Europa onder de noemer ‘Reflections’. Deze lezingen vertellen het verhaal van fotojournalistiek en de impact van fotografie.

Meer informatie over World Press Photo is te vinden op: www.worldpressphoto.org
Voor meer bijzondere verhalen van professionele gebruikers van Canon-apparatuur: www.canon-europe.com/pro/
De World Press Photo persinformatie kan worden gedownload op: www.worldpressphoto.org/press

LAATSTE NIEUWE ARTIKELEN
Sinds de vorige nieuwsbrief zijn we weer druk in de weer geweest om interessante onderwerpen te bespreken en nieuwe producten te testen. De betreffende artikelen hebben we hieronder nog eens voor je op een rijtje gezet. Veel leesplezier!

Heb je ideeën voor een onderwerp of review, laat het ons dan weten: info@eoszine.nl

Spiegelloos

Ga jij binnenkort overstappen naar een spiegelloos camerasysteem?

Tevredenheid EOS

Hoe tevreden ben jij momenteel met jouw EOS-systeem?

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.