Preview EOS 7D mark II

door Pieter Dhaeze op dinsdag 16 september 2014

15 September presenteerde Canon op de vooravond van de Photokina 2014 in Keulen de langverwachte EOS 7D mark II. Wij mochten hem al in de hand houden, aan knopjes draaien en in de menu's rondneuzen, maar we konden er ook mee naar buiten om er daar mee te fotograferen. Een 1D X in een 5D mark III body. Wow!

Er zijn van die camera's dat wanneer je ze voor de eerste keer vastpak, je er meteen een band mee hebt. Als gebruikers van een EOS 5D mark III was dat bij ons duidelijk het geval met de nieuwe EOS 7D mark II . Handligging, knopjes, snelheid. Allemaal heel erg vertrouwd. Tot dat we op de motordrive buiten trampolinespringers mochten fotograferen. De autofocus ziet dingen, die je met het blote oog mist en met 10 opnamen per seconden met bijna onbeperkte buffer, ontgaat deze camera geen enkel detail in de hoge sprongen. Een belangrijk opvallend punt was tevens de relatieve stilte waarmee de EOS 7D mark II deze taak uitvoert. Is de EOS 1D X op dat punt een echte mitrailleur, dan is de EOS 7D mark II amper een klapperpistooltje, maar niet minder trefzeker. Je kunt nu nog minder opvallend dat ene actiemoment pakken.

Deze foto's zijn gemaakt met een pre-productie Canon EOS 7D mark II beta sample model op de Photokina. De uiteindelijke beeldkwaliteit kan afwijken.
.
Frits van Eldik, F1-expert en Canon Ambassadeur, heeft de camera al een paar weken in het veld gebruikt en beweert dat hij de EOS 7D mark II zonder aarzelen voor zijn hogesnelheidswerk in zou zetten, naast zijn EOS 1D X. Meer dan 95% van de frames is in focus en haarscherp. Hoe moeilijk het onderwerp ook beweegt.

We hebben dus al foto's mogen maken met een pre-productie model, maar we staan natuurlijk te popelen om deze nieuwe EOS-telg in de studio en in het veld aan de tand te gaan voelen. Dat gaat heel erg mooi worden. Let maar op!

In al het enthousaisame rond de EOS 7D mark II zou je bijna vergeten dat er meer producten werden gepresenteerd, die zeker ook heel interessant zijn, zoals de PowerShot G7 X. Hieronder het persbericht van alle nieuwe producten en binnenkort ook onze ervaringen op EOSzine.nl. Hier heb je alvast een serie voorbeeldfoto's van deze twee camera's gemaakt door Richard Walch. So stay Tuned.
.

Verkoopadviesprijs EOS 7D Mark II Body: € 1699,- (nov. 2014). Specs.
Verkoopadviesprijs PowerShot G7 X: € 599,- (nov. 2014). Specs.
Verkoopadviesprijs PowerShot SX60 HS: € 499,- (okt. 2014).
Verkoopadviesprijs EF 400mm f/4 DO IS II USM: € 6449,- (nov. 2014).
Verkoopadviesprijs EF 24-105mm f/3.5-5.6 IS STM: € 449,- (dec. 2014).
Verkoopadviesprijs EF-S 24 mm f/2.8 STM: € 169,- (nov. 2014).

Persbericht Canon NL
Amstelveen, 15 september 2014 – Canon lanceert vandaag tijdens photokina, ’s werelds grootste imaging-beurs, een reeks van zeven nieuwe producten en diensten en laat bezoekers ook kennismaken met een nieuw Canon Cross Media-station. De reeks bestaat uit een nieuwe DSLR-camera voor semi-pro’s, de krachtigste PowerShot tot nu toe en de nieuwste versie van irista, Canon’s cloud-based systeem voor beheer van fotocollecties. Deze reeks onderstreept Canon’s streven naar innovatie en betrokkenheid bij haar klanten. De nieuwe producten stellen gebruikers in staat de wereld zoals zij die zien vast te leggen en met anderen te delen.

EOS 7D mark II
De EOS 7D Mark II is een geheel nieuwe DSLR-camera die is gemaakt voor snelheid. Met de hoge prestaties en het krachtige imaging-vermogen is deze camera toonaangevend in zijn klasse:
• Met een indrukwekkende snelheid van 10 beelden per seconde zonder verlies aan resolutie is deze camera gemaakt voor het vastleggen van snelle actiemomenten. Uitgerust met een AF-systeem dat 65 cross-type scherpstelpunten telt en twee DIGIC 6-processoren, stelt deze camera nieuwe benchmarks voor snelheid en imaging-vermogen.

• Voor fraaie, detailrijke opnamen in situaties met een moeilijke belichting heeft de EOS 7D Mark II een geheel nieuwe 150k-pixel RGB+IR meetsensor en een volledig nieuw ontworpen 20,2 Megapixel APS-C CMOS-sensor met een native ISO-gevoeligheid van 100-16.000.

