Tipa Awards 2013

door Pieter Dhaeze op vrijdag 10 mei 2013

Canon heeft op 6 mei 2013 vijf onderscheidingen ontvangen van de Technical Image Press Association (TIPA) – één van ’s werelds toonaangevende foto- en persorganisaties. De TIPA Awards gaan naar de beste imaging producten die het afgelopen jaar zijn geïntroduceerd en in 2013 werd Canon opnieuw geroemd om de breedte, sterkte en toonaangevende kwaliteit van haar gehele productportfolio.
Canon ontving de volgende onderscheidingen:

 
• Best DSLR Entry Level: Canon EOS 100D

• Best DSLR Expert: Canon EOS 6D

• Best Professional DSLR Lens: Canon EF 24-70mm f/2.8L II USM

• Best Expert Photo Printer: Canon PIXMA PRO-10

• Best Video DSLR: Canon EOS-1DC

De TIPA-jury bestaat uit redacteuren van 28 van ’s werelds toonaangevende foto- en imaging magazines in 15 landen, verspreid over vijf continenten. De jury komt jaarlijks bijeen om de nieuwste producten te bespreken en houdt bij het selecteren van de beste imaging producten rekening met een aantal factoren, variërend van innovatie en ontwerp tot overall productkwaliteit.

“Opnieuw is Canon duidelijk aanwezig bij de TIPA Awards,” zegt Kieran Magee, Marketing Director voor Professional Imaging bij Canon Europe. “Een dergelijk eerbewijs van TIPA laat duidelijk het kwaliteitsniveau en de innovatieve kenmerken zien die aanwezig zijn binnen ons productportfolio – van modellen voor consumenten en amateurfotografen tot onze professionele lijn. Wij zijn constant bezig de lat hoger te leggen en dat geldt op alle niveaus in ons productportfolio. Daarom zijn we blij en trots te kunnen constateren dat dit opnieuw is erkend door de TIPA-jury.”

Bij het uitreiken van onderscheidingen aan de Canon producten, gaf de TIPA-jury de volgende toelichtingen:

Best DSLR Entry Level: Canon EOS 100D
De Canon EOS 100D plaatst vraagtekens bij de veronderstelling dat DSLR-camera’s groot moeten zijn. De camera vormt met een uiterst draagbare en lichtgewicht body een aantrekkelijk alternatief voor kleinere CSC-formaat camera’s voor iedereen die op zoek is naar DSLR-functionaliteit en toegang wil tot het gehele assortiment Canon EF- en EF-S-objectieven. De 18 Megapixel CMOS APS-C-sensor heeft een ISO-bereik van 100 – 12.800 bij foto’s en 100 – 6.400 bij video. Tijdens Live View-opnamen zorgt Hybrid CMOS AF II voor nauwkeurig scherpstellen en volgen van het onderwerp en de videokwaliteit is uitgebreid met Full HD en Movie Servo AF. Een 3-inch LCD-touchscreen geeft rechtstreeks toegang tot camerafuncties en tot tal van scène-modi en creatieve instellingen.

Best DSLR Expert: Canon EOS 6D
De Canon EOS 6D combineert consumentgerichte kenmerken met een uiterst geavanceerde reeks foto-opties. De camera heeft een 20,2 Megapixel volbeeld CMOS-sensor en kan Full HD-videobeelden met 1080p vastleggen; het voordeel van volbeeld komt naar voren in de superieure kwaliteit bij de hoogste ‘native’ ISO-waarde van 25.600 en hoger. Het heldere 3-inch scherm heeft een hoge 104k-resolutie voor video en Live View-fotografie en geeft toegang tot een groot aantal creatieve functies. De “Q”-knop roept een menu met de meest gebruikte functies op, dat samen met andere speciale knoppen en de 8-voudige schakelfunctie zorgt voor een uiterst plezierige en snelle foto- en filmbeleving.

Best Expert Photo Printer: Canon PIXMA PRO-10
De PIXMA PRO-10 is een wireless en voor AirPrint geschikte printer die gebruik maakt van Canon’s nieuwe 10-kleuren LUCIA-pigmentinkten. De printer is uitgevoerd met een Chroma Optimizer-cartridge om storende effecten als bronzing en metamerisme te voorkomen. De printer heeft een tweevoudige papierinvoer – een achterblad voor diverse typen papier en een handinvoer voor dikker en zwaarder printmateriaal. Met 7.680 4 pl spuitmondjes produceert de printer op formaten tot 13 x 19 inch (A3+) een resolutie tot 4.800 x 2.400 dpi in zowel kleur als zwart-wit. De printsnelheid voor een 11x14-inch afbeelding op A3+ papier bedraagt 3 minuten en 35 seconden (5 minuten bij PT-101).

Best Video DSLR: Canon EOS-1D C
De EOS-1D C is de eerste Canon “hybrid” DSLR met een 18 Megapixel volbeeld CMOS-sensor voor 4K (4096x2160) of HD-video en 18 Megapixel foto’s met JPEG- en/of RAW-bestandsindeling. De 4k-beeldregistratie voor film- en TV-producties – en specifieke werkzaamheden – kan worden uitgevoerd met 24p of 25p en HD-registratie met frame rates tot 60p. De opnamen worden opgeslagen op CF-kaarten en alle Canon-objectieven met EF-vatting zijn te gebruiken. De EOS-1D C heeft daarnaast alle kenmerken van een professionele DSLR voor fotografie en vormt een uiterst veelzijdige camera voor de hedendaagse, professionele fotograaf.

Best Professional DSLR lens: Canon EF 24-70mm f/2.8L II USM
Dit Canon-zoomobjectief met vast diafragma telt 18 elementen in 13 groepen en maakt gebruik van 1 Super UD-lens en 2 UD-lenselementen. Twee typen asferische lenzen worden gecombineerd om binnen het volledige beeldveld over het gehele zoombereik sferische aberratie te verminderen. Geoptimaliseerde lenscoatings zorgen voor minimalisering van overstraling. Het objectief heeft met 9 lamellen een cirkelvormig diafragma en beschikt over een ring-type USM plus krachtige CPU met geoptimaliseerde AF-algoritmen voor snel en geruisloos automatisch scherpstellen. Met fluorine-coatings op de voorste en achterste lensoppervlakken heeft het objectief een betere afdichting tegen stof en is het beter bestand tegen vocht.
 

LAATSTE NIEUWE ARTIKELEN
Sinds de vorige nieuwsbrief zijn we weer druk in de weer geweest om interessante onderwerpen te bespreken en nieuwe producten te testen. De betreffende artikelen hebben we hieronder nog eens voor je op een rijtje gezet. Veel leesplezier!

Heb je ideeën voor een onderwerp of review, laat het ons dan weten: info@eoszine.nl

Spiegelloos

Ga jij binnenkort overstappen naar een spiegelloos camerasysteem?

Tevredenheid EOS

Hoe tevreden ben jij momenteel met jouw EOS-systeem?

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.