Nieuw | PowerShot SX70

door Persbericht Canon NL op vrijdag 21 september 2018

Amstelveen, donderdag 20 september 2018 – Canon Europe kondigt de introductie aan van de PowerShot SX70 HS, een bridgecamera met een krachtige, vaste 65x optische zoomlens die gelijkwaardig is aan een lens met een brandpuntsafstand van 21-1365mm. De Canon PowerShot SX70 HS heeft de uitstraling en bedieningskenmerken van een DSLR-model, is voorzien van een 7,5 cm vari-angle lcd-scherm, een 20,3 Megapixel sensor en registreert 4K Ultra High Definition video. Daarmee is de PowerShot SX70 HS de ideale all-in-one camera die een veelvoud aan opnamescenario’s aankan en ervoor zorgt dat niet langer meerdere lenzen moeten worden meegenomen.

PowerShot SX70-klein

De 65x optische zoom van de PowerShot SX70 HS heeft een indrukwekkende equivalente brandpuntsafstand van 2730mm zodra de Canon ZoomPlus-functie wordt gebruikt – ideaal voor het vastleggen van scènes op grote afstand. Met zo’n lange brandpuntsafstand beschikt deze camera over het vermogen om alles goed vast te leggen: van een concert, afstudeer-ceremonie tot de details op een vliegtuig op grote hoogte. De 0cm Macromodus stelt gebruikers in staat zich te concentreren op onderwerpen die de lens ‘aanraken’ en is ideaal voor het vastleggen van de fascinerende details van de wijzerplaat van een horloge, een bord met voedsel of veldbloemen die in bloei staan. De Zoom Frame Assist Lock-functie helpt bij het bewaken van de compositie bij supertele-opnamen en maakt de camera geschikt voor het vastleggen van snelle sporten of wilde dieren.

De klassieke DSLR-achtige ergonomie van de camera en de elektronische hoge resolutie OLED- zoeker staan garant voor een robuuste bediening en controle bij het kiezen van de compositie van foto’s. De Canon PowerShot SX70 HS heeft de geavanceerde en supersnelle DIGIC 8-processor als basis. Deze processor produceert hoge resolutie foto’s, 4K Ultra High Definition video en haalt bij continu-opnamen een snelheid van 10 fps (frames per seconde). De autofocus is snel en aanpasbaar, zelfs bij weinig licht. Continu-AF is mogelijk bij opnamen met 5,7 fps, zodat ook spontane momenten met gemak zijn vast te leggen.

De DIGIC 8-processor staat ook garant voor de 4K Ultra HD-videomogelijkheden van de camera, waaronder 4K time-lapse en 4K-fotobeelden. Prachtige landschappen en speciale herinneringen zijn hierdoor in de hoogste resolutie vast te leggen. De verbeterde 20,3 Megapixel 1/2.3-type CMOS- sensor van de camera levert een 25 procent hogere resolutie in vergelijking met de SX60 HS, de voorganger van de Canon PowerShot SX70 HS. Dit resulteert in opnamen met een nieuw niveau aan detailregistratie en natuurlijke kleurweergave. De upgrade van deze sensor betekent ook dat grote fotoprints er prachtig uitzien wanneer ze met de PowerShot SX70 HS worden gemaakt.
Dierbare familieherinneringen die als print aan de muur worden gehangen komen zo nog meer tot hun recht. Naast scherpe JPEG’s kan de Canon PowerShot SX70 HS scènes vastleggen als niet- gecomprimeerd RAW-type bestand.

Het was nog nooit zo gemakkelijk om foto’s of video’s te synchroniseren met een smart device, pc of Mac via de Auto Image Sync en Transfer modus van de Canon Camera Connect app (iOS/Android) of de Image Transfer Utility 2 voor pc en Mac. De PowerShot SX70 HS biedt ook Remote Live View, waarmee foto’s op afstand kunnen worden gemaakt via een smartphone. Heel handig bij het maken van bijvoorbeeld een familieportret waarbij iedereen er nu goed op staat.

Canon’s nieuwe premium bridgecamera staat garant voor een draagbare en veelzijdige imaging- ervaring en is in staat om alles vast te leggen, van een vlog tot wilde dieren op een Afrikaanse savanne en het portret van een geliefde tijdens een familiegelegenheid. Deze multifunctionele camera stelt met zijn krachtige 65x optische zoom gebruikers in staat om eenvoudig onderwerpen dichter bij te halen op de momenten die er echt toe doen.

