Onderzoek | Gelukkiger met fotoprint

door Persbericht Canon op donderdag 02 november 2017

Amstelveen, 1 november 2017 – Het afdrukken van foto’s heeft een positieve uitwerking op het welzijn van mensen, blijkt uit onderzoek van Canon Nederland. Zo geeft liefst 64 procent van de Nederlanders aan dat zij zich ‘gelukkiger’ voelen bij het bekijken van fotoprints. Het printen van foto’s en het ophalen van herinneringen kan dan ook krachtige emoties losmaken. Voor 80 procent van de mensen geldt dat zij emotioneel worden bij het bekijken van fotoprints en 6 procent moet soms zelfs even een traantje wegpinken. Dit geldt vaker voor vrouwen (8 procent) dan voor mannen (4 procent). Aan het onderzoek van Canon werkten ruim 2.000 Nederlanders mee.

“Dit onderzoek bevestigt onze vermoedens”, zegt Bruno Winnen, Marketing Director van Canon Benelux. “Er is geen twijfel aan dat een fotoprint een positief effect op ons heeft. Het fysiek vasthouden van een herinnering zorgt voor nostalgische gevoelens. Het roept de - soms vergeten - emoties op die we als mensen allemaal herkennen.”

fotoprint-blij

Foto’s worden zelden geprint
Het blijkt dat 58 procent van de respondenten foto’s op zijn telefoon, camera of social media heeft staan, maar dat deze zelden worden geprint om nog eens te bekijken en van te genieten. Slechts 19 procent geeft aan dat zij onlangs nog thuis een foto hebben geprint. Printers blijken vooral gebruikt te worden voor praktische zaken, zoals het printen van een verzekeringspolis of huurovereenkomst, een boardingpass of toegangskaarten voor evenementen. En dat is opmerkelijk, zo stelt Winnen. “We willen mensen ervan bewust maken dat het printen van foto’s een positief effect heeft op het algemene welbevinden. Zeker nu de dagen weer korter worden en veel mensen zich wat minder vrolijk voelen.”

Meer foto’s in de randstad
Ruim 57 procent van de Nederlanders deelt de mening dat door het printen van foto’s mooie en bijzondere herinneringen kunnen worden vasthouden, zodat het verhaal erachter langer of opnieuw wordt beleefd. Het onderzoek wijst verder uit dat inwoners van de randstad meer foto’s maken dan in andere delen van Nederland, waarbij 11 procent meer dan 30 foto’s per week maakt. Bijna zes op de tien mensen geven aan dat speciale momenten zich voordoen wanneer je deze het minst verwacht.

Meer informatie over Canon-printers, inkt en papier is te vinden op www.canon.nl:
• Multifunctionals: klik hier
• Pro-fotoprinters: klik hier

Reviews vind je op EOSzine NL: klik hier

LAATSTE NIEUWE ARTIKELEN
Sinds de vorige nieuwsbrief zijn we weer druk in de weer geweest om interessante onderwerpen te bespreken en nieuwe producten te testen. De betreffende artikelen hebben we hieronder nog eens voor je op een rijtje gezet. Veel leesplezier!

Heb je ideeën voor een onderwerp of review, laat het ons dan weten: info@eoszine.nl

Spiegelloos

Ga jij binnenkort overstappen naar een spiegelloos camerasysteem?

Tevredenheid EOS

Hoe tevreden ben jij momenteel met jouw EOS-systeem?

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.