EISA Awards 2013-2014

door Persbericht Canon NL op donderdag 15 augustus 2013

Power to your next step: Canon ontvangt prestigieuze EISA-awards in imaging categorieën voor beginner, amateurfotograaf en professional

EOS 100D: European SLR Camera 2013-2014
EOS 6D: European Advanced SLR Camera 2013-2014
EF 200-400mm f/4L IS USM Extender 1.4x: European Professional Lens 2013-2014

Amstelveen, 15 augustus 2013 – Canon maakt vandaag bekend drie prestigieuze productonderscheidingen te hebben ontvangen van de European Imaging and Sound Association. De EOS 100D werd bekroond met de ‘European SLR Camera 2013-2014’, het EF 200-400mm f/4L IS USM Extender 1.4x objectief werd onderscheiden als ‘European Professional Lens 2013-2014’ en de Canon EOS 6D won de onderscheiding voor ‘European Advanced SLR Camera 2013-2014’. Deze EISA-awards weerspiegelen de superieure kwaliteit van Canon-producten binnen het gehele assortiment DSLR- camera’s en objectieven.

Redacteuren van 50 prominente tijdschriften uit 20 verschillende landen hebben gestemd over het toekennen van de EISA-awards. De onderscheidingen gaan naar producten die de meest geavanceerde technologie, gewenste functionaliteit en toonaangevend ontwerp combineren met werkelijke waarde voor de gebruiker. Op basis van deze criteria zijn de EOS 100D, de EOS 6D en het EF 200-400mm f/4L IS USM Extender 1.4x objectief dit jaar beoordeeld als beste in hun klasse.

Review EOS 100D Review EOS 6D Review EF 200-400mm 1,4x

“Bij Canon draait alles om het bieden van eersteklas producten die creatieve expressie mogelijk maken en daarom zijn wij zeer vereerd met deze onderscheidingen,” zegt Steve Marshall, Product Marketing Director van de Consumer Imaging Group bij Canon Europe. “Het bieden van werkelijk innovatieve producten en technologieën sluit aan bij onze visie om fotografen op alle niveaus in staat te stellen de volgende stap te zetten op hun reis door de wereld van imaging. Deze producten zijn een mooi voorbeeld van die visie en deze erkenning door de juryleden van EISA getuigt van hun superieure kwaliteit.”

European SLR Camera 2013-2014: Canon EOS 100D
De EISA-jury gaf als commentaar op de Canon EOS 100D: “De Canon EOS 100D is ’s werelds kleinste en lichtste APS-C DSLR-camera. Als reflexcamera biedt het zeer hoge prestaties en is het compatibel met de accessoires en objectieven van de EOS-familie, hoewel sommige objectieven in vergelijking met deze kleine camera erg groot lijken. De compacte body is aantrekkelijk voor mensen die op zoek zijn naar een kleine, draagbare en lichtgewicht camera met de instelmogelijkheden die nodig zijn voor creatieve fotografie. Naast de touchscreen-bediening maakt een verzameling automatische instellingen de camera zeer gebruiksvriendelijk voor iedereen die begint met fotografie, waarbij de sensor met 18 miljoen pixels zorgt voor een perfecte beeldkwaliteit.” Lees onze review.

European Professional Lens 2013-2014: Canon EF 200-400mm f/4L IS USM 1.4x
In de toelichting op hun keuze voor de EF 200-400mm f/4L Extender 1.4x zegt de EISA- jury: “Dit gestabiliseerde volbeeld supertele-zoomobjectief vormt het begin van een nieuw tijdperk in professionele optica en is een grote sensatie onder de objectieven. De Canon EF 200-400mm f/4L IS USM Extender 1.4x heeft een ingebouwde teleconverter die de fotograaf in staat stelt in een seconde over te schakelen naar grotere brandpuntsafstanden. Omdat de teleconverter is geïntegreerd in het ontwerp van het objectief, kan deze ook onder extreme condities veilig worden ingeschakeld, zonder dat de spiegel en sensor van de camera aan weersinvloeden worden blootgesteld. Met de converter wordt het objectief een 280-560mm F5.6, maar voor gebruikers die een nog groter bereik nodig hebben, is dit objectief compatibel met de Canon Extender EF 2x III. Hoewel het voor enthousiaste amateurfotografen een zeer kostbaar objectief is, garandeert de superieure optische kwaliteit ongeëvenaarde resultaten bij wildlife- en sportfotografie.” Lees onze review.

European Advanced SLR Camera 2013-2014: Canon EOS 6D
De EISA-jury zegt in haar toelichting op de Canon EOS 6D: “De Canon EOS 6D biedt veel van de kenmerken en voordelen van de professionele Canon-volbeeldcamera’s, maar voor een toegankelijker prijs. Sommige kenmerken overtreffen zelfs die van de Canon EOS 5D Mk III, zoals de AF-prestaties van de camera in situaties met weinig licht – de camera is zowel sneller als effectiever in donkere omgevingen. Naast de volbeeldvoordelen van weinig ruis, uitgebreide belichtingsmogelijkheden en een groot dynamisch bereik, biedt de EOS 6D ook een sluitertijdvertraging van slechts 47 milliseconde en een snelheid bij continu-opnamen van 4,5 bps tot maximaal 1.250 foto’s. De EOS 6D is de kleinste Canon-volbeeldcamera en met Wi-Fi en GPS is het een geweldige keuze voor enthousiaste fotografen.” Lees onze review.

LAATSTE NIEUWE ARTIKELEN
Sinds de vorige nieuwsbrief zijn we weer druk in de weer geweest om interessante onderwerpen te bespreken en nieuwe producten te testen. De betreffende artikelen hebben we hieronder nog eens voor je op een rijtje gezet. Veel leesplezier!

Heb je ideeën voor een onderwerp of review, laat het ons dan weten: info@eoszine.nl

Spiegelloos

Ga jij binnenkort overstappen naar een spiegelloos camerasysteem?

Tevredenheid EOS

Hoe tevreden ben jij momenteel met jouw EOS-systeem?

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.