Aankondiging EOS 650D

door Pieter Dhaeze op vrijdag 08 juni 2012

Canon introduceert vandaag - 8 juni 2012 - de EOS 650D, een nieuwe, gebruiksvriendelijke digitale SLR (DSLR) met een hoge beeldkwaliteit en een eenvoudige touchscreen bediening. Deze camera stelt iedereen in staat schitterende opnamen en Full HD films te maken. Omdat de EOS 650D intelligente, automatische opname-instellingen combineert met een serie geavanceerde functies en mogelijkheden, is deze camera ideaal voor beginnende fotografen – gebruiksvriendelijk en ook met een complete serie handmatige instellingen om in de toekomst mee aan de slag te gaan.

EOS 650D – de belangrijkste kenmerken
• 18 Megapixel APS-C Hybrid CMO-sensor
• Full-HD films met handmatige bediening en continu-AF
• Continu fotograferen met 5 fps
• Variangle Clear View LCD II Touchscreen
• ISO 100-12.800 gevoeligheid, uitbreidbaar tot ISO 25.600
• 9-punts wide-area AF
• Geïntegreerde Speedlite Transmitter

De EOS 650D is de eerste EOS ooit met een dubbel AF-systeem. Dit systeem zorgt voor uitzonderlijk scherpe details bij foto’s en biedt continu-AF bij het vastleggen van filmbeelden. Het hart van de camera wordt gevormd door een 18 Megapixel Hybrid CMOS-sensor en een krachtige DIGIC 5 beeldprocessor. Dit stelt de EOS 650D in staat met een snelheid van 5 fps haarscherpe opnamen met volledige resolutie te maken. Een variangle touchscreen draagt bij aan de snelle en eenvoudige bediening. Het touchscreen geeft direct toegang tot een uitgebreide serie instellingen en scènes.

Superieure kwaliteit
De EOS 650D biedt een superieure beeldkwaliteit en ongekend hoge prestaties. De nieuw ontwikkelde 18 Megapixel APS-C Hybrid CMOS-sensor staat garant voor een superfijne resolutie voor opnamen van posterformaat die alle kleuren en details bevatten. De camera heeft standaard een native ISO-bereik van 100 – 12.800 en is daarmee ideaal voor fotografie bij weinig licht. Dit ISO-bereik maakt het mogelijk natuurlijke opnamen met minimale ruis vast te leggen. Een tot ISO 25.600 uitgebreid bereik stelt de camera in staat te fotograferen onder extreme omstandigheden waar nog minder licht beschikbaar is.

De EOS 650D is het eerste instapmodel EOS met een Canon DIGIC 5 beeldprocessor. Deze processor zorgt voor een hogere verwerkingssnelheid, snellere respons en een geavanceerde kleurreproductie. De 14-bits beeldverwerking van de DIGIC 5 levert fraaie en subtiele overgangen tussen kleurtinten op, zoals bij een zonsondergang. Het sterk toegenomen vermogen maakt de camera ook ideaal voor het vastleggen van snelle actiemomenten bij voetbal en andere sporten.

Het nieuwe, dubbele AF-systeem maakt het eenvoudig om van alle onderwerpen haarscherpe opnamen te maken, ongeacht of het gaat om foto’s of om filmbeelden. Een superieur 9-punts ‘cross-type’ AF-systeem biedt uitzonderlijk hoge prestaties bij fotografie door voor de precisie te zorgen die nodig is bij sportwedstrijden, actiemomenten en natuuropnamen. Daarnaast zorgt een nieuw Hybrid AF-systeem voor continu automatisch scherpstellen tijdens het vastleggen van filmbeelden en bij opnamen in de Live View¹ modus.

Kantel-draai lcd-scherm met touchscreen
Dankzij het 7,7 cm (3,0”) variangle Clear View LCD II Touchscreen was het maken van de perfecte opname nog nooit zo eenvoudig. Dankzij de capacitieve technologie reageert het scherm heel snel en ondersteunt het een serie gebaren – zoals knijpen en vegen – voor directe toegang tot opnameprogramma’s, het aanpassen van instellingen en het vastleggen van een opname. Dit alles door alleen gebruik te maken van het scherm.
 
