Nieuws | Nieuwe prime L-lenzen

door Persbericht Canon op dinsdag 29 augustus 2017

Amstelveen, 29 augustus 2017 – Canon Europe, marktleider in imaging solutions, introduceert vandaag vier nieuwe objectieven in haar high-end L-serie en vergroot daarmee de creatieve mogelijkheden voor zowel professionele fotografen als serieuze fotoliefhebbers. De EF 85mm f/1.4L IS USM, TS-E 50mm f/2.8L MACRO, TS-E 90mm f/2.8L MACRO en TS-E 135mm f/4L MACRO beschikken over dezelfde hoge kwaliteit als waar de objectieven uit Canon’s L-serie om bekend staan en bieden naast ongekend bedieningsgemak een opvallende duurzaamheid en meer mogelijkheden voor fotografische experimenten met perspectief en schaal.

lenzen-082017Het pad naar het perfecte portret
De EF 85mm f/1.4L IS USM is vervaardigd op basis van feedback afkomstig van fotografen over de hele wereld en werd ontworpen om flatterende huidtinten en schitterende perspectieven op te leveren bij portret- en trouwfotografie. Uitgerust met een nieuw ontwerp dat uit 14 elementen in 10 groepen bestaat, beschikt de EF 85mm over hoogwaardige, uiterst nauwkeurige elementen om chromatische aberratie te corrigeren en de optische prestaties te leveren die gevraagd worden door de nieuwste hoge resolutie sensoren. De kwaliteit van de opname wordt verder verbeterd met de Air Sphere Coating (ASC) technologie. Deze coating met ultralage brekingsindex elimineert overstraling en reflectie en garandeert zo heldere en
aantrekkelijke beelden.
 
De EF 85mm is uitgerust met een Electro Magnetic-diafragma dat met negen lamellen een lensopening van f/1.4 biedt. Dit stelt de lens in staat de schitterende achtergrondonscherpte te creëren die essentieel is voor fascinerende portretten. Het diafragma is daarnaast in staat meer licht door te laten om zo de belichtings- en scherptediepteregeling te verbeteren. De prestaties van deze snelle lens staan garant voor fraaie portretten waar het onderwerp het belangrijkste scherpstelpunt vormt. Fotografen zullen ook de ongeëvenaarde stabiliteit van de 4-stops beeldstabilisatie van de EF 85mm waarderen – deze voorkomt dat cameratrillingen invloed hebben op het eindresultaat. De combinatie van beeldstabilisatie en een groot diafragma maakt de EF 85mm ook perfect voor gebruik door videografen.

De EF 85mm heeft een snelle ring-type Ultrasone Motor (USM) voor regeling van het AF. Deze motor werkt samen met de CPU van de lens en met de AF-algoritmen van de camera om snel en nauwkeurig scherp te stellen. Het via USM aangedreven AF-systeem is bovendien volledig geruisloos en stelt fotografen in staat om heel discreet schitterende opnamen te maken tijdens bijvoorbeeld huwelijksceremonies. Het AF-systeem is daarnaast geschikt voor volledig handmatige bediening en is compatibel met het gehele portfolio Cinema EOS-camera’s.

Dankzij een lensconstructie volgens de ontwerpspecificaties voor Canon’s L-serie lenzen, kent de EF 85mm een hoge duurzaamheid. Voorzien van waterdichte en stofbestendige afdichtingen en fluorine coatings is de EF 85mm een lens die speciaal werd ontworpen voor moeilijke en sterk wisselende weersomstandigheden.

Met het complete pakket aan mogelijkheden is de EF 85mm de perfecte lens voor alle portretfotografen. De EF 85mm is ideaal voor iedereen die een veelzijdige telelens nodig heeft die inzetbaar is in een groot aantal situaties – waaronder huwelijken, evenementen en studio- of indoor-/outdoorfotografie.

Superieure kwaliteit voor fotografische creativiteit
Sinds de introductie van de TS-E 17mm f/4L en TS-E 24mm f/3.5L II heeft Canon verzoeken ontvangen om het bereik aan tilt-and-shift opties uit te breiden tot de grotere brandpuntsafstanden. En met de introductie van de TS-E 50mm f/2.8L MACRO, TS-E 90mm f/2.8L MACRO en TS-E 135mm f/4L MACRO komt Canon aan deze wens tegemoet. Deze drie
objectieven bieden naast het toonaangevende optische ontwerp en de precisie van de L-serie
ook maximale mogelijkheden voor creatieve fotografie, zoals speciale tilt, shift en rotatiebewegingen en macrofunctionaliteit. De TS-E 135mm vergroot de TS-E-lijn met een grotere brandpuntsafstand, terwijl de TS-E 50mm en TS-E 90mm de bestaande TS-E 45mm f/2.8 en TS-E 90mm f/2.8 modellen vervangen.

