Nieuwe boektitel | In- en doorstap EOS

door Pieter Dhaeze op woensdag 21 mei 2014

Boek voor EOS in- en doorstappers - Je fotografeert met je telefoon of met een compactcamera en je wilt meer snelheid en hogere kwaliteit. Of je werkt al een tijdje met een ‘oudere’ EOS-camera en je wilt een stapje verder met je fotografie. Dan wordt het tijd voor een nieuwe EOS.
En om alle ‘geheimen’ van deze camera te onthullen en om er vervolgens de mooiste foto’s mee te maken, heb je in het begin misschien wel een beetje hulp nodig. Dan is het boek ‘Bewuster en beter fotograferen met de EOS 1200D, EOS 100D of EOS 700D’ een prima keuze.

Geen Ikea
Het nemen van een digitale foto in de groene stand (volautomaat) is als het monteren van een kastje van Ikea. Supergemakkelijk en het resultaat is helemaal niet slecht. Maar wat te doen als het kastje iets hoger of iets smaller moet zijn? Dan zijn het inbussleuteltje en een grafische stap-voor-stap instructie niet meer toereikend. Je zult dan toch ‘bouwkundige’ en creatieve kwaliteiten moeten hebben en ook kennis van materialen en gereedschappen, om dit maatwerk te kunnen realiseren.

Maatwerk structuur
Zo is het ook met een digitale spiegelreflexcamera als de Canon EOS 1200D, de EOS 100D of de EOS 700D. Zo’n camera heb je niet gekocht om in de volautomaat foto’s mee te nemen. Nee, een EOS-camera laat zijn kwaliteiten pas zien op het moment dat je zelf het heft in handen neemt en volledige controle hebt over zaken als sluitertijd, diafragma en gevoeligheid, maar ook over bijvoorbeeld scherpstelpunt en witbalans. In dit boek leer je – naast de algemene basis van fotografie – de specifieke mogelijkheden, bediening en prestaties van de Canon EOS 1200D, EOS 100D of EOS 700D ten volle te benutten. Deze uitgave is dus geen uitgebreide standaardhandleiding, die je alleen de functie van een knopje of menuoptie vertelt, maar vooral een boek dat ingaat op de achterliggende principes en uitlegt wanneer je deze moet toepassen. Zo leer je geen kunstjes, maar vergaar je kennis en kun je elke fotogelegenheid tot een goed einde brengen. En met een Canon EOS-camera als gereedschap zal dat zeker lukken.

Dit boek is ook geschikt voor de Canon EOS 1100D, EOS 600D en EOS 650D.

Bestel deze titel nu in de EOSzineShop en ontvang een gesigneerd exemplaar.

LAATSTE NIEUWE ARTIKELEN
Sinds de vorige nieuwsbrief zijn we weer druk in de weer geweest om interessante onderwerpen te bespreken en nieuwe producten te testen. De betreffende artikelen hebben we hieronder nog eens voor je op een rijtje gezet. Veel leesplezier!

Heb je ideeën voor een onderwerp of review, laat het ons dan weten: info@eoszine.nl

Spiegelloos

Ga jij binnenkort overstappen naar een spiegelloos camerasysteem?

Tevredenheid EOS

Hoe tevreden ben jij momenteel met jouw EOS-systeem?

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.