Nieuwe groothoeklenzen

door Persbericht Canon NL op dinsdag 13 mei 2014

Canon heeft op 13 mei 2014 twee nieuwe, krachtige groothoekzoomobjectieven toe aan haar EF-assortiment – de EF 16-35mm f/4L IS  USM en EF-S 10-18mm f/4.5-5.6 IS STM. De EF 16-35mm f/4L IS USM is ontworpen voor experts en enthousiaste amateurs en met uitzonderlijke prestaties over het hele zoombereik, heeft het de professionele kwaliteit van een objectief uit de L-serie. De compacte en lichtgewicht EF-S 10-18mm f/4.5-5.6 IS STM is ontworpen voor Canon EOS DSLR’s met APS-C-sensor en ideaal voor fotografen die hun beeld willen verruimen en in een opname meer willen vastleggen. Met zowel optical IS- als STM-technologieën zorgen beide objectieven voor consistent scherpe en heldere groothoekopnamen bij foto’s en HD-movies.

Haarscherp groothoekbeeld dat alles weergeeft – de EF 16-35mm f/4L IS USM
De EF 16-35mm f/4L IS USM biedt professionals en enthousiaste amateurfotografen – zoals landschap- en architectuurfotografen – die regelmatig voor groothoekperspectieven kiezen meer flexibiliteit. Hetzelfde geldt voor fotografen die in beperkte ruimten fotograferen. Het objectief biedt veelzijdige toepassingsmogelijkheden en zorgt met een superieure optische constructie en een vast f/4 diafragma zelfs in de moeilijkste situaties voor heldere, haarscherpe resultaten.

De nieuwe EF 16-35mm f/4L IS USM is het eerste ultragroothoekobjectief in de L-serie met Canon’s gerenommeerde optical Image Stabilizer (IS) technologie en heeft
daarmee een 4-stops voordeel ten opzichte van objectieven zonder IS. Deze technologie zorgt dat opnamen altijd haarscherp en detailrijk zijn. Het nieuw ontworpen IS-systeem kent ook een aantal uitbreidingen, zoals gyro-sensoren voor een grotere nauwkeurigheid bij traditionele fotografie of bij het vastleggen van bewegingen in het horizontale vlak.

Superieure optische technologieën en eersteklas design
Met de krachtige, snelle en stille AF-prestaties van Canon’s innovatieve ring-type USM (Ultrasonic Motor) kunnen fotografen snel scherpstellen – ideaal bij fotografie in de AI Servo AF-modus. Volledige controle over de beeldcompositie in zowel de handmatige modus als AF-modi is mogelijk met de scherpstelring, zodat fotografen de vrijheid hebben om op elk moment de scherpstelling aan te passen.

De optische constructie van het objectief is ontworpen om de hoogste beeldkwaliteit te leveren en bevat twee UD-elementen (Ultra-low Dispersion) om chromatische aberratie te minimaliseren en kleurzweem te elimineren. Super Spectra Coatings reduceren overstraling en reflecties, terwijl fluor coatings op de voorste en achterste elementen voorkomen dat stof en waterdruppels zich aan een element kunnen hechten. Dankzij  de 9 lamellen heeft het objectief een cirkelvormige lensopening en kunnen fotografen werken met een fraaie achtergrondonscherpte.

De buitenzijde van het objectief zorgt naast professionele prestaties ook voor uitzonderlijk hoog bedieningsgemak. Het hoogwaardige ontwerp heeft een compacte, lichtgewicht vorm en is comfortabel in gebruik. Het biedt bovendien intuïtieve toegang tot zoom- en focusregeling. De lederen textuur van de coating geeft het objectief een professionele uitstraling.

Meer zien, meer vastleggen – de EF-S 10-18mm f/4.5-5.6 IS STM
De nieuwe EF-S 10-18mm f/4.5-5.6 IS STM is het ideale objectief voor mensen die hun bestaande foto-uitrusting willen uitbreiden en in elke opname meer willen vastleggen. Het indrukwekkende ultragroothoek 10-18mm zoombereik biedt de vrijheid om uiteenlopende scènes vast te leggen, van vakantiefoto’s met uitgestrekte landschappen en drukke winkelstraten tot groepsfoto’s binnenshuis tijdens feestjes en verjaardagen. Dankzij Canon’s expertise op het gebied van optica, biedt dit uiterst compacte en lichtgewicht objectief een indrukwekkend bereik bij groothoekopnamen en past het gemakkelijk in een fototas en – wanneer wordt gereisd – zelfs in kleine handtassen of rugzakken.
 
Bij fotografie uit de hand zijn met de 4-stops optical Image Stabilizer scherpe en stabiele resultaten mogelijk. Canon’s STM-technologie garandeert daarnaast krachtige AF-prestaties bij fotografie en nagenoeg stille AF bij filmen. In combinatie met EOS DSLR-camera’s die AF tijdens movies ondersteunen, zorgt de STM-technologie voor vloeiend en continu scherpstellen, ideaal voor het volgen van bewegende onderwerpen en vloeiende overgangen bij scherpstelwijzigingen tussen onderwerpen. De stille scherpstelling voorkomt ook ongewenste interferentie met het geluid van movies,  zodat het opgenomen geluid zowel duidelijk als passend is bij de oorspronkelijke  scène. De EF-S 10-18mm f/4.5-5.6 IS STM heeft een UD-lenselement en een reeks geoptimaliseerde lenscoatings om bij alle brandpuntsafstanden superieure beeldprestaties te bieden.

EF 16-35mm f/4L IS USM – de belangrijkste kenmerken:
•    L-serie constructie en optica
•    Constant maximaal diafragma van f/4
•    4-stops optical Image Stabilizer
•    Snel en stil AF
•    Superieure beeldkwaliteit
•    9 lamellen voor cirkelvormige lensopening
•    Volledig handmatige scherpstelling
•    Minimale scherpstelafstand van 0,28 m
•    Vast, niet-roterend voorste element
•    Water- en stofbestendig
•    Beschikbaar vanaf eind juni en de verkoopadviesprijs is € 1099,-


EF-S 10-18mm f/4.5-5.6 IS STM – de belangrijkste kenmerken:
•    Ultragroothoekzoomobjectief voor APS-C EOS DSLR-camera’s
•    Compact en licht in gewicht
•    Vloeiend, nagenoeg stil scherpstellen met STM
•    4-stops optical Image Stabilizer
•    Superieure beeldkwaliteit
•    Super Spectra Coating
•    Minimale scherpstelafstand van 0,22 m
•    Handmatige scherpstelring
•    Cirkelvormige lensopening
•    Optionele zonnekap
•    Beschikbaar vanaf eind mei en de verkoopadviesprijs is € 269,-

LAATSTE NIEUWE ARTIKELEN
Sinds de vorige nieuwsbrief zijn we weer druk in de weer geweest om interessante onderwerpen te bespreken en nieuwe producten te testen. De betreffende artikelen hebben we hieronder nog eens voor je op een rijtje gezet. Veel leesplezier!

Heb je ideeën voor een onderwerp of review, laat het ons dan weten: info@eoszine.nl

Spiegelloos

Ga jij binnenkort overstappen naar een spiegelloos camerasysteem?

Tevredenheid EOS

Hoe tevreden ben jij momenteel met jouw EOS-systeem?

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.