EISA Awards 2017-2018

door Persbericht Canon op dinsdag 15 augustus 2017

Amstelveen, 15 augustus 2017 – Canon Europe, marktleider in imaging solutions, laat weten dat de onderneming trots is op de drie prestigieuze onderscheidingen die zijn toegekend door de European Imaging and Sound Association (EISA). De EOS 5D Mark IV werd uitgeroepen tot ‘EISA Professional DSLR Camera 2017-2018’, de EOS 77D werd onderscheiden als de ‘EISA Consumer DSLR Camera 2017-2018’ en de Canon EF 16-35mm F2.8L III USM ontving de award ‘EISA Professional DSLR Lens 2017-2018’.

eisa-2017-klein

Met een jurypanel bestaande uit redacteuren van 50 internationale tijdschriften in 20 Europese landen plus de VS en Australië, beoordeelt EISA nieuwe producten die de meest geavanceerde technologie en gebruikersfuncties weten te combineren met toonaangevende prestaties.

“Als producent van hoogwaardige imagingproducten stelt Canon gebruikers in staat de beste verhalen van hun leven te vertellen door hun creatieve fotografie te ondersteunen met de support, betrouwbaarheid en consistentie die zij nodig hebben. Canon heeft al vele jaren een uitstekende reputatie binnen de sector,” zegt Lee Bonniface, marketing director Consumer Imaging bij Canon Europe. “De feedback op onze producten via onderscheidingen zoals die van EISA is van groot belang omdat het erkenning geeft aan het onverminderd werken aan innovatieve en toonaangevende solutions die fotografen over de hele wereld in staat stellen om via fotografie hun eigen unieke verhalen te ontdekken, vast te leggen en te delen.”

In haar toelichting op het uitreiken van de awards voor de drie Canon-producten kwam het EISA-jurypanel met de volgende citaten:

EISA Professional DSLR Camera 2017-2018: Canon EOS 5D Mark IV
Voor veel professionele fotografen over de hele wereld is Canon’s EOS 5D Mark IV de tool om mee te werken. Vergeleken met het voorgaande model heeft Canon de fotokwaliteit aantoonbaar verbeterd met een hogere resolutie en groter dynamisch bereik, terwijl de AF- functie veel gevoeliger is geworden. Ook de videofunctie is met 4K-beeldregistratie en snelle autofocus in de live view modus veel geavanceerder. De Canon EOS 5D Mark IV beschikt daarnaast over het innovatieve, nieuwe Dual Pixel Raw-technologie, dat het mogelijk maakt om de zowel de scherpte van het onderwerp als de onscherpte van de achtergrond op een later tijdstip te optimaliseren. Kort samengevat: de Canon EOS 5D Mark IV zal de komende jaren een toonaangevende camera blijven.
Lees onze review: klik hier

EISA Consumer DSLR Camera 2017-2018: Canon EOS 77D
De Canon EOS 77D beschikt over een groot aantal functies van de semiprofessionele EOS 80D. Met 24,2 miljoen pixels heeft de CMOS-sensor een groter dynamisch bereik dan het voorgaande model. Een groot voordeel is dat de Dual Pixel CMOS AF voor een zeer snel en vloeiend autofocus zorgt tijdens live view en video. In combinatie met STM- of Nano USM-lenzen vindt de scherpstelling nagenoeg geruisloos plaats. De AF-zoeker is sterk verbeterd en beschikt over 45 cross-type punten. De nieuwe DIGIC 7-processor levert voldoende vermogen voor snelle reeksopnamen (6 frames per seconde) en Full HD-video met hoge frame rates (1080/60p). Het lcd op de bovenkant van de camera en het programmawiel garanderen een snelle bediening. Tot de andere moderne kenmerken behoren het variangle touchscreen en Wi-Fi, dat als aanvulling op Bluetooth voor goede connectiviteit zorgt.
Lees onze review: klik hier

EISA Professional DSLR Lens 2017-2018: Canon EF 16-35mm F2.8L III USM
De Canon EF 16-35mm F2.8L III USM is een lens waar veel professionele fotografen lang naar hebben uitgekeken en die de verwachtingen overtreft. De lens is beter geconstrueerd dan de voorgaande modellen en zorgt over het gehele beeldveld voor een indrukwekkende scherpte, zelfs bij de maximale lensopening van F2.8. Bij 16mm zijn de prestaties beter dan van veel ultragroothoek prime lenzen. Vervorming is gering en de anti-reflecterende coating zorgt voor een zeer effectieve vermindering van overstraling en reflecties. De Canon EF 16-35mm F2.8L III USM is gemaakt voor dagelijks gebruik in een professionele werkomgeving en levert een beeldkwaliteit die zelfs de meest veeleisende gebruikers tevreden zal stellen.
Lees onze review: klik hier

LAATSTE NIEUWE ARTIKELEN
Sinds de vorige nieuwsbrief zijn we weer druk in de weer geweest om interessante onderwerpen te bespreken en nieuwe producten te testen. De betreffende artikelen hebben we hieronder nog eens voor je op een rijtje gezet. Veel leesplezier!

Heb je ideeën voor een onderwerp of review, laat het ons dan weten: info@eoszine.nl

Spiegelloos

Ga jij binnenkort overstappen naar een spiegelloos camerasysteem?

Tevredenheid EOS

Hoe tevreden ben jij momenteel met jouw EOS-systeem?

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.