Nieuw | EF-S 35mm Macro en PS SX730

door Persbericht Canon NL op donderdag 06 april 2017

Amstelveen, 6 april 2017 – Canon heeft vandaag een nieuwe innovatieve lens geïntroduceerd: de EF-S 35mm f/2.8 Macro IS STM. Deze lens is ontworpen voor schitterende macro- en close-upfotografie en voorzien van Canon’s unieke Micro Lite- technologie. Daarmee is de EF-S 35mm f/2.8 Macro IS STM de eerste lens van dit type in het EF-S-assortiment.

ef-s 35mm macro - PowerShot SX730

De EF-S 35mm f/2.8 Macro IS STM maakt deel uit van Canon’s uitgebreide serie EF-lenzen en is compatibel met alle APS-C DSLR-camera’s*. De lens stelt fotografen in staat om zelfs de fijnste details vast te leggen en nog dichter bij hun onderwerp te komen. De lens verlicht kleine onderwerpen en close-updetails, terwijl het ontwerp met een afgeschuinde rand minimale schaduw op het onderwerp laat verschijnen. Dankzij de combinatie met een Image Stabilizer met Hybrid IS kan de lens ongewenste trillingen en onscherpte voorkomen om zo het eindresultaat van macro-opnamen verder te verbeteren.

Filmpje via Twitter: klik hier.
Productinfo op Canon NL: klik hier.

Deze krachtige macrolens is met een life-size 1:1 vergroting in staat om onderwerpen op 3 cm vanaf de voorzijde van de lens op een schitterende wijze vast te leggen. Deze minimale werkafstand en vergroting maken dit de lens voor het onthullen van de minuscule en complexe details van onderwerpen zoals sieraden, food of kunstvoorwerpen.

De EF-S 35mm f/2.8 Macro IS STM heeft het vermogen om een geheel nieuwe wereld vol details in kaart te brengen en is ideaal voor gebruikers die op zoek zijn naar fascinerend en duidelijk onderscheidend beeldmateriaal voor hun Instagram-account of om snel een portfolio vol schitterende productfoto’s te produceren voor een klein bedrijf.

Uitgevoerd met een optical Image Stabilizer met Hybrid IS geeft de lens fotografen de vrijheid om opnamen vanuit de hand te maken en zo met nieuwe perspectieven van nog dichterbij details te onthullen die kleiner zijn dan het menselijk oog kan waarnemen. De geavanceerde Hybrid IS compenseert dankzij de ingebouwde technologie zowel rechtlijnige bewegingen als rotaties en is daarmee uiterst praktisch voor macro-opnamen. Hybrid IS compenseert de camerabewegingen die vaak de oorzaak zijn van ongewenste onscherpte.

De ingebouwde Macro Lite garandeert flexibele belichtingsopties en maakt de lens gebruiksvriendelijk. Fotografen kunnen wisselen tussen twee lampjes die zich aan elke zijde van de lens bevinden of beide lampjes tegelijk inschakelen. Met een druk op de knop kan de lichtintensiteit worden aangepast om de subtielste details te versterken. Gebruikers kunnen op creatieve wijze schaduw en textuur toevoegen, terwijl de kleur en details worden benadrukt. De ingebouwde Micro-Lite maakt het eenvoudig om macrofoto’s met een schitterende belichting te produceren die zonder verdere nabewerking klaar zijn voor uploaden naar Instagram.

Om veelzijdige fotografie met natuurlijke en off-camera belichting mogelijk te maken, zorgt het ontwerp met de te plaatsen lenskap dat deze lens schaduwvorming op het onderwerp minimaliseert, evenals de reflecties van de lens die op het onderwerp kunnen verschijnen.

Het ontwerp en de technologie van de lichtgewicht EF-S 35mm f/2.8 Macro IS STM stellen fotografen in staat om hun kunstvorm naar het volgende niveau te tillen. Het cirkelvormige f/2.8 diafragma met 7 lamellen zorgt voor een fraaie achtergrondonscherpte door out-of- focus delen van een foto uniform te renderen en het onderwerp zo vrijstaand te maken van de omgeving. Dit is ideaal om de aandacht van de kijker naar de details te leiden en schitterende foto’s te maken. De Super Spectra Coating zorgt daarnaast voor een vermindering van overstraling en reflectie om zowel het contrast als de kleur te handhaven.

Voor filmmakers is de fluisterstille werking van de STM-scherpstelmotor een extra voordeel voor filmen zonder geluiden die afleiden, terwijl de soepele pull-focusovergangen voor cinematische effecten zorgen.

De EF-S 35mm f/2.8 Macro IS STM is een veelzijdige, lichtgewicht lens die is ontworpen voor krachtige macrofotografie. De lens is inzetbaar voor een breed scala aan toepassingen, zoals portret- en straatfotografie en voor alledaagse fotografie door beginnende fotografen die hun verhaal willen vertellen.