De Canon PowerShot SX70 HS is vanaf november 2018 verkrijgbaar voor een adviesprijs van €559,99. Ga voor meer informatie klik hier.

De belangrijkste kenmerken:
• De uitstraling van een all-in-one DSLR met een eenvoudig te gebruiken interface
• Veelzijdige opnamen met een 65x superzoom en een snelheid van 10 fps
• Belangrijke herinneringen vastleggen in RAW en met 4K UHD-video
• Betrouwbare, snelle autofocus – zelfs in omgevingen met weinig licht
V Smartphone- en computerondersteuning via Bluetooth of Wi-Fi

LAATSTE NIEUWE ARTIKELEN
Sinds de vorige nieuwsbrief zijn we weer druk in de weer geweest om interessante onderwerpen te bespreken en nieuwe producten te testen. De betreffende artikelen hebben we hieronder nog eens voor je op een rijtje gezet. Veel leesplezier!

Heb je ideeën voor een onderwerp of review, laat het ons dan weten: info@eoszine.nl

 • Nieuw | Canon EOS RP

  Het nieuwe spiegelloze full-frame systeem van Canon, EOS R, is uitgebreid met een nieuwe, kleine telg, de EOS RP. Tevens zijn 6 nieuwe RF-lenzen geïntroduceerd. Het persbericht.

 • Classroom | Zelfontspanner

  De zelfontspanner? Gebruik je hem wel eens? Deze functie is op elke camera aanwezig en onmisbaar als je vanaf statief haarscherpe foto's wil nemen van een statisch onderwerp.

 • Blog | Lang leve APS-C DSLR

  In de tijd dat 'iedereen' de mond vol heeft over spiegelloze full-frame camera's fotografeert 'de gewone man' met een APS-C spiegelreflex en daar is helemaal niets mis mee. Integendeel.

 • Workshop | Bokeh-soep

  Een mooie onscherpte van de achtergrond. Dat wil toch elke systeemfotograaf. Soms kan het echter een graadje te erg zijn en dan ontstaat er bokeh-soep! Bokeh-soep?

 • Classroom | Canon-kleuren

  Je hoort het vaak: de 'Canon-kleuren' zijn zo mooi. Maar wat zijn de 'Canon-kleuren' eigenlijk en welke aspecten spelen een rol om ze daadwerkelijk te verkrijgen? Een overzicht!

 • Lightroom | Details verbeteren

  Met de nieuwe functie Details verbeteren in Lightroom Classic wordt fijne details nauwkeuriger en vloeiende geïnterpoleerd uit een RAW-bestand. Bekijk de clip op YouTube.

 • Blog Pieter | Last man standing

  Alledaagse en subjectieve bespiegelingen van Pieter Dhaeze over fotografie en alles wat er mee te maken heeft. Dit keer de groepsfoto van de 'Last man standing'.

 • Blog Pieter | De laatste foto

  Alledaagse en subjectieve bespiegelingen van Pieter Dhaeze over fotografie en alles wat er mee te maken heeft. Dit keer over 'de laatste foto'.

 • Blog Tony | Tilt-shift: Zwart-wit

  Tony Vingerhoets is dé ambassadeur van Tilt-Shift lenzen van Canon. Hij bewijst de toepassing van deze lenzen nu ook in het landschap met prachtige zwart-wit foto's.

 • Nieuws | Zilveren Camera 2018

  Vrijdag 1 februari werd de winnaar bekend gemaakt van de Zilveren Camera. Ter gelegenheid van het 70-jarig bestaan werd dit gedaan door ZM Willem Alexander.

 • Actie | Handboek Canon EOS

  Wil je meer weten van de mogelijkheden van je EOS-camera en welke lenzen beschikbaar zijn? En hoe je flitst, video opneemt en print? Lees dan het Handboek Canon EOS.

 • Gratis pdf | Lightroom 'Aan de slag'

  Alle artikelen over PHOTOSHOP LIGHTROOM gebundeld in één handige pdf. Om te printen of om op je tablet te lezen.

Auto ISO

Gebruik jij Auto ISO?

Lees jij onze blogs?

In de sectie Blogs kun je elke maand inspirerende en prikkelende blogs lezen. We ontvangen echter maar weinig reacties en vragen ons af waarom.

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.