Nieuws Canon EOS 6D mark II

door Persbericht Canon op dinsdag 11 juli 2017

Amstelveen, 29 juni 2017 – Canon Europe, marktleider in imaging solutions, heeft vandaag de langverwachte EOS 6D Mark II geïntroduceerd voor zowel gepassioneerde fotografen als de professionals. Deze full-frame DSLR-camera is voorzien van de meest recente generatie Canon-technologieën en daarmee ontworpen voor die fotografen die hun grenzen willen verleggen en hun fotografie naar het volgende niveau willen tillen.

EOS 6D Mark II-klein

Als opvolger van de Canon EOS 6D is de EOS 6D Mark II een veelzijdige full-frame DSLR-camera voor een breed scala aan toepassingen en allround inzetbaar van reis- tot portretfotografie. De camera biedt naast een groot aantal innovaties ook extra controle en flexibiliteit en geeft gebruikers meer mogelijkheden om hun fotografische visie tot leven te brengen. De EOS 6D Mark II werd ontwikkeld aan de hand van feedback van gebruikers en zal daardoor fotografen in staat stellen hun grenzen te verleggen en hun creaties een extra dimensie te geven. Met de nieuwe full-frame sensor, DIGIC 7-processor, 45-punts AF-systeem en Dual Pixel CMOS AF- technologie levert de EOS 6D Mark II de hoogste beeldkwaliteit en sluit deze DSLR- camera aan bij de behoeften van zowel professionals als enthousiaste liefhebbers.

eos-6d2-samples

De nieuwe 26,2 Megapixel CMOS-sensor in de EOS 6D Mark II biedt gebruikers van Canon’s huidige EOS 6D en EOS DSLR-modellen met APC-S-sensor naast hogere prestaties ook een ongeëvenaarde beeldkwaliteit. Het grote dynamisch bereik garandeert een uitzonderlijke belichtingsvrijheid en stelt gebruikers in staat hun grenzen te verleggen bij fotografie onder felle belichtingscondities. De verbeterde ISO 40.000 is uitbreidbaar tot ISO 102.400 en biedt extra flexibiliteit zodat documentairefotografen ook in de donkerste nachten vol vertrouwen kunnen fotograferen met de zekerheid dat de details gehandhaafd blijven. In combinatie met de nieuwste DIGIC 7-processor beschikt de EOS 6D Mark II over de technologie om rechtstreeks vanaf de camera hoogwaardige fotobestanden te produceren – ongeacht of je ’s nachts vanuit je tuin de sterrenhemel of zelfs het Noorderlicht vastlegt. Met de EOS 6D Mark II beschikken gebruikers over een camera die hun portfolio op een fascinerende manier verder uit zal breiden met creaties die een ‘wow-factor’ hebben.

Het 45-punts AF-systeem is instelbaar en maakt een veel nauwkeuriger volgen van het onderwerp mogelijk. Daarmee biedt de EOS 6D Mark II gebruikers meer controle over hun creatieve visie. De upgrade naar de EOS 6D Mark II stelt gebruikers in staat ook moeilijke scenario’s met snelle, spontane actiemomenten vast te leggen, zoals een bruidspaar dat in een wolk van confetti over het middenpad loopt. Dankzij de verwerkingskracht van de DIGIC 7-beeldprocessor kan de EOS 6D Mark II de veranderende afstand van een onderwerp binnen het beeldveld volgen en onmiddellijk reageren. In combinatie met de snelheid van 6,5 fps opent de EOS 6D Mark II hiermee een nieuwe reeks aan mogelijkheden. Met het nieuwe AF-systeem is het nog steeds mogelijk om zelfs bij minimale verlichting het onderwerp te volgen en dit is perfect voor portretopnamen in omgevingen met afnemend licht.

De gerenommeerde Dual Pixel CMOS AF-technologie van Canon garandeert niet alleen nauwkeurig volgen, maar ook vloeiend scherpstellen en kortere scherpsteltijden bij video’s. Deze kenmerken zijn een groot voordeel bij zowel macro- als productfotografie en worden ondersteund door het Live View-scherm.

