Persbericht | EF 70-200mm versies 2018

door Persbericht Canon Nederland op donderdag 07 juni 2018

Amstelveen, 7 juni 2018 – Canon Europa kondigt een upgrade aan van twee van haar meest geliefde en gerespecteerde lenzen uit de L-serie en introduceert vandaag de EF 70-200mm f/4L IS II USM en EF 70- 200mm f/2.8L IS III USM. De 70-200mm lens is dankzij de mogelijkheid om eenvoudig de beeldcompositie te wijzigen – door van standaard naar tele over te schakelen – al vele jaren onmisbaar voor professionals, semi-pro’s en fotografieliefhebbers. Dit aanpassingsvermogen houdt in dat beide lenzen een breed scala aan onderwerpen kunnen vastleggen – van portretten tot wildlife-opnamen – en dit bevestigt de centrale rol die de 70-200mm lens vervult in de fotokit.

Persbericht_70-200mm_2018

In een toelichting op de introductie van de EF 70-200mm f/4L IS II USM en EF 70-200mm f/2.8L IS III USM zegt Michael Burnhill, European Product Specialist bij de Consumer Imaging Group van Canon Europe, het volgende: "Op basis van feedback van onze wereldwijde fotografie community introduceren we met trots deze twee lenzen. Wij streven ernaar de visuele storytellers van vandaag producten van de beste kwaliteit en de hoogste prestaties te bieden. Dit om ervoor te zorgen dat we een onovertroffen keuze bieden aan fotografen die   vol vertrouwen aan hun eigen kwaliteitsnormen willen voldoen. De EF 70-200mm f/4L IS II USM onderscheidt zich door de allerbeste optische technologie uit de L-serie, is compact, robuust en licht in gewicht. De EF 70-200mm f/2.8L IS III USM biedt ongeëvenaarde prestaties, veelzijdigheid en duurzaamheid."

Superieure kwaliteit, robuust en compact ontwerp – de EF 70-200mm f/4L IS II USM
De EF 70-200mm f/4L IS II USM bouwt voort op de hoge normen van de voorganger en beschikt over het superieure ontwerp, de duurzaamheid en de ergonomische kenmerken waar het brede scala aan Canon- lenzen bekend om staat. Met een gewicht van slechts 780 gram is de EF 70-200mm f/4L IS II USM ideaal voor onderweg. Of het nu gaat om fotografie op het strand of tijdens een bruiloft, deze lens levert in uiteenlopende omgevingen gegarandeerd indrukwekkend scherpe beelden. De fluorcoating vermindert vuil en waterdruppels die aan de lens kleven en de Super Spectra-coatings voorkomen overstraling en reflectie. De fluoriet-lenselementen van de EF 70-200mm f/4L IS II USM kunnen kleurafwijkingen corrigeren en garanderen zo opnamen met een hoge resolutie en een hoog contrast. Deze superieure en betrouwbare beeldkwaliteit is van onschatbare waarde om de tijd te beperken die aan nabewerking wordt besteed.

Het constante diafragma van f/4 van de EF 70-200mm f/4L IS II USM garandeert bij verschillende scenario’s een gelijkmatige belichting. De negen lamellen van het cirkelvormige diafragma van de EF 70-200mm f/4L IS II USM zorgen voor een fraai bokeh-effect, vervagen de achtergrond en helpen het onderwerp te accentueren. De EF 70-200mm f/4L IS II USM is uitgerust met een nieuwe Image Stabilizer die is gebaseerd op het ontwerp van Canon’s EF 100-400mm f/4.5-5.6L IS II USM. De lens biedt nu hetzelfde effect als een 5-stops snellere instelling in vergelijking met de 3-stops van de vorige lens. Dit is interessant voor elk type opname waar een camera wordt ingezet, zoals bij filmpremières of het fotograferen van groot wild tijdens een safari.

De EF 70-200mm f/4L IS II USM maakt gebruik van een combinatie van een Ring USM en een nieuwe EF-motor van de derde generatie. Deze combinatie is uitgerust met een nieuwe, krachtige besturings-CPU en nieuw ontwikkelde firmware om sneller, nauwkeuriger automatisch te kunnen scherpstellen. De stil werkende autofocus kan ook handmatig worden aangepast en maakt een kortste scherpstelafstand van 1 meter mogelijk – bij het voorgaande model bedroeg deze afstand 1,2 meter. Deze kenmerken maken de     EF 70-200mm f/4L IS II USM perfect voor onopvallend en nauwkeurig fotograferen – kenmerken die nodig zijn om met succes straatfotografie uit te voeren.

