Veluwse Fotodagen

door Persbericht op maandag 12 mei 2014

Natuur én fotografie inspiratie tijdens de Veluwse Fotodagen
Eerste editie in Radio Kootwijk

De natuur is het favoriete onderwerp voor talloze fotografen. De schoonheid van een landschap, eindeloze bossen, kleurige herfstbladeren, fladderende vogels en burlende herten. De Veluwse Fotodagen combineren de wereld van natuur én fotografie in een weekend met workshops, lezingen en andere activiteiten. In en rond de inspirerende omgeving van het voormalig bijzondere PTT-zendgebouw in Radio Kootwijk vindt op 24 en 25 mei de eerste editie van dit event plaats.

Activiteiten
In vier zalen worden lezingen gegeven door bekende Veluwse natuurfotografen zoals Geurt Besselink, Ernst Dirksen, Jan Huttinga en Jan Vermeer.  Praktische onderwerpen komen aan bod, van het beheer van beeldmateriaal tot een instapcursus fotografie voor beginners. In de imposante zenderzaal is een fotobeurs waar alle grote importeurs van Nederland staan met diverse aanbiedingen. Daarnaast zijn er vele activiteiten, zoals dierensporen zoeken in het zand, een fotoshoot bij de pompgebouwtjes of verhalen vertellen bij de Watertoren. Er is ook aandacht voor kinderen die zelf aan de slag mogen met een workshop natuurfotografie onder deskundige leiding van Kidsklix. Ervaring of een camera hebben de kinderen niet nodig, meedoen is voldoende. Kidsklix stelt de camera’s ter plekke beschikbaar.


PTT gebouw
Tijdens de Veluwse fotodagen is er ook aandacht voor de indrukwekkende omgeving van het zendgebouw; de grootste zandverstuiving van West-Europa ligt letterlijk naast de deur. Een omgeving waar een fotograaf het liefst direct aan de slag gaat. Buiten worden dan ook diverse fotoworkshops gehouden in de weergaloze Veluwse natuur, zoals een workshop macro- en/of landschapsfotografie. Ook voor de niet fotograferende bezoeker zijn er diverse interessante lezingen, over bijvoorbeeld archeologie of over de bijzondere locatie waar het evenement plaats vindt.

Gevorderde  fotograaf, filmer, beginner of buitenmens, jong en oud, de Veluwse Fotodagen inspireren iedereen die de natuur een warm hart toedraagt.

De Veluwse Fotodagen is een initiatief van Cameratools uit Apeldoorn, Veluwe-fotograaf Geurt Besselink en Jan Vermeer van Natuurfotopassie.

Datum: 24 & 25 mei 2014. Beide dagen van 10.00u - 17.00u
Entree: €10,- voor 1 dag, €15,- passe-partout voor beide dagen. (Toegangskaarten zijn te bestellen via CameraTools. klik hier).
Locatie: Voormalig PTT- zendgebouw, Radio Kootwijk.
Parkeren: In Kootwijk (volg de borden vanaf de snelweg), vanwaar vervoer met bussen naar Radio Kootwijk.
Website: www.veluwsefotodagen.nl

LAATSTE NIEUWE ARTIKELEN
Sinds de vorige nieuwsbrief zijn we weer druk in de weer geweest om interessante onderwerpen te bespreken en nieuwe producten te testen. De betreffende artikelen hebben we hieronder nog eens voor je op een rijtje gezet. Veel leesplezier!

Heb je ideeën voor een onderwerp of review, laat het ons dan weten: info@eoszine.nl

Spiegelloos

Ga jij binnenkort overstappen naar een spiegelloos camerasysteem?

Tevredenheid EOS

Hoe tevreden ben jij momenteel met jouw EOS-systeem?

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.