Uitslag fotowedstrijd 2019

door Pieter Dhaeze op donderdag 16 mei 2019

In de maand april hebben we ter gelegenheid van het 10-jarige bestaan van EOSzine een fotowedstrijd uitgeschreven met als thema Lente. Een vrolijk onderwerp, waar elk type fotograaf zijn eigen invulling aan kan geven, van macro- en natuurfoto tot portret en landschap.

inzendingen-2019

Begin mei heeft de jury bestaande uit Huub Keulers, Arjen Noord, Johan van de Watering en Pieter Dhaeze, zich gebogen over alle inzendingen en daarvan is nu de uitslag bekend met voor de winnaar een EOS M50 beschikbaar gesteld door Canon Benelux. Tevens zijn vijf Xpozers (75 bij 50cm) en vijf boekpakketten (Van Duuren Media) onder alle inzenders verloot. 

De cijfers
Als alle inzendingen binnen zijn, dan is het altijd leuk om eerst even naar alle gegevens van de foto’s te kijken. Het totaal aantal ingezonden foto’s was 117. Daaruit hebben we het volgende kunnen ‘destilleren’:
- Man/vrouw: 66/51
- Aantal modellen camera’s: 31 (allen Canon)
- Aantal lenzen: 46 (87% Canon)
- Type sensor: compact/APS-C/FF: 3/22/6
- Type camera: DSLR /MILC: 29 (FF, APS-C)/2 (APS-C)
- Favoriete camera's: EOS 70D en EOS 80D
- Favoriete lenzen: EF 100mm 2.8L IS en EF 100-400mm 4-5.6L IS

Onderwerpen
Het thema Lente geeft ruimte voor elk onderwerp, maar bloemen en bloesem zijn daarbij toch veruit favoriet. En dat is logisch, want het voorjaar is hét seizoen dat de natuur in bloei komt en we getrakteerd worden op een kleurenfeest.
- Bloemen: 27
- Bloesem: 19
- Insecten: 10
- Jonge dieren: 18
- Paring: 11
- Portret: 3
- Vogels: 13
- Overig: 16

En de winnaar is…..
Een fotowedstrijd jureren is niet eenvoudig en het was uiteindelijk een nek-aan-nek race tussen twee foto’s met een totaal verschillend karakter en dat is wel zo mooi. Lente is namelijk niet in één soort foto te vangen, maar kan door iedereen op zijn/haar eigen manier geïnterpreteerd en geregistreerd worden. En dat blijkt dus ook wel uit de ingezonden foto’s. Onderstaand daarom de top drie van de fotowedstrijd:

1e plaats: Teuni Stevense (prijs: Canon EOS M50-kit)
2e plaats: Netty Hadderingh-Spieker
 (prijs: training The Finishing Touch)
3e plaats: Erik Veltink
(prijs: Canon SELPHY CP1300)

uitslag-fotowedstrijd-2019-klein

Foto op papier
We hebben onze lezers aangemoedigd om ook mee te doen aan de ‘papieren’-wedstrijd en een fotoafdruk op te sturen. We hebben welgeteld één inzending binnen gehad en dat is dan dus ook meteen de winnaar. Ondanks deze lage opkomst blijven we volharden in onze missie dat vrijetijdsfotografen hun foto’s vaker (op groot formaat) moeten (laten) afdrukken. Je hebt dan veel meer beleving en voldoening van al je foto-inspanningen.
1e plaats printwedstrijd: Lennard Bakker (prijs: training The Finishing Touch)

Overige prijzen
Om iedereen kans te laten maken op een prijs in deze fotowedstrijd, hebben we onder alle inzenders ook vijf Xpozers en vijf boekenpakketten (Van Duuren Media) verloot. Onderstaand vind je hiervan het resultaat.

Xpozer boekenprijs
Winnaars Xpozer (75 bij 50 cm)
- Andius Teijgeler
- Gerda Meeder
- Jacqueline Gerhardt
- Eddy Meijer
- Jeanet Groenewoud
Winnaars boekenpakket
- Christien van den Hengel
- Jessica Wijnholds
- Joop de Munnik
- Lia van Beest
- Steven Vanhoolandt

Samenvatting
Een fotowedstrijd is altijd leuk. Als fotograaf word je geprikkeld om doelgericht aan de slag te gaan en als jury word je verrast hoe creatief en geïnspireerd de deelnemers zijn.
Graag willen we alle deelnemers van harte danken voor hun inzending en we hopen de volgende keer nog meer lezers te enthousiasmeren om mee te doen. Tot die tijd: ga lekker met de camera op pad, want in elk seizoen kun je prachtige foto’s maken.

*Alle prijswinnaars krijgen binnen vijf werkdagen via e-mail persoonlijk bericht, waarna de prijzen zullen worden toegestuurd.
** Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

LAATSTE NIEUWE ARTIKELEN
Sinds de vorige nieuwsbrief zijn we weer druk in de weer geweest om interessante onderwerpen te bespreken en nieuwe producten te testen. De betreffende artikelen hebben we hieronder nog eens voor je op een rijtje gezet. Veel leesplezier!

Heb je ideeën voor een onderwerp of review, laat het ons dan weten: info@eoszine.nl

Spiegelloos

Ga jij binnenkort overstappen naar een spiegelloos camerasysteem?

Tevredenheid EOS

Hoe tevreden ben jij momenteel met jouw EOS-systeem?

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.