Hoge prestaties, veelzijdig en duurzaam – de EF 70-200mm f/2.8L IS III USM
De EF 70-200mm f/2.8L IS III USM vervangt Canon’s topmodel 70-200mm lens en verbetert de beleving van fotografen die deze toonaangevende lens gebruiken. De lens is ontworpen met als uitgangspunten hoge prestaties en een robuuste uitvoering – ideaal voor een fotograaf die een telelens van hoge kwaliteit nodig heeft voor een nauwkeurige registratie van het kleinste detail. De EF 70-200mm f/2.8L IS III USM is gebouwd om te voldoen aan de eisen van professionals en is dankzij de afdichtingen een voor de hand liggende keuze bij uitdagende omgevingsfactoren. De EF 70-200mm f/2.8L IS III USM is bestand tegen vocht en stof en bevat bovendien gemakkelijk te reinigen voor- en achterelementen met fluor coating. Dankzij de duurzaamheid en de functionaliteit waar fotografen dol op zijn, is de EF 70-200mm f/2.8L IS III USM uitstekend voor hoogwaardige reisfotografie.

Met de grote lensopening van maximaal f/2.8 en een uit acht lamellen bestaand cirkelvormig diafragma opent de EF 70-200mm f/2.8L IS III USM een wereld aan creatieve mogelijkheden. Deze lens stelt fotografen in staat onderwerpen haarscherp te benadrukken tegen een zijdezachte, onscherpe achtergrond. Dankzij eersteklas fluoriet- en UD-optiek biedt de EF 70-200mm f/2.8L IS III USM een hoog contrast en een uitstekend resolutie. Bij gebruik van deze lens kan een fotograaf erop vertrouwen dat de perfecte opname wordt gemaakt. Fotograferen bij weinig omgevingslicht is voor de EF 70-200mm f/2.8L IS III USM dan ook geen probleem: de snelle maximale lensopening van f/2.8 is binnen het gehele zoombereik constant en laat twee keer zoveel licht door als een f/4 lens.

Gebruikers van de EF 70-200mm f/2.8L IS III USM hoeven zich geen zorgen te maken over cameratrillingen, want een 3,5-stops Image Stabilizer corrigeert eventuele bewegingsonscherpte. Een ring-type USM-motor zorgt voor geruisloze scherpstelling met uitstekende snelheden. Met een eenvoudige draai aan de scherpstelring zijn handmatige aanpassingen op elk gewenst moment door te voeren. Met deze kenmerken is de EF 70-200mm f/2.8L IS III USM een uitzonderlijke lens voor het perfect en geruisloos vastleggen van dieren in hun natuurlijke omgeving.

De EF 70-200mm F/4L IS II USM is verkrijgbaar vanaf 22 juni a.s. en heeft een adviesprijs van € 1.419,99.

De EF 70-200mm F/2.8L IS III USM is verkrijgbaar vanaf augustus 2018 en heeft een adviesprijs van € 2.339,99.

 EF 70-200mm f/4L IS II USM – de belangrijkste kenmerken (specs)

  • Veelzijdig 70-200m zoombereik
  • Constant maximaal diafragma f/4
  • Ring-type USM-scherpstelling
  • 5-stops Image Stabilizer
  • Perfect draagbaar, weegt slechts 780 g

 EF 70-200mm f/2.8L IS III USM – de belangrijkste kenmerken (specs)

  • Veelzijdig 70-200mm zoombereik
  • Constant maximaal diafragma f/2.8
  • Ring-type USM-scherpstelling
  • 3,5-stops Image Stabilizer
  • Robuust, weerbestendige constructie

LAATSTE NIEUWE ARTIKELEN
Sinds de vorige nieuwsbrief zijn we weer druk in de weer geweest om interessante onderwerpen te bespreken en nieuwe producten te testen. De betreffende artikelen hebben we hieronder nog eens voor je op een rijtje gezet. Veel leesplezier!

Heb je ideeën voor een onderwerp of review, laat het ons dan weten: info@eoszine.nl

Spiegelloos

Ga jij binnenkort overstappen naar een spiegelloos camerasysteem?

Tevredenheid EOS

Hoe tevreden ben jij momenteel met jouw EOS-systeem?

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.