Nieuw | Canon EOS 77D en EOS 800D

door Persbericht Canon NL op woensdag 15 februari 2017

Amstelveen, 15 februari 2017 – Canon introduceert vandaag twee nieuwe DSLR-camera’s binnen de EOS-familie – de EOS 77D en de EOS 800D. Dankzij de combinatie van toonaangevende imagingtechnologieën, waaronder een 24,2 Megapixel APS-C CMOS- sensor en DIGIC 7-processor, biedt de EOS 77D high-end prestaties plus volledige controle over het eindresultaat. Daarmee is dit model ideaal wanneer je overweegt je fotokit uit te breiden en je vaardigheden te vergroten. De nieuwe EOS 800D is daarentegen een fantastische camera om je eerste stappen in de wereld van DSLR te zetten. Naast deze camera’s introduceert Canon de EF-S 18-55mm f/4-5.6 IS STM – de kleinste11 niet- inschuifbare DSLR-kitlens binnen het assortiment – en ook de Remote Controller BR-E1, ideaal voor opnamen op afstand tot 5 meter van de camera en zonder zichtlijn.

EOS 77D 800D

Kwaliteit, detail en snelheid
Beide camera’s zijn uitgerust met dezelfde sensortechnologie als de iconische EOS 80D en maken gebruik van Canon’s nieuwste processor – DIGIC 7. Scènes worden met een indrukwekkende kwaliteit en met nog meer details vastgelegd. De camera’s zijn snel genoeg om een haarscherpe opname te garanderen.
De modellen beschikken met de Live View modus over ’s werelds hoogste AF-snelheid van 0,03 seconde en met zes frames per seconde worden ook snel bewegende onderwerpen eenvoudig en met een ongekende precisie vastgelegd.
Om van zonsopkomst tot zonsondergang opnamen bij weinig licht te maken, stelt de camera je in staat te fotograferen tot ISO 25.600 – uitbreidbaar tot 51.200 – en elke scène zonder problemen vast te leggen. Bij sommige opnamen draait alles om de details en met 45 cross-type AF-punten stelt de camera niet alleen razendsnel scherp, maar worden onderwerpen ook nauwkeurig gevolgd en zijn de resultaten haarscherp. Beide camera’s beschikken over 7.560-pixel RGB+IR-meting om subtiele details zoals huidtinten te detecteren en een nauwkeurige belichting te garanderen.

Hollywood binnen handbereik
In zowel films als foto’s kun je een uitzonderlijk niveau aan details en vloeiende bewegingen vastleggen, waarbij snel bewegende onderwerpen in Full HD 60p en HDR Movie Shooting worden geregistreerd. Of het nu gaat om safari’s, sport of een zonnige scène op het strand, Dual Pixel CMOS AF volgt je onderwerpen terwijl die in beweging zijn en stelt vloeiend scherp voor resultaten met een professionele uitstraling. Voor filmopnamen onderweg beschik je over de 5-assige digitale Image Stabilizer om tijdens filmen vanuit de hand ongewenste camerabewegingen te corrigeren.
De EOS 77D biedt je volledige controle waardoor je de camera helemaal eigen kunt maken. Met twee programmawieltjes kun je instellingen zoals diafragma en sluitertijd aanpassen en het bovenste lcd-scherm laat je elke instelling zien. Dankzij de instructieve interface van de EOS 800D leren minder ervaren fotografen tijdens het maken van opnamen wat de invloed van de camera-instellingen is, zodat de kennis van fotografie wordt vergroot en vaardigheden zich verder ontwikkelen. Fotograferen, verbinding maken en delen
Met NFC en Wi-Fi kun je foto’s en video’s gemakkelijk delen met compatibele slimme apparaten of een Canon Connect Station, voordat je ze bewerkt en aan de wereld laat zien. Bluetooth® zorgt voor een permanente verbinding en stelt je in staat je camera in te schakelen en opnamen te bekijken zonder de camera uit je tas te halen. Je kunt de camera ook op afstand bedienen via een smartdevice of via de nieuwe BR-E1 afstandsbediening.

Vergroot je fotografische mogelijkheden
De nieuwe EF-S 18-55mm f/4-5.6 IS STM kitlens is een ideale lens om mee van start te gaan en past perfect bij een allround DSLR waarmee je uiteenlopende onderwerpen fotografeert – van landschappen tot portretten. Deze lens is de kleinste1 in zijn klasse en beschikt over een 4-stops Image Stabilizer voor trillingsvrije opnamen bij weinig licht of maximale zoom. Het cirkelvormige, uit 7 lamellen bestaande diafragma zorgt voor een fraaie achtergrondonscherpte bij portretten en Servo AF met fluisterstille STM en is perfect voor haarscherpe videoscènes zonder storende geluiden.

EOS 77D – de belangrijkste kenmerken:
• Instinctieve bediening
• 24,2 Megapixel resolutie
• Gebruiksvriendelijk met 45 cross-type AF-punten
• Bluetooth voor wireless bediening en delen met smartdevices
• Dual Pixel CMOS AF voor vloeiend, snel en nauwkeurig scherpstellen bij video’s
Adviesprijs: € 920,-
Beschikbaarheid: april 2017

EOS 800D – de belangrijkste kenmerken:
• APS-C-formaat 24,2 Megapixel DSLR-beeldkwaliteit
• Optische zoeker en variangle touchscreen
• Gemakkelijk wireless delen van opnamen met slimme apparaten
• 45 cross-type AF-punten en ’s werelds snelste Live View AF
• Haarscherpe Full HD-videobeelden die gemakkelijk zijn vast te leggen
Adviesprijs: € 870,-
Beschikbaarheid: april 2017

EF-S 18-55mm f/4-5.6 IS STM – de belangrijkste kenmerken:
• Veelzijdig 18-55mm zoombereik
• 61,8 mm lang en een gewicht van slechts 215 gram
• 4-stops Image Stabilizer
• STM-autofocus
• Superieure beeldkwaliteit
Adviesprijs: n.b.
Beschikbaarheid: n.b.

Remote Controller BR-E1 – de belangrijkste kenmerken:
• Bluetooth®-connectiviteit
• 5 meter bereik vanuit alle richtingen
• Gemakkelijke bediening
• Voor foto’s en video’s
• Focus- en zoomknoppen
Adviesprijs: € 50,-
Beschikbaarheid: april 2017

LAATSTE NIEUWE ARTIKELEN
Sinds de vorige nieuwsbrief zijn we weer druk in de weer geweest om interessante onderwerpen te bespreken en nieuwe producten te testen. De betreffende artikelen hebben we hieronder nog eens voor je op een rijtje gezet. Veel leesplezier!

Heb je ideeën voor een onderwerp of review, laat het ons dan weten: info@eoszine.nl

Spiegelloos

Ga jij binnenkort overstappen naar een spiegelloos camerasysteem?

Tevredenheid EOS

Hoe tevreden ben jij momenteel met jouw EOS-systeem?

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.