De TS-E 50mm is ideaal voor indrukwekkende creatieve resultaten bij landschaps-, architectuur- en studiofotografie. De TS-E 90mm en TS-E 135mm zijn meer geschikt voor portret- en macrofotografie in de studio.

De tilt-and-shift-functie van de TS-E 50mm, TS-E 90mm en TS-E 135mm stelt deze objectieven in staat omhoog, omlaag, naar links en naar rechts te verschuiven om perspectiefvervorming te minimaliseren. Deze functie wordt vaak gebruikt bij architectuurfotografie omdat het een correctie van het beeldperspectief mogelijk maakt – zoals de gebruikelijke vervorming die zichtbaar is langs de bovenrand van een opname van een hoog gebouw. Een van de creatieve toepassingsmogelijkheden van de tilt-and-shift-functie is het ‘miniatuur-effect’. Deze functie zorgt voor een tilt-and-shift-beweging waarbij verschillende elementen van de scène scherp in beeld blijven, waardoor andere delen erg klein lijken.

De minimale scherpstelafstand van de drie objectieven is ook geoptimaliseerd voor macrofotografie en produceert beelden met half-life formaat bij een maximale vergroting van 0,5x. Zo stelt de TS-E 135mm fotografen in staat slechts 49 cm van het onderwerp te blijven en toch deze vergroting te realiseren. Dit is ideaal in een studio met lampen die gemakkelijk zijn in te stellen voor een optimaal belichtingseffect.

Geheel in lijn met Canon’s traditionele gebruik van gegoten glas met de hoogste kwaliteit en precisie, produceren de TS-E 50mm, TS-E 90mm en TS-E 135mm tot aan de rand van het beeld een ongekend hoge resolutie met minimale vervorming. De drie objectieven hebben een innovatief optisch ontwerp om lichtbreking te beperken, omdat dit invloed heeft op zowel de scherpstelling als op de UD (ultra-low dispersion) lenselementen die bijdragen aan de hoge beeldscherpte. De geoptimaliseerde lenscoatings garanderen een superieure kleurbalans en minimaliseren tegelijkertijd de kans op overstraling en daarmee beïnvloeding van de beeldkwaliteit.

EF 85mm f/1.4L IS USM – de belangrijkste kenmerken:
• Geavanceerd optisch ontwerp voor uitzonderlijke beeldkwaliteit
• Groot diafragma voor haarscherpe resultaten bij elk belichtingsniveau
• Vloeiende en nauwkeurige 4-stops beeldstabilisatie
• Snel en nauwkeurig AF voor directe scherpstelling
• Duurzame constructie en uitstekende weerbestendigheid

TS-E 50mm f/2.8L MACRO – de belangrijkste kenmerken:
• Nauwkeurige scherptediepteregeling voor fascinerende creatieve effecten
• Snelle en nauwkeurige in-camera correctie van perspectief en verticalen
• Focusdetails aanpasbaar bij macro-opnamen met 1:2 verhouding
• Optische perfectie met geavanceerd lensontwerp en -constructie
• 50mm brandpuntsafstand perfect voor architectuur-, landschap- en productfotografie

TS-E 90mm f/2.8L MACRO – de belangrijkste kenmerken:
• Nauwkeurige scherptediepteregeling voor fascinerende creatieve effecten
• Snelle en nauwkeurige in-camera correctie van perspectief en verticalen
• Focusdetails aanpasbaar bij macro-opnamen met 1:2 verhouding
• Optische perfectie met geavanceerd lensontwerp en -constructie
• Betere portret- en productfoto’s met superieure scherpte

TS-E 135mm f/4L MACRO – de belangrijkste kenmerken:
• Nauwkeurige scherptediepteregeling voor fascinerende creatieve effecten
• Snelle en nauwkeurige in-camera correctie van perspectief en verticalen
• Focusdetails aanpasbaar bij macro-opnamen met 1:2 verhouding
• Optische perfectie met geavanceerd lensontwerp en -constructie
• Betere studio-opnamen van afstand met superieure scherpte

LAATSTE NIEUWE ARTIKELEN
Sinds de vorige nieuwsbrief zijn we weer druk in de weer geweest om interessante onderwerpen te bespreken en nieuwe producten te testen. De betreffende artikelen hebben we hieronder nog eens voor je op een rijtje gezet. Veel leesplezier!

Heb je ideeën voor een onderwerp of review, laat het ons dan weten: info@eoszine.nl

Spiegelloos

Ga jij binnenkort overstappen naar een spiegelloos camerasysteem?

Tevredenheid EOS

Hoe tevreden ben jij momenteel met jouw EOS-systeem?

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.