Tipa Awards 2019

door Persbericht Canon NL op maandag 15 april 2019

Amstelveen, 15 april 2019 – Canon Europe maakt met trots bekend dat zij vier onderscheidingen heeft ontvangen van de Technical Image Press Association (TIPA). Met deze onderscheidingen wordt de indrukwekkende optische expertise en innovatie van de gehele Canon-productlijn – van haar EF-lenzen tot het revolutionaire EOS R System – opnieuw bekroond.

tipa2019-products-klein

2019 is voor Canon het 25ste jaar op rij met TIPA-onderscheidingen. Na een voor Canon belangrijk jaar, met onder andere de introductie van het baanbrekende EOS R System en de RF-vatting, laat dit wederom zien dat de onderneming onverminderd over ongeëvenaarde ervaring en knowhow binnen de wereld van fotografie beschikt.

De TIPA World Awards vertegenwoordigen de stem van 30 fotovakbladen uit 15 landen verdeeld over vijf continenten en vormen een van de meest prestigieuze onderscheidingen voor fotografie en imaging. De volgende producten ontvingen een van de 2019 TIPA World Awards:

• Best Full-Frame Camera Advanced: Canon EOS RP (review)
• Best DSLR Professional Prime Lens: Canon EF 400mm f/2.8L IS III USM (review)
• Best APS-C Mirrorless Prime Lens: Canon EF-M 32mm f/1.4 STM (review)
• Best Mirrorless Prime Standard Lens: Canon RF 50mm f/1.2L USM (review)

Maar liefst twee producten die deel uitmaken van Canon’s nieuwe full-frame systeem zijn onderscheiden en erkend als toonaangevend in deze sector. De eerste is voor de betaalbare, compacte en lichtgewicht body, de EOS RP, en de tweede voor de innovatieve L-serie lens, de RF 50mm f/1.2L USM. Beide producten zetten de nieuwe standaard voor fotografische prestaties en bieden creatieve opnamemogelijkheden dankzij de voordelen van het EOS R-systeem – waaronder ‘s werelds snelste autofocus.

De andere twee onderscheidingen vormen een erkenning van het vermogen en de omvang van Canon’s EF-en EF-M-lensportfolio, van ’s werelds lichtste 400mm f/2.8 lensii – de EF 400mm f/2.8L IS III USM – tot de compacte, hoogwaardige EF-M 32mm f/1.4 STM. Beide een bewijs van Canon’s voortdurende betrokkenheid om haar lenstechnologie te innoveren en de optische prestaties te maximaliseren zodat haar productassortiment in kan spelen op de verschillende behoeften per eindgebruiker.

Issei Morimoto, senior vicepresident van product management & marketing bij Canon Europe, zegt:
“Wij zijn trots op deze vier onderscheidingen van TIPA. Lenzen en optica staan centraal bij onze activiteiten en voor het 25ste jaar op rij wordt onze onverminderde inzet om telkens de meest innovatieve producten op de markt te ontwikkelen, erkend. Deze
wereldwijde erkenning bevestigt Canon’s positie als marktleider in de wereld van fotografie, een positie die, met de toekomstige ontwikkeling van innovatieve producten, fotografen in elke genre en op elk niveau ondersteuning biedt bij het vastleggen van het perfecte beeld.”

Voor de keuze van de vier bekroonde Canon-producten gaf de TIPA-jury de volgende toelichting:

Best Full-Frame Camera Advanced: Canon EOS RP
De betaalbare EOS RP is compact en veelzijdig. Deze lichtgewicht camera heeft een 26,2 Megapixel CMOS-sensor, een DIGIC 8-beeldprocessor en een Dual Pixel CMOS AF- systeem. Een 3-inch variangle lcd-scherm en een 2,36M dot EVF verbeteren de weergave- en compositiemogelijkheden. De camera kan 4K 24/25p video opnemen en heeft een HDMI, hoofdtelefoon en microfoonaansluiting. De EOS RP is bestemd voor mensen die op zoek zijn naar een geavanceerde, maar toch eenvoudig te gebruiken full-frame camera. De EOS RP biedt een ondersteunde gebruikersinterface die gebruikers in staat stelt op het lcd-scherm te zien hoe een verandering van instellingen hun opname beïnvloedt. Tot de andere voordelen behoren o.a. de verbeterde mogelijkheden voor automatisch scherpstellen bij weinig omgevingslicht, die met een f/1.2 lens de AF-gevoeligheid naar een indrukwekkende EV-5 brengt.

Best DSLR Professional Prime Lens: Canon EF 400mm f/2.8 IS III USM
Licht in gewicht, een 5-stops beeldstabilisatie en gebruiksgemak zijn belangrijke overwegingen voor fotografen die op locatie werken – Canon’s EF 400mm is de lichtste prime lens in deze klasse. Ook de gebruikskenmerken spelen een belangrijke rol en de ingebouwde 5-stops beeldstabilisatie en focusvergrendeling/activering plus volledig handmatige bediening maken deze prime bij uitstek een veelzijdige lens voor handheld fotografie. Tot de andere indrukwekkende specificaties behoren een diafragma met negen lamellen, een ring-type USM-motor en een minimale scherpstelafstand van 2,5 meter. De lens biedt fulltime handmatige scherpstelling en bestaat uit 17 elementen in 13 groepen met zowel fluoriet- als super UD-elementen en bovendien Air Sphere, Super Spectra en fluorcoatings.

Best APS-C Mirrorless Prime Lens: Canon EF-M 32mm f/1.4 STM
Een compacte en lichtgewicht prime lens voor fotografie en video-opnamen. Foto- en videografen zullen de STM (stappenmotor) in deze EF-M-lens waarderen om de soepele en stille scherpstelling bij het maken van foto’s en de nagenoeg geruisloze werking tijdens het vastleggen van videobeelden. Deze lichtgewicht (235 gram) lens heeft compacte afmetingen en is voorzien van een brede scherpstelring met fulltime handmatige scherpstelmogelijkheid. De lens telt 14 elementen in acht groepen en de Super Spectra coating-technologie helpt bij het minimaliseren van reflecties en overstraling. De minimale scherpstelafstand bedraagt 0,23 meter en de maximale vergroting van 0,25x opent tal van creatieve mogelijkheden bij beeldregistratie.

Best Mirrorless Prime Standard Lens: Canon RF 50mm f/1.2L USM
Deze krachtige, haarscherpe en supersnelle prime lens voor de Canon EOS R-camera’s is weerbestendig, telt 15 elementen in 9 groepen en is voorzien van Air Sphere, Super Spectra en fluorcoatings. Daarnaast heeft de lens een diafragma met tien lamellen, een minimale scherpstelafstand van 40 cm en een aanpasbare bedieningsring die kan worden gebruikt voor het wijzigen van diafragma, sluitertijd, ISO-instelling en belichtingscompensatie. Dankzij de ultrasone ring-type motor gaat het scherpstellen snel en geruisloos.

Ga voor meer informatie over de 2019 TIPA World Awards naar: https://www.tipa.com/en-en/index.html

LAATSTE NIEUWE ARTIKELEN
Sinds de vorige nieuwsbrief zijn we weer druk in de weer geweest om interessante onderwerpen te bespreken en nieuwe producten te testen. De betreffende artikelen hebben we hieronder nog eens voor je op een rijtje gezet. Veel leesplezier!

Heb je ideeën voor een onderwerp of review, laat het ons dan weten: info@eoszine.nl

Spiegelloos

Ga jij binnenkort overstappen naar een spiegelloos camerasysteem?

Tevredenheid EOS

Hoe tevreden ben jij momenteel met jouw EOS-systeem?

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.