EISA Awards 2014-2015

door Persbericht Canon NL op vrijdag 15 augustus 2014

Amstelveen, 15 augustus 2014 – Canon maakt vandaag bekend dat de onderneming twee gerenommeerde onderscheidingen heeft ontvangen van de European Imaging and Sound Association (EISA). De populaire EOS 1200D werd onderscheiden met de ‘European Consumer DSLR Camera 2014-2015’-award en de innovatieve LEGRIA mini X ontving de ‘European Lifestyle Camcorder 2014-2015’-award, een bevestiging van de uitzonderlijke kwaliteit van Canon’s uitgebreide productassortiment.

 Review: Klik hier.
 Review: Klik hier.

De EISA-awards worden toegekend door jurypanels die bestaan uit redacteuren van 50 prominente tijdschriften in 20 Europese landen. De awards gaan naar producten die de meest geavanceerde technologie combineren met aantrekkelijke functionaliteit en een opvallend design om gebruikers aantoonbare en onmiskenbare toegevoegde waarde te bieden. Op basis van deze criteria werden de LEGRIA mini X en EOS 1200D dit jaar beoordeeld als de beste in hun klasse.

“Als onderneming streven we ernaar producten te bieden die gebruikers in staat stellen nieuwe creatieve mogelijkheden te verkennen en ontdekken en dit is zeker het geval met zowel de EOS 1200D als de LEGRIA mini X,” zegt Steve Marshall, Product Marketing Director voor  de Consumer Imaging Group bij Canon Europe. “Wij zijn heel trots op dit resultaat en het is fantastisch dat onze duurzame inspanningen om toonaangevende technologieën te ontwikkelen, werden erkend. Gebruikers in staat stellen hun verhalen op verschillende manieren tot uitdrukking te brengen, speelt binnen Canon een belangrijke rol – de erkenning door de EISA-jurypanels vormt een bewijs van de flexibiliteit en kwaliteit van deze twee producten en is een krachtig signaal dat we deze onderliggende visie van de onderneming ook daadwerkelijk realiseren.”

European SLR Camera 2014-2015: Canon EOS 1200D
In haar commentaar op de Canon EOS 1200D zegt de EISA-jury: “Dit instapmodel onder de spiegelreflexcamera’s is compact, licht in gewicht en gebruiksvriendelijk. De camera is bestemd voor mensen die nieuw zijn in de wereld van fotografie en voor ervaren gebruikers met een beperkt budget. De 18 Megapixel APS-C CMOS-sensor zorgt samen met de DIGIC 4-processor voor opnamen van hoge kwaliteit met een goed dynamisch bereik en weinig ruis tot ISO 1.600 en daarboven. Een speciale smartphone app, EOS Companion, helpt nieuwe gebruikers het beste uit de camera te halen en met kenmerken als een 460k-dot LCD-scherm, 63-zones tellende meetsensor in twee lagen, in-camera lenscorrectie en een serie creatieve filters, biedt de Canon EOS 1200D enorm veel waar voor uw geld.”

European Lifestyle Camcorder 2014-2015: Canon LEGRIA mini X
Over de Canon LEGRIA mini X zegt de EISA-jury: “Met de tweede generatie van deze kleine, compacte camera tilt Canon het originele, innovatieve concept naar een nog hoger niveau. De LEGRIA mini X is een multi-talent – het kantelbare touchscreen is ideaal voor video-‘selfies’, de verstelbare standaard maakt het mogelijk de camera op elk oppervlak te plaatsen en de ultra-groothoeklens heeft een beeldhoek van 170 graden om alle acties vast te leggen. Full HD-video (25p of 50i) wordt met Canon's f/2.8 lens en een 1/2.3-type, 12,8 Megapixel CMOS-sensor vastgelegd in zowel MP4 als AVCHD, samen met niet- gecomprimeerd LPCM-stereogeluid afkomstig van de interne microfoon. Tot de uitgebreide connectiviteitsmogelijkheden behoren een 3,5mm-plug voor een externe microfoon, een aansluiting voor een hoofdtelefoon, mini-HDMI, mini-USB en Wi-Fi voor gemakkelijke overdracht van bestanden. En met deze laatste kan de LEGRIA mini X wireless worden bediend met een smartphone of tablet. Dit is de perfecte, uiterst flexibele partner voor uw dagelijkse avonturen.”

LAATSTE NIEUWE ARTIKELEN
Sinds de vorige nieuwsbrief zijn we weer druk in de weer geweest om interessante onderwerpen te bespreken en nieuwe producten te testen. De betreffende artikelen hebben we hieronder nog eens voor je op een rijtje gezet. Veel leesplezier!

Heb je ideeën voor een onderwerp of review, laat het ons dan weten: info@eoszine.nl

Spiegelloos

Ga jij binnenkort overstappen naar een spiegelloos camerasysteem?

Tevredenheid EOS

Hoe tevreden ben jij momenteel met jouw EOS-systeem?

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.