Serie | Toptraining thuis door Pim Ras

door Pieter Dhaeze op zondag 10 januari 2021

Een tijdje gelden hadden we contact met Pim Ras. Topfotograaf van topsporters. Al meer dan 30 jaar doet hij met zijn weergaloze foto’s verslag van de prestaties en vooral emoties van voetballers en sporters op het allerhoogste niveau.

Altijd leuk om met Pim over fotografie te praten en vooral - met zijn enthousiaste toelichting - naar zijn foto’s te kijken. Corona was natuurlijk een van de gespreksonderwerpen en het uitstellen in 2020 van diverse grote en mondiale sportevenementen, waaronder de Olympische Spelen, was voor hem een behoorlijk tegenvaller. Niet alleen financieel, maar misschien nog meer omdat zijn creativiteit als fotograaf ongewild ingeperkt werd. Al die mooie beelden in zijn hoofd die hij wilde schieten met zijn nieuwe EOS 1DX mark III bleven daar gevangen en kon hij niet vastleggen ‘op de gevoelige plaat’. Dat geeft een heel onbestemd gevoel.

Maar omdat je die creativiteit niet zomaar de kop indrukt, kreeg Pim het idee om topsporters in de eerste lockdown (april 2020) tijdens hun training aan huis op een bijzondere manier te portretteren. Na een uurtje rondbellen in zijn netwerk, waren meteen diverse Olympische topsporters geïnteresseerd in een ‘Pim Ras’-portret. In amper een week heeft Pim vervolgens veel van deze topsporters thuis gefotografeerd in hun 'achtertuin' en het resultaat is weer adembenemend. Bekijk de onderstaande serie zelf en krijg ook zelf kippenvel.

Zilveren Camera Pim heeft deze serie over topsporters die thuis trainen vanwege een lockdown ook ingestuurd voor de Zilveren Camera van 2020. Volgens ons heeft hij grote kans om een van de categorieën te winnen. Ook komt hij misschien in aanmerking voor de selectie van tien foto’s voor de Publieksprijs. Als lezer van EOSzine kun je daarop vanaf ????? stemmen. Doen!
• Maandag 1 februari: uitreiking NSP/ZC Sportfoto van het Jaar
• Donderdag 4 februari: de uitreiking en bekendmaking winnaar Canon Zilveren Camera 2020, de winnaar Paul Peters Fotoprijs 2020 en de winnaar Prijs voor Storytelling 2020
Er kan gestemd worden op de Publieksprijs in de tentoonstellingsperiode vanaf 7 februari, in Museum Hilversum en online.
   
PimRas-Lockdown-01-klein PimRas-Lockdown-02-klein
PimRas-Lockdown-03-klein PimRas-Lockdown-04-klein
PimRas-Lockdown-05-klein PimRas-Lockdown-06-klein
PimRas-Lockdown-07-klein PimRas-Lockdown-08-klein

LAATSTE NIEUWE ARTIKELEN
Sinds de vorige nieuwsbrief zijn we weer druk in de weer geweest om interessante onderwerpen te bespreken en nieuwe producten te testen. De betreffende artikelen hebben we hieronder nog eens voor je op een rijtje gezet. Veel leesplezier!

Heb je ideeën voor een onderwerp of review, laat het ons dan weten: info@eoszine.nl

Spiegelloos

Ga jij binnenkort overstappen naar een spiegelloos camerasysteem?

Tevredenheid EOS

Hoe tevreden ben jij momenteel met jouw EOS-systeem?

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.