De EOS 6D Mark II is de eerste full-frame EOS-camera met een ingebouwde 5-assige beeldstabilisatie voor video’s en dit systeem corrigeert trillingen wanneer opnamen vanuit de hand of onderweg worden gemaakt. Het variangle lcd-touchscreen stelt gebruikers in staat met een tikje op het scherm te wisselen van scherpstelling en onder moeilijke hoeken te werken wanneer wordt gefotografeerd met een ongebruikelijk perspectief of in een menigte van mensen.

De EOS 6D Mark II is de eerste Canon-camera met zowel een 4K time-lapse videomodus als een intervalmeter voor meer creatieve vrijheid bij video’s. Creatief aan de slag gaan is nu nog gemakkelijker en de 4K-resolutie is ideaal voor het haarscherp vastleggen van een sterrenhemel. De ingebouwde intervalmeter geeft gebruikers maximale vrijheid bij het editen van hun time-lapse video’s.

BG-E21
De BG-E21 is een voor de EOS 6D Mark II ontworpen batterygrip die plaats biedt aan twee accu’s tegelijk en compatibel is met zowel LP-E6N en LP-E6 accu’s. Met een verdubbeling van het aantal opnamen, vergroot de BG-E21 de gebruiksduur van de camera. De BG-E21 bevat dezelfde knoppen als rechtsboven op de EOS 6D Mark II. Dit betekent dat de camera bij verticale opnamen op exact dezelfde wijze kan worden gebruikt zonder de ergonomie te hinderen. Gebruikers zullen ook een betere handling en balans ervaren wanneer wordt gefotografeerd met zwaardere lenzen.

Voor een slimmere continu verbinding met de wereld beschikt de EOS 6D Mark II over Wi-Fi en Bluetooth1. Dit geeft gebruikers meer flexibiliteit bij het verzenden van beeldmateriaal naar smart devices en stelt hen in staat hun werk sneller te delen en te integreren in werkprocessen. Dankzij deze connectiviteit kunnen fotografen de camera met hun smartphone bedienen en op afstand foto’s of videoscènes vastleggen; belangrijk voor gebruikers die hun onderwerp niet willen storen, zoals een vlinder. De ingebouwde gps registreert elke locatie en stelt je in staat om bestemmingen automatisch op te slaan wanneer jij bezig bent je verhalen te creëren.

De EOS 6D Mark II is de camera voor gebruikers die op zoek zijn naar de hoogste beeldkwaliteit om hun verhalen tot leven te brengen. Met de EOS 6D Mark II kunnen gebruikers erop vertrouwen dat zij zich volledig kunnen concentreren op hun creatieve visie en – ongeacht de belichting – precies en nauwkeurig kunnen fotograferen en filmen. De EOS 6D Mark II is een compacte en lichtgewicht full- frame DSLR-camera die bestand is tegen stof en vocht. Dit maakt het de ideale camera voor fotografie onderweg, terwijl de hoge prestaties aansluiten bij de eisen van ervaren gebruikers. De EOS 6D Mark II biedt gebruikers het vermogen om hun fotografie op een geheel nieuwe, fascinerende manier te benaderen en levert constant hoge prestaties om hen in staat te stellen hun creatieve ambities visueel vorm te geven.

LAATSTE NIEUWE ARTIKELEN
Sinds de vorige nieuwsbrief zijn we weer druk in de weer geweest om interessante onderwerpen te bespreken en nieuwe producten te testen. De betreffende artikelen hebben we hieronder nog eens voor je op een rijtje gezet. Veel leesplezier!

Heb je ideeën voor een onderwerp of review, laat het ons dan weten: info@eoszine.nl

Spiegelloos

Ga jij binnenkort overstappen naar een spiegelloos camerasysteem?

Tevredenheid EOS

Hoe tevreden ben jij momenteel met jouw EOS-systeem?

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.