De touchscreenbediening voegt een geheel andere dimensie toe aan Live View fotografie. U kunt via het Quick Control scherm van de camera de AF-punten selecteren, gezichten en onderwerpen volgen en zelfs beeldinstellingen optimaliseren. De navigatie gaat direct en intuïtief, waarbij ‘pinch-zoom’ bij het afspelen een goede manier vormt om de details van een opname te controleren. Het variangle-scharnier maakt het mogelijk het scherm in nagenoeg elke stand te draaien en te kantelen, terwijl de haarscherpe 1.040k-dot resolutie zorgt dat elk detail duidelijk zichtbaar is.

Verbeterd met continu-AF in Live view en bij filmen
Met de EOS 650D kan iedereen heel eenvoudig Full HD (1920x1080p) filmbeelden vastleggen. Dankzij Hybrid AF kunnen gebruikers zich bezig houden met het vertellen van het verhaal, terwijl de camera het onderwerp blijft volgen. De nieuwe EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS STM en EF 40mm f/2.8 STM objectieven zijn ook ideaal voor het vastleggen van filmbeelden en met de geruisloze stappenmotor zijn deze filmbeelden vloeiender en duidelijker dan ooit.

Met de Video Snapshot modus kan iedereen leuke, korte films maken die een professionele uitstraling hebben. De opnamen kunnen worden vastgelegd in segmenten van twee, vier of acht seconden en vervolgens in de camera zelf worden gecombineerd of gerangschikt voordat ze worden vertoond. Een ingebouwde mini-HDMI poort maakt het bovendien gemakkelijk de resultaten op een HDTV met anderen te delen.

Verkennen met EOS
Twee geheel nieuwe opnameprogramma’s op het programmawiel helpen beginnende fotografen in situaties met een moeilijke belichting. HDR Backlight Control gebruikt drie verschillende belichtingen – onderbelicht, juist belicht en overbelicht – om moeilijke scènes met tegenlicht vast te leggen. Deze opnamen worden tot één HDR-opname gecombineerd, die ook de details in de lichte en donkere delen laat zien. Handheld Night Scene maakt het daarnaast mogelijk om zonder statief schitterende avondopnamen te maken. Razendsnel worden vier verschillende beelden vastgelegd en gecombineerd tot een haarscherp en detailrijk eindresultaat.
 
De uitgebreide serie opnameprogramma’s van de camera stelt u in staat de grenzen van uw creativiteit te verkennen. Basic+ brengt u voorbij de standaard automatische instellingen en biedt een aantal voorinstellingen die u kunt gebruiken om direct de sfeer van een opname te wijzigen. De creatieve filters zijn nu toe te passen met behulp van het touchscreen en nieuwe effecten als ‘Art Bold’ en “Water Painting’ geven uw opnamen direct een creatief accent. Bij eenvoudig ‘mikken & klikken’ neemt de Scene Intelligent Auto modus al het werk uit handen – de scène wordt geanalyseerd en automatisch worden de beste instellingen geselecteerd, zodat u direct schitterende opnamen kunt maken.

Het EOS-system – vrijheid om te ontdekken
Omdat de EOS 650D deel uitmaakt van het Canon EOS-system, is de camera compatibel met ’s wereld meest uitgebreide programma objectieven en accessoires. Meer dan 60 EF-objectieven omvatten alles van groothoek- en macro- tot telefotografie en de talloze accessoires vormen het gereedschap voor nagenoeg elke creatieve uitdaging.

¹ AF in Live View en Movies afhankelijk van gebruik in combinatie met Canon STM (Stepping motor) objectieven

LAATSTE NIEUWE ARTIKELEN
Sinds de vorige nieuwsbrief zijn we weer druk in de weer geweest om interessante onderwerpen te bespreken en nieuwe producten te testen. De betreffende artikelen hebben we hieronder nog eens voor je op een rijtje gezet. Veel leesplezier!

Heb je ideeën voor een onderwerp of review, laat het ons dan weten: info@eoszine.nl

Spiegelloos

Ga jij binnenkort overstappen naar een spiegelloos camerasysteem?

Tevredenheid EOS

Hoe tevreden ben jij momenteel met jouw EOS-systeem?

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.