PowerShot SX520 en SX400

door Persbericht Canon op dinsdag 29 juli 2014

Amstelveen, 29 juli 2014 – Canon introduceert vandaag twee nieuwe lichtgewicht, superzoom bridgecamera’s – de PowerShot SX520 HS en PowerShot SX400 IS – die ideaal zijn voor het vastleggen van verborgen details, zowel dichtbij als veraf. Beide modellen hebben een fraaie, uiterst compacte behuizing en zijn uitgevoerd met Canon’s toonaangevende optica. Met 42x end 30x optische zoom zijn deze camera’s in staat bijna elke speciale gelegenheid vast te leggen met de kwaliteit die daarbij hoort.

Zoom in op elk detail
De PowerShot SX520 HS heeft een 42x optische zoom en is daarmee veelzijdig genoeg om elk onderwerp vast te leggen, van onvergetelijke vakanties tot een stedentrip. Met een 24mm groothoeklens biedt deze camera de flexibiliteit om uitgestrekte landschappen te fotograferen en de indrukwekkende maximale brandpuntsafstand van 1008mm stelt gebruikers in staat in te zoomen op details die zich op grote afstand bevinden.

De PowerShot SX520 HS heeft een verbeterde Zoom Framing Assist Auto-modus om de zoom automatisch aan te passen, zodat onderwerpen met een vooraf ingesteld  formaat binnen het beeldveld blijven. De camera detecteert wanneer een onderwerp zich naar de rand van het beeldveld verplaatst en zoomt vervolgens automatisch uit om het onderwerp in beeld te houden. Zodra een onderwerp zich richting de camera beweegt, wordt ook vloeiend gezoomd om de afmetingen van het gezicht ongewijzigd te laten.

De compacte, lichtgewicht behuizing van de PowerShot SX400 IS bevat een krachtige 30x optische zoom – ideaal voor momenten die niemand mag missen. Het compacte ontwerp maakt dat de camera gemakkelijk overal mee naar toe is te nemen en een grote, comfortabele grip zorgt samen met een enorm brandpuntsbereik van 24-720mm dat het eenvoudiger is dan ooit om alle actie te fotograferen. Met beide modellen zijn snel bewegende onderwerpen direct vast te leggen en dankzij de geringe ontspanvertraging, de verbeterde algoritmen en een razendsnelle AF wordt geen kans gemist.

Ontworpen om te presteren
Om gebruikers te helpen hun fotografische mogelijkheden te verbreden en onder uiteenlopende omstandigheden te fotograferen, zijn beide camera’s uitgevoerd met Canon’s Optical Image Stabilizer met Intelligent IS-technologie – zodat opnamen helder en scherp blijven. Intelligent IS analyseert het beeld en zorgt vervolgens dat de beeldstabilisatie automatisch wordt aangepast aan een van de acht verschillende scènes. Met als resultaat foto’s en movies die haarscherp en trillingvrij zijn, en recht doen aan de herinneringen van het moment.

Voor haarscherpe en detailrijke resultaten met realistische kleuren – zelfs in omgevingen met weinig licht – is de PowerShot SX520 HS is uitgevoerd met Canon’s gerenommeerde HS System: de combinatie van een DIGIC 4+ processor en een uiterst gevoelige 16 Megapixel CMOS-sensor met belichting vanaf de achterzijde. De PowerShot SX400 IS is perfect om van zonsopkomst tot zonsondergang te fotograferen – de 16 Megapixel CCD-sensor en DIGIC 4+ zorgen telkens opnieuw voor schitterende resultaten.

Ontdek creatieve mogelijkheden
Met Creative Shot maakt de PowerShot SX520 HS het voor gebruikers gemakkelijk om hun creatieve kant te ontdekken. Indien gewenst kan de camera na elke activering van de ontspanknop automatisch een van de 46 speciale effecten toepassen. Deze effecten zijn gerangschikt in vier categorieën. Creative Shot geeft opnamen een nieuw perspectief door tijdens het maken van de opname eenvoudigweg vijf extra bestanden te creëren – elk met een ander creatief effect. De PowerShot SX400 IS beschikt over een reeks creatieve filters, waaronder Fish-eye en Monochrome.

Superieure ergonomische eigenschappen
Beide modellen zijn flexibel, licht in gewicht en zijn zo ontworpen dat het fotograferen ermee eenvoudig en comfortabel is. De PowerShot SX520 HS en PowerShot SX400 IS zijn uitgevoerd met een nieuw type handgreep. Dit type is ontwikkeld na uitgebreid onderzoek naar de functionaliteit van bestaande EOS-grips om zo de comfortabele ergonomie van een spiegelreflexcamera te bieden.

PowerShot SX520 HS – de belangrijkste kenmerken:
•    Alles vastleggen – veraf en breed uitgestrekt – met 42x zoom
•    Gemakkelijk onderwerpen veraf in beeld houden
•    Stabiel en comfortabel fotograferen
•    Superieure opnamen met HS System & Intelligent IS
•    Plezier beleven aan eigen creativiteit
•    Met één druk schitterende Full HD-movies
•    Heel ontspannen fotograferen met Smart Auto
•    Verken de wereld van volledig handmatig
•    Alle actie haarscherp in beeld
Meer info en specs: klik hier

PowerShot SX400 IS – de belangrijkste kenmerken:
•    Flexibel fotograferen – veraf en breed uitgestrekt – met 30x zoom
•    Gemakkelijk schitterende opnamen met Smart Auto
•    Perfecte resultaten: 16 Megapixel & Intelligent IS
•    Plezier met creatieve filters
•    Comfortabele, ergonomische grip
•    HD-movies binnen handbereik
•    Meer opnamen met een volle accu
Meer info en specs: klik hier

LAATSTE NIEUWE ARTIKELEN
Sinds de vorige nieuwsbrief zijn we weer druk in de weer geweest om interessante onderwerpen te bespreken en nieuwe producten te testen. De betreffende artikelen hebben we hieronder nog eens voor je op een rijtje gezet. Veel leesplezier!

Heb je ideeën voor een onderwerp of review, laat het ons dan weten: info@eoszine.nl

Spiegelloos

Ga jij binnenkort overstappen naar een spiegelloos camerasysteem?

Tevredenheid EOS

Hoe tevreden ben jij momenteel met jouw EOS-systeem?

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.