'Large Format Printing'-dag 2013

door Pieter Dhaeze op zaterdag 14 september 2013

Een onderscheidende foto maken. Dat willen we toch allemaal. Maar met de grote toevloed van beeld is dat tegenwoordig niet zo eenvoudig meer. Die adembenemende zonsondergang. Dat intieme portretje. De facetogen van een libel. We hebben het allemaal al vele keren voorbij zien komen.
Omdat onderscheidend beeld niet meer voor het oprapen ligt, wordt het dus steeds belangrijker om dat beeld onderscheidend af te drukken en te presenteren. Hoe je dat doet als fotoprofessional of vakfotograaf vertellen we je graag op de 'Large Format Printing'-dag, die EOSzine op 14 november 2013 in 's Hertogenbosch organiseert in samenwerking met Canon Nederland.

Presentatie
Voor onderscheidende fotografie is een onderscheidende creatieve input natuurlijk van essentieel belang, maar minstens zo belangrijk is het presenteren ervan als een hoogwaardig eindproduct. En dan hebben we het niet over een dvd in een doosje of een usb-stick met een logo. Maar over een tastbaar beeld, een foto op groot formaat op hoge kwaliteit afgedrukt én afgewerkt. Dus geen poster in een verzendkoker, maar opgeplakt en ingelijst of gelamineerd. Dan pas wordt een goede foto een onderscheidend eindproduct, dat garant staat voor maximale beleving en tevredenheid bij de klant én interessante marges voor de fotograaf.

Eigen beheer
Je kunt natuurlijk als fotoprofessional en vakfotograaf het afdrukken en afwerken van je foto’s uitbesteden. Je hebt er dan - als het goed is - geen omkijken meer naar. Maar is de kwaliteit (kleur en afwerking) altijd wel 100%? Ook kun je altijd pas na een paar dagen leveren aan de klant en snoept het servicebureau een aanzienlijk deel van de marge op, zodat je prijzen minder concurrerend zijn.
Je wordt veel slagvaardiger en je kunt een hogere, meer consistente kwaliteit afleveren als je het afdrukken en afwerken in eigen beheer gaat doen. Dat kost een initiële investering in kennis en gereedschap, maar dat betaalt zich letterlijk op korte termijn terug met hogere marges en meer tevreden klanten.

  Canon ImagePROGRAF iPF6450  

Kennismaking met grootformaat
Heb je er al vaker over gedacht om zelf te gaan printen en in te lijsten of af te werken, maar weet je eigenlijk niet hoe je dat moet aanpakken en waar je op moet letten. Of twijfel je of je daar de vaardigheid voor hebt, dan bieden EOSzine en Canon Nederland je de mogelijkheid om op de ‘Large Format Printing’-dag kennis te maken met alle ‘ins en outs’ van het printen op grootformaat (60x40 cm en groter) en het afwerken ervan tot een eindproduct.
Deze dag wordt maximaal 30 deelnemers een uitgebreid programma geboden (klik hier) met alle praktische facetten van ‘large format printing’. Tevens vertelt Bas Meelker over zijn foto- en print-ervaringen, wordt een Canon PIXMA Pro 1 (A3+) fotoprinter verloot en ontvangt iedereen die een Canon iPF6450 grootformaat printer aanschaft een voucher voor een gratis producttraining. En natuurlijk gaan alle deelnemers naar huis met een goedgevulde ‘goody bag’, waaronder een afdruk van 60 bij 40 cm van een eigen foto.

Voor wie, wanneer en hoe?
De ‘Large Format Printing’-dag wordt georganiseerd voor iedereen die geregistreerd is bij EOSzine en ingeschreven staat bij de Kamer van Koophandel als fotoprofessional of vakfotograaf. De LFP-dag 2013 vindt plaats op donderdag 14 november van 10.00u tot 17.00u in het kantoor van Canon in Den Bosch. Deelname kost 50 euro (ex. BTW) en gaat op volgorde van inschrijving, die loopt tot 14 oktober 2013. Het evenement vindt alleen doorgang bij minimaal 20 deelnemers.

