Eerste monitor Canon

door Persbericht Canon Nederland op donderdag 07 november 2013

Canon, wereldwijd marktleider in professionele imaging technologieën, maakt vandaag bekend de monitor-markt te betreden met de introductie van de DP-V3010 – een 30-inch monitor dat specifiek is ontworpen voor colourgrading en de productie van hoogwaardige 4K-video. De nieuwe DP-V3010 versterkt Canon's continue betrokkenheid bij de omroep- en bioscoopwereld en biedt, samen met Canon’s Cinema EOS System, een eersteklas input-to-output-oplossing voor digitale 4K-bioscoop en bredere productieworkflows voor video.

Met een technische specificatie die is gericht op het leveren van een reproduceerbare en nauwkeurige output is de DP-V3010 geoptimaliseerd voor gebruik in scenario's als colourgrading waarbij de algehele beeldkwaliteit en beeldconsistentie van essentieel belang is. De mogelijkheid om native hoge resolutie 4K-beelden weer te geven en de diverse kleurenopties maken de DP-V3010 ook geschikt voor gebruik op een set of op locatie, en daarnaast ook voor andere digitale imaging-taken zoals CGI-werk, Computer Aided Design en 3D-animatie. 

Kieran Magee, Director of Professional Marketing bij Canon Europe zegt: “De nieuwe
DP-V3010 is een opwindende stap voor Canon die ons bestaande 4K-assortiment aanvult. Wij hebben gedurende de ontwikkeling van de monitor goed geluisterd naar de wensen van de markt en bieden een buitengewoon product dat geschikt is voor producties van de hoogste kwaliteit. Een ongelooflijke nauwkeurigheid, betrouwbaarheid, flexibiliteit en biedt in combinatie met onze Cinema EOS-camera's een voortreffelijke input-to-output-oplossing voor een groot aantal scenario's.”

Nauwkeurige reproductie van kleuren
De DP-V3010 produceert een indrukwekkende resolutie van maar liefst 4K en reproduceert kleuren verbluffend nauwkeurig, zelfs tussen meerdere monitors. De monitor wordt gevoed door een speciaal door Canon ontwikkelde en geproduceerde beeldprocessor. De processor, gecombineerd met het RGB LED backlight-systeem en IPS LCD-panel, zorgt voor een zeer constante kwaliteit en kleur, zowel tijdens het filmen als tijdens het nabewerken.

De beeldprocessor van de DP-V3010 maakt gebruik van Canon's ongeëvenaarde kennis van de ontwikkeling van imaging technologieën om de gebruiker over de hele monitor van een constante helderheid en kleur te verzekeren. Een 10-bits paneldriver werkt samen met de processor om de monitor voor elke RGB-kleur 1.024 gradatieniveaus te laten weergeven voor een buitengewoon vloeiende en nauwkeurige gradering voor alle soorten content. Het resultaat is een monitor dat kleuren bijzonder betrouwbaar reproduceert zoals nodig is voor colourgrading – en een alternatief vormt voor een DCI-compatibele projector bij de nabewerking.

De DP-V3010 heeft een prijs van € 32500,-  exclusief btw en wordt in Europa in het eerste kwartaal van 2014 verwacht. Voor meer informatie, download de PDF.

LAATSTE NIEUWE ARTIKELEN
Sinds de vorige nieuwsbrief zijn we weer druk in de weer geweest om interessante onderwerpen te bespreken en nieuwe producten te testen. De betreffende artikelen hebben we hieronder nog eens voor je op een rijtje gezet. Veel leesplezier!

Heb je ideeën voor een onderwerp of review, laat het ons dan weten: info@eoszine.nl

Spiegelloos

Ga jij binnenkort overstappen naar een spiegelloos camerasysteem?

Tevredenheid EOS

Hoe tevreden ben jij momenteel met jouw EOS-systeem?

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.