Sitemap Zoeken en vinden!

door Pieter Dhaeze op dinsdag 24 september 2019

Laatst merkte een lezer terecht op dat er op EOSzine medio 2019 zoveel aandacht gegeven wordt aan het nieuwe EOS R-systeem van Canon, terwijl hij als APS-C fotograaf eigenlijk meer informatie zou willen over EOS DSLR’s en over basis fototechnieken. Het antwoord op zijn verzoek is onze sitemap onder het motto ‘zoekt en gij zult vinden’.

sitemap-visual

Actualiteit en artikelen
De keuze van de artikelen op EOSzine wordt voornamelijk bepaald door drie zaken:
1. de actuele ontwikkelingen op het gebied van cameratechniek (camera hard- en software)
2. vragen van lezers
3. belangwekkende onderwerpen die we als de redactie tegenkomen
Dat doen we zo al 10 jaar en dat heeft een heel breed scala aan artikelen opgeleverd, waarvan het resultaat vervat is in de menuopties van de website, met de Classroom en Reviews als zwaartepunt.
Sinds vorig jaar september is de camerawereld van Canon uitgebreid met het spiegelloze full-frame EOS R-systeem en dat houdt de gemoederen flink bezig: er verschijnen nieuwe producten, lezers hebben veel vragen en wij zien veel nieuwe technieken verschijnen. Alle drie dus aanleiding voor veel aandacht voor het EOS R-systeem.

Sitemap
We zijn ons er echter van bewust dat full frame spiegelloos (MILC) niet de interesse heeft van elke fotograaf. Integendeel. Het is zelfs zo dat de meeste EOSziners tevreden zijn met hun DSLR (klik hier) en dat een overstap naar MILC helemaal niet aan de orde is. Tenminste niet op korte termijn.
Voor al die fotografen, die nog dik tevreden zijn met hun DSLR (APS-C of full frame), zijn er in het verleden al voldoende artikelen over dat camerasegment op EOSzine verschenen en die zijn vaak nog helemaal actueel. Wat doe je met Beeldstijlen (klik hier) of hoe stel je handmatig scherp in Live view (klik hier)? Die artikelen zijn te vinden in de Classroom (en deels ook in Reviews).

Het is in de Classroom echter niet eenvoudig om in de lange lijst van artikelen precies dat onderwerp te vinden waar jij naar op zoek bent. Daarom hebben we al enkele jaren een SITEMAP, met een overzicht van álle artikelen die ooit op EOSzine verschenen zijn. Met de sneltoets Cmd/Ctrl-F kun je dan op trefwoord zoeken en hopelijk ook het juiste artikel vinden.

Google zoeken
Kun je ook het gewenste artikel niet vinden in de sitemap, probeer het dan eens met een zoekopdracht in Google. Zet in de zoekopdracht dan het trefwoord van het onderwerp dat je zoekt en zet er ook EOSzine bij, dus beeldstijlen eoszine. Grote kans dat je dan bovenaan de zoekresultaten het juiste artikel vindt. Lukt het ook niet met Google, stuur ons dan een mailtje. Dan sturen we je een linkje of we gaan aan de slag om het artikel te schrijven.

Samenvatting
Ben je nog niet zolang bekend met het bestaan EOSzine en heb je geen idee wat je er allemaal aan informatie kunt vinden, neem dan eens op je gemak een kijkje in onze sitemap. Dat kan letterlijk al veel vragen beantwoorden en misschien kom je ook wel onverwacht andere interessante onderwerpen en artikelen tegen.

LAATSTE NIEUWE ARTIKELEN
Sinds de vorige nieuwsbrief zijn we weer druk in de weer geweest om interessante onderwerpen te bespreken en nieuwe producten te testen. De betreffende artikelen hebben we hieronder nog eens voor je op een rijtje gezet. Veel leesplezier!

Heb je ideeën voor een onderwerp of review, laat het ons dan weten: info@eoszine.nl

Spiegelloos

Ga jij binnenkort overstappen naar een spiegelloos camerasysteem?

Tevredenheid EOS

Hoe tevreden ben jij momenteel met jouw EOS-systeem?

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.