EOSzine op YouTube

door Pieter Dhaeze op woensdag 23 oktober 2019

Internet is een onuitputtelijke bron van informatie, waar we ook als EOSzine in woord en (stilstaand) beeld deel van uitmaken. Maar omdat één video meer kan zeggen dan duizend foto’s (en een miljoen woorden), is ook YouTube een oeverloze vijver om kennis uit te putten. Zeker omdat onze mobiele apparaten steeds eenvoudiger video kunnen tonen en omdat de bandbreedte voor het streamen van video zowel binnen als buiten groot genoeg is om overal ongestoord te kunnen kijken.

EOSzine op YouTube
Wil je iets weten over camera’s of instellingen, over Photoshop of Lightroom of gewoon inspirerende slideshows of timelapsen zien, dan is YouTube ‘the place to be’. Je kunt het zo gek niet bedenken of er staat wel een relevant filmpje op YouTube. Het is echt verbazingwekkend wat er wereldwijd allemaal gepubliceerd wordt en dat dit bovendien overal 24/7 zonder storing beschikbaar is. Lees hierover onze blog (klik hier).

YouTube-EOszine

Als EOSzine onderkennen we de kracht van videotutorials en we zijn dan ook al enige tijd actief op YouTube. Het zijn eenvoudige clips (vaak ‘one shot, one take’) over uiteenlopende fotografie-onderwerpen, waarbij we hopen dat het de kijker weer een stukje verder op weg helpt om betere foto’s te maken.

OPROEP: Weet jij nog interessante onderwerpen voor een videotutorial, laat het ons dan weten (klik hier).

1,4 miljoen views
Alles op de social media draait om getalletjes, want daarmee kan geld verdiend worden. Wij vinden het leuk natuurlijk ook wel leuk dat een tutorial vaak bekeken wordt, maar belangrijker is dat de clip de kijker inhoudelijk meer inzicht geeft in het onderwerp. Overigens zijn we best trots dat we in eigen beheer al bijna 400 video’s gepubliceerd hebben, dat we bijna 5.000 abonneees hebben en dat de clips in totaal al meer dan één miljoen keer bekeken zijn. Deze getallen verbleken natuurlijk bij het aantal views van muziekvideo’s, maar voor een Nederlandstalig kanaal over fotografie in het algemeen en Canon in het bijzonder is het toch een behoorlijk aantal. Ons populairste tutorial (Camera-instellingen in 11 one-liners, klik hier) is al ruim 150.000 keer bekeken en meer dan 550 keer geliket, dus blijkbaar spreekt dat de kijker aan.

Ga zelf eens een kijkje nemen op het YouTube-kanaal van EOSzine (klik hier) en misschien vind je nog een paar leerzame tutorials. Wil je geen video missen van EOSzine meld je dan aan als abonnee. We zijn ook heel blij met duimpje (omhoog of omlaag) en horen graag je opmerkingen in de commentaarsectie.

Fotografie op YouTube
Behalve dat we zelf tutorials op YouTube zetten, volgen we natuurlijk ook verschillende kanalen. Onderstaand willen we de belangrijkste met je delen. Misschien is het ook wel iets voor jou. Mocht jij nog interessante kanalen kennen, laat het ons dan weten (klik hier) dan vullen we daarmee dit overzicht aan.

Adobe Lightroom: https://www.youtube.com/user/AdobeLightroom

Adorama TV: https://www.youtube.com/user/adoramaTV

Canon NL: https://www.youtube.com/user/CanonNederland

Canon USA: https://www.youtube.com/user/CanonNorthAmerica

dpReview: https://www.youtube.com/user/dpreviewcom

Matt Granger: https://www.youtube.com/user/thatnikonguy

Jared Polin: https://www.youtube.com/user/JaredPolin

Gordon Laing: https://www.youtube.com/user/cameralabs

Chris Niccolls: https://www.youtube.com/user/TheCameraStoreTV

Philip Bloom: https://www.youtube.com/user/philipbloom

Aaron Nace: https://www.youtube.com/user/PhlearnLLC

Tony Northrup: https://www.youtube.com/user/VistaClues

Dustin Dolby: https://www.youtube.com/user/DustinDolby

LAATSTE NIEUWE ARTIKELEN
Sinds de vorige nieuwsbrief zijn we weer druk in de weer geweest om interessante onderwerpen te bespreken en nieuwe producten te testen. De betreffende artikelen hebben we hieronder nog eens voor je op een rijtje gezet. Veel leesplezier!

Heb je ideeën voor een onderwerp of review, laat het ons dan weten: info@eoszine.nl

Spiegelloos

Ga jij binnenkort overstappen naar een spiegelloos camerasysteem?

Tevredenheid EOS

Hoe tevreden ben jij momenteel met jouw EOS-systeem?

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.