Nieuw | Canon EOS M6

door Persbericht Canon NL op woensdag 15 februari 2017

Amstelveen, 15 februari 2017 – Canon introduceert vandaag de EOS M6. Dit nieuwe model binnen de EOS M-familie is een compact uitgevoerde, spiegelloze Canon-camera vol high-end eigenschappen. Voorzien van de allernieuwste imagingtechnologie – zoals een 24,2 Megapixel APS-C-formaat sensor, Dual Pixel CMOS AF en DIGIC 7 – biedt dit model DSLR-snelheden en -kwaliteit in een compacte body die je overal mee naartoe kunt nemen. De camera is ontworpen om creatieve expressie te stimuleren en het lcd-scherm van de camera maakt fotografie onder ongebruikelijke hoeken mogelijk – je kunt meteen aan de slag zodra de EOS M6 is ingeschakeld.

EOS M6 SILVER w15-45 FSL RTI 824

Vermogen en schoonheid in de palm van je hand
Dankzij Canon’s DIGIC 7 kun je alles vastleggen – van zonnige zomerse dagen tot donkere winteravonden. Het vermogen van deze beeldprocessor garandeert dat de opnamen meer kleurnuances en details bevatten, ongeacht de belichting waarmee ze zijn gemaakt. In combinatie met een 24,2 Megapixel CMOS-sensor en Dual Pixel CMOS AF beschik je telkens opnieuw over de kwaliteit en snelheid van een camera met DSLR- kenmerken. En voor die spontane momenten waar je geen invloed op hebt – van enthousiaste straatartiesten tot razendsnelle actiescènes – fotografeert de EOS M6 continu met 7 fps of met zelfs 9 fps wanneer je een vast AF gebruikt. Je kunt nu elk moment vastleggen. De ingebouwde 5-assige videostabilisatie van videobeelden garandeert vloeiende, trillingvrije Full HD 60p opnamen die ook stabiel blijven wanneer jij in beweging bent. Je kunt dit verder beteren door een lens met Dynamic IS te gebruiken, zoals de EF-M 15-45mm f/3.5-6.3 IS STM.

EOS M6 Lifestyle_01 EOS M6_Lifestyle_08 EOS M6_Lifestyle_18

Onmiskenbaar EOS-design en bediening
De EOS M6 beschikt over het lijnenspel van Canon’s klassieke EOS-design en heeft de perfecte afmetingen om samen met jou op avontuur te gaan – klaar om die creatieve momenten vast te leggen waar jij naar op zoek bent. Een intuïtief, groot kantelbaar lcd- touchscreen en een via je duim te bedienen programmawiel geven je met één vingertip volledige controle over de camera, voor eenvoudig gebruik ongeacht de beeldcompositie.

Verbinding maken en delen
Dankzij de geïntegreerde Wi-Fi- en NFC-connectiviteit kun je met de EOS M6 je opnamen snel en gemakkelijk met de wereld delen. Via Bluetooth® is een permanente verbinding tussen je EOS M6 en je smartphone mogelijk, zodat je je foto’s kunt bekijken zonder de camera uit je tas te halen. Je kunt Bluetooth® ook gebruiken om op afstand de perfecte groepsselfie te maken of vanaf een afgeschermde plek natuurfoto’s te maken zonder je onderwerp te storen.

Een geheel nieuwe zoeker
Canon introduceert vandaag ook de Electronic Viewfinder EVF-DC2, een compacte en lichtgewicht externe elektronische zoeker voor zowel compatibele EOS M-camera’s – waaronder de EOS M6 – als een reeks van PowerShot-modellen. De nieuwe 0.39-type zoeker is voorzien van een display met 2,36 miljoen dots dat elk detail weergeeft. De 100% dekking garandeert dat alles wat het oog kan zien wordt vastgelegd. De Electronic Viewfinder EVF-DC2 toont bewegingen in real time en heeft een verversingssnelheid van 120 fps. Daarmee maakt de EVF-DC2 het gemakkelijk om – afhankelijk van je onderwerp – bij fotografie snel te wisselen tussen scherm en zoeker door eenvoudigweg de camera omhoog te brengen naar je gezicht. Met een gewicht van slechts 29 gram is deze compacte zoeker perfect voor in de tas van EOS M6-fotografen.

EOS M6 – de belangrijkste kenmerken:
• Groots in kwaliteit, klein van formaat
• Indrukwekkende prestaties zodra jij die nodig hebt
• Nieuwe niveaus van creativiteit bij video’s
• Een mix van compact en DSLR
• Deel je opnamen met de wereld – geen kabels nodig
Adviesprijs: € 820,-
Beschikbaarheid: April 2017

Electronic Viewfinder EVF-DC2 – de belangrijkste kenmerken:
• Moeiteloos de juiste compositie kiezen
• Een andere manier van werken
• Compact ontwerp dat je overal mee naartoe kunt nemen
Adviesprijs: € 280,-
Beschikbaarheid: April 2017

LAATSTE NIEUWE ARTIKELEN
Sinds de vorige nieuwsbrief zijn we weer druk in de weer geweest om interessante onderwerpen te bespreken en nieuwe producten te testen. De betreffende artikelen hebben we hieronder nog eens voor je op een rijtje gezet. Veel leesplezier!

Heb je ideeën voor een onderwerp of review, laat het ons dan weten: info@eoszine.nl

Spiegelloos

Ga jij binnenkort overstappen naar een spiegelloos camerasysteem?

Tevredenheid EOS

Hoe tevreden ben jij momenteel met jouw EOS-systeem?

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.