Kom dus van A tot Z ‘large format' beleven bij Canon voor het broodnodige onderscheid. Maak je fotografie tastbaar als hoogwaardig eindproduct voor meer beleving bij de klant en voor hogere marges voor de fotograaf.

LAATSTE NIEUWE ARTIKELEN
Sinds de vorige nieuwsbrief zijn we weer druk in de weer geweest om interessante onderwerpen te bespreken en nieuwe producten te testen. De betreffende artikelen hebben we hieronder nog eens voor je op een rijtje gezet. Veel leesplezier!

Heb je ideeën voor een onderwerp of review, laat het ons dan weten: info@eoszine.nl

 • Nieuw | Canon EOS RP

  Het nieuwe spiegelloze full-frame systeem van Canon, EOS R, is uitgebreid met een nieuwe, kleine telg, de EOS RP. Tevens zijn 6 nieuwe RF-lenzen geïntroduceerd. Het persbericht.

 • Classroom | Zelfontspanner

  De zelfontspanner? Gebruik je hem wel eens? Deze functie is op elke camera aanwezig en onmisbaar als je vanaf statief haarscherpe foto's wil nemen van een statisch onderwerp.

 • Blog | Lang leve APS-C DSLR

  In de tijd dat 'iedereen' de mond vol heeft over spiegelloze full-frame camera's fotografeert 'de gewone man' met een APS-C spiegelreflex en daar is helemaal niets mis mee. Integendeel.

 • Workshop | Bokeh-soep

  Een mooie onscherpte van de achtergrond. Dat wil toch elke systeemfotograaf. Soms kan het echter een graadje te erg zijn en dan ontstaat er bokeh-soep! Bokeh-soep?

 • Classroom | Canon-kleuren

  Je hoort het vaak: de 'Canon-kleuren' zijn zo mooi. Maar wat zijn de 'Canon-kleuren' eigenlijk en welke aspecten spelen een rol om ze daadwerkelijk te verkrijgen? Een overzicht!

 • Lightroom | Details verbeteren

  Met de nieuwe functie Details verbeteren in Lightroom Classic wordt fijne details nauwkeuriger en vloeiende geïnterpoleerd uit een RAW-bestand. Bekijk de clip op YouTube.

 • Blog Pieter | Last man standing

  Alledaagse en subjectieve bespiegelingen van Pieter Dhaeze over fotografie en alles wat er mee te maken heeft. Dit keer de groepsfoto van de 'Last man standing'.

 • Blog Pieter | De laatste foto

  Alledaagse en subjectieve bespiegelingen van Pieter Dhaeze over fotografie en alles wat er mee te maken heeft. Dit keer over 'de laatste foto'.

 • Blog Tony | Tilt-shift: Zwart-wit

  Tony Vingerhoets is dé ambassadeur van Tilt-Shift lenzen van Canon. Hij bewijst de toepassing van deze lenzen nu ook in het landschap met prachtige zwart-wit foto's.

 • Nieuws | Zilveren Camera 2018

  Vrijdag 1 februari werd de winnaar bekend gemaakt van de Zilveren Camera. Ter gelegenheid van het 70-jarig bestaan werd dit gedaan door ZM Willem Alexander.

 • Actie | Handboek Canon EOS

  Wil je meer weten van de mogelijkheden van je EOS-camera en welke lenzen beschikbaar zijn? En hoe je flitst, video opneemt en print? Lees dan het Handboek Canon EOS.

 • Gratis pdf | Lightroom 'Aan de slag'

  Alle artikelen over PHOTOSHOP LIGHTROOM gebundeld in één handige pdf. Om te printen of om op je tablet te lezen.

Auto ISO

Gebruik jij Auto ISO?

Lees jij onze blogs?

In de sectie Blogs kun je elke maand inspirerende en prikkelende blogs lezen. We ontvangen echter maar weinig reacties en vragen ons af waarom.

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.