NK Natuurfotografie 2017

door Persbericht Natuurfotografie.nl op donderdag 15 juni 2017

Natuurfotografie.nl organiseert van 19 augustus t/m 3 september 2017 in het Nationaal Park de Hoge Veluwe de tweede editie van het Open Nederlands Kampioenschap Natuurfotografie.
Het gelijke speelveld, waarbij de locatie, het tijdstip en de omstandigheden voor elke deelnemer gelijk zijn, zorgt voor een eerlijke vergelijking van de vaardigheden van de deelnemende fotografen.

Jan_Vermeer_20150925_0020_watermerk

Twee categorieën
Het NK Natuurfotografie heeft twee categorieën: amateurs en professionals. Professionals zijn fotografen met een relevante Kamer van Koophandel inschrijving of die zijn aangesloten bij een gespecialiseerde beeldbank voor natuurfotografie. Binnen elke categorie is er een Nederlands Kampioen, een runner-up en een derde plaats. Voor elke categorie is een uitgebreid reglement dat te downloaden is via www.natuurfotografie.nl/nk.

Opzet
Elke deelnemer dient vier foto’s in die samen het portfolio vormen. Dit portfolio bestaat uit één landschapsfoto, één macrofoto, één wildlifefoto en één abstracte foto. In de reglementen staat omschreven wat hieronder wordt verstaan.
Professionals hebben 16 uur de tijd tussen 2 september 2017 om 14:00 en 3 september 12.00 uur om binnen een afgebakend gebied de foto’s te maken. De camera’s worden verzegeld en na afloop dienen de deelnemers hun foto’s in.
In een periode van twaalf dagen, namelijk van 19 augustus tot en met 30 augustus krijgen amateurs gelegenheid om in hetzelfde gebied de 4 foto’s te maken. Zij uploaden de foto’s via de website.
Een deskundige jury beoordeelt de inzendingen. De prijswinnaars worden op 3 september rond 16.00 uur tijdens de Veluwse Fotodag bekend gemaakt.

“De blauwe flits”
De winnaars mogen de titel Nederlands Kampioen Natuurfotografie dragen tot de eerstvolgende editie van het NK en ontvangen de wisseltrofee “de blauwe flits”. Naast de titel en de trofee zijn er prijzen die variëren in waarde tussen € 1.000 en € 100.

Jury
Een deskundige jury beoordeelt de inzendingen. Deze jury wordt spoedig bekend gemaakt.

Inschrijving
Deelnemers dienen zich van te voren in de schrijven via www.natuurfotografie.nl/nk
Aan deelname zijn kosten verbonden en het aantal deelnemers is gelimiteerd.

LAATSTE NIEUWE ARTIKELEN
Sinds de vorige nieuwsbrief zijn we weer druk in de weer geweest om interessante onderwerpen te bespreken en nieuwe producten te testen. De betreffende artikelen hebben we hieronder nog eens voor je op een rijtje gezet. Veel leesplezier!

Heb je ideeën voor een onderwerp of review, laat het ons dan weten: info@eoszine.nl

Spiegelloos

Ga jij binnenkort overstappen naar een spiegelloos camerasysteem?

Tevredenheid EOS

Hoe tevreden ben jij momenteel met jouw EOS-systeem?

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.