De belangrijkste kenmerken van de Canon EF-S 35mm f/2.8 Macro IS STM:

 • Macrolens met ingebouwd Macro Lite
 • Life-size 1,0x vergroting
 • Kortste scherpstelafstand van 3 cm
 • Fluisterstille en vloeiende scherpstelling
 • Optical Image Stabilizer met Hybrid IS
 • Cirkelvormig diafragma met 7 lamellen voor schitterende achtergrondonscherpte
 • Super Spectra Coating
 • Uniek lensontwerp voor macrofotografie
 • Adviesverkoopprijs: € 439,99 (juni 2017)

Amstelveen, 6 april 2017 – Canon vernieuwt vandaag haar serie PowerShot SX- compactcamera’s voor op reis met een slank en krachtig superzoommodel – de PowerShot SX730 HS. Deze camera is een krachtpatser die gemakkelijk in een jaszak past en combineert een 20,3 Megapixel CMOS-sensor met het vermogen van de DIGIC 6- beeldprocessor. Dit stelt de PowerShot SX730 HS in staat reeksopnamen te maken met 5,9 fps, zodat je nooit een moment mist. Of het nu gaat om spontane straatoptredens en bruisende souks in steden die je voor het eerst bezoekt of om schitterende zonsondergangen of betoverende landschappen, de PowerShot SX730 HS is voor al je avonturen de perfecte reispartner.

ef-s 35mm macro - PowerShot SX730

Krachtige zoom en hoge kwaliteit in je jaszak
De PowerShot SX730 HS is uitgerust met een groothoeklens met 40x optische zoom en 80x ZoomPlus – daarmee is deze camera perfect voor veelzijdig gebruik bij opnamen van dichtbij en veraf. Met een dikte van slechts 39,9 mm past de camera gemakkelijk in je rug- of broekzak, zodat het de ideale camera is om onderweg opnamen mee te maken. Met hoge AF-snelheden van 0,12 seconden en 8 Intelligent IS-modi plus geavanceerde 5-assige Dynamic IS wanneer je videobeelden vastlegt, blijven je foto’s en Full HD- opnamen haarscherp en stabiel, zelfs wanneer iets in je omgeving of een hand trillingen veroorzaakt.

Creativiteit is standaard
Geef je creativiteit de vrijheid met de Creative Shot-modus van de PowerShot SX730 HS. Deze functie is onderweg snel en gemakkelijk te gebruiken en de camera produceert met een reeks aan filters en effecten automatisch vijf extra versies van je opname, zodat je je onderwerp op nieuwe en onverwachte manieren kunt vastleggen. Voeg met de Short Clip Movie-modus een creatief accent toe aan je Instagram™ story. De Short Clip Movie- modus registreert vier of vijf seconden durende Full HD-clips met een reeks aan weergaveopties, waaronder slow en fast motion. Dankzij het grote, kantelbare 7,5 cm lcd- scherm kun je ook onder de meest moeilijke hoeken fotograferen en filmen, zodat je bij elke scène een creatieve compositie kunt vastleggen. De datumfunctie stelt je in staat om elk deel van je expedities over de hele wereld nauwkeurig te documenteren.

Vastleggen, delen en herinneren
Of je nu in een ver land een tempel bezoekt of dichter bij huis een stedentrip maakt, de Wi-Fi-connectiviteit stelt je in staat direct verbinding te maken met je smartphone en de belangrijkste momenten te delen met vrienden en familie. Via Bluetooth® zorg je voor een permanente verbinding tussen je camera en smartphone, zodat je je foto’s kunt bekijken terwijl je camera veilig is opgeborgen in je tas. De Bluetooth®-connectiviteit stelt je ook in staat om de camera op afstand te bedienen en is perfect voor groepsselfies, zodat je nooit de nieuwe vrienden vergeet die je ontmoet. En met de Camera Connect-app kun je de opnamelocatie synchroniseren met de gps-gegevens van je smartphone om zo nauwkeurig de route van je avonturen te volgen, ongeacht waar de reis naartoe gaat.

PowerShot SX730 HS – de belangrijkste kenmerken:

 • Reis licht en zoom in op elk moment
 • Perfect voor je mooiste momenten – dag en nacht
 • Moeiteloos Full HD-videobeelden vastleggen
 • Net zo eenvoudig of geavanceerd als jij wilt
 • Veelzijdige connectiviteit voor gemakkelijk delen
 • Adviesverkoopprijs: € 409,99 (juni 2017)

LAATSTE NIEUWE ARTIKELEN
Sinds de vorige nieuwsbrief zijn we weer druk in de weer geweest om interessante onderwerpen te bespreken en nieuwe producten te testen. De betreffende artikelen hebben we hieronder nog eens voor je op een rijtje gezet. Veel leesplezier!

Heb je ideeën voor een onderwerp of review, laat het ons dan weten: info@eoszine.nl

Spiegelloos

Ga jij binnenkort overstappen naar een spiegelloos camerasysteem?

Tevredenheid EOS

Hoe tevreden ben jij momenteel met jouw EOS-systeem?

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.