• Voor maximale flexibiliteit is de camera voorzien van instelbare bedieningsknoppen en een nieuwe zoeker met een bereik van bijna 100%.

• De EOS 7D Mark II biedt daarnaast ook een reeks movie-functies van professioneel niveau, waaronder 60p Full HD-imaging, niet-gecomprimeerde HDMI-uitvoer en Dual Pixel CMOS AF-technologie.

PowerShot G7 X
Voor iedereen die op zoek is naar compromisloze beeldkwaliteit met een camera die in een jaszak past, is de PowerShot G7 X de perfecte partner met bedieningsopties op expertniveau en snelle, dynamische opnamemogelijkheden:
• De PowerShot G7 X is Canon’s eerste camera met een 1.0-type 20,2 Megapixel CMOS-sensor met belichting vanaf de achterzijde – voor indrukwekkende resultaten onder alle omstandigheden.

• Met de duidelijke uitstraling van het iconische DNA van de PowerShot G-serie combineert deze camera een heldere, hoogwaardige f/1.8-2.8, 4.2x lens en Canon’s superieure imaging-technologieën met een stijlvolle, metalen body.

De PowerShot G7 X maakt samen met de populaire PowerShot G1 X Mark II deel uit van Canon’s groeiende assortiment compact camera’s. In antwoord op de toenemende vraag naar grote sensoren zal het assortiment Premium expert compact camera’s worden uitgebreid met nieuw ontwikkelde Canon-modellen die zijn voorzien van grote sensoren en krachtige zoomlenzen.

Irista
Gebaseerd op feedback van gebruikers en als onderdeel van de permanente ontwikkeling van irista, is een reeks nieuwe functies en kenmerken aangekondigd, waaronder:
• Volledige integratie met Canon’s Wi-Fi ready compact camera’s en DSLR-modellen die nu op de markt zijn.

• Vanaf december 2014 zal de gebruikersbeleving worden geoptimaliseerd voor iOS- en Android-tablets, waarbij de PC-functionaliteit van irista wordt gedupliceerd, maar voorzien van een interface die is ontworpen voor het probleemloos bekijken van fotocollecties op de meeste populaire tablets

• Vanaf december zal de Adobe™ Lightroom integratie gebruikers in staat stellen Lightroom-bewerkingen rechtstreeks te uploaden en te synchroniseren binnen irista.

• Op tijd voor Kerstmis zal ook een fotoboekservice worden geïntroduceerd om binnen irista gedrukte fotoboeken te ontwerpen en te bestellen. Er zal tevens een optie komen om foto’s rechtstreeks vanuit irista te printen.

PowerShot SX60
Met een compacte, ergonomische body en een indrukwekkende 65x zoom, is de nieuwe PowerShot SX60 HS snel, flexibel en gemaakt om van afstand actiemomenten vast te leggen die beslist bewaard moeten blijven:
• Canon’s krachtigste compact camera met optische zoom.

• 60 fps Full HD-movies met handmatige bediening geeft de vrijheid om indrukwekkende films te maken.

EF-S 24mm f/2.8 STM
De EF-S 24mm f/2.8 STM is Canon’s eerste 24mm EF-S pancake lens. Met een draagbaar, lichtgewicht ontwerp is deze lens ideaal voor het vastleggen van de schoonheid van een stad tijdens een stedentrip of voor het onopvallend fotograferen van geliefden tijdens sociale evenementen.

EF 24-105mm f/3.5-5.6 IS STM
De EF 24-105mm f/3.5-5.6 IS STM is een nieuwe 24-105mm zoomlens en ontworpen voor optimale prestaties bij gebruik in combinatie met Canon’s full-frame DSLR-camera’s. Deze lens heeft een veelzijdig zoombereik om uiteenlopende scènes vast te leggen en biedt daarnaast het voordeel van stil en vloeiend scherpstellen dankzij STM-technologie en een Image Stabilizer.

EF 400mm f/4 DO IS II USM
De nieuwe EF 400mm f/4 DO IS II USM is Canon’s nieuwste super-telelens en ideaal voor fotografen die een compact en lichtgewicht ontwerp nodig hebben zonder dat dit ten koste gaat van het bereik. De lens is uitgevoerd met Canon’s unieke derde generatie DO-technologie en heeft een geheel nieuw ontworpen optische constructie. Voor schitterende resultaten bij natuur-, sport- en persfotografie.

LAATSTE NIEUWE ARTIKELEN
Sinds de vorige nieuwsbrief zijn we weer druk in de weer geweest om interessante onderwerpen te bespreken en nieuwe producten te testen. De betreffende artikelen hebben we hieronder nog eens voor je op een rijtje gezet. Veel leesplezier!

Heb je ideeën voor een onderwerp of review, laat het ons dan weten: info@eoszine.nl

Spiegelloos

Ga jij binnenkort overstappen naar een spiegelloos camerasysteem?

Tevredenheid EOS

Hoe tevreden ben jij momenteel met jouw EOS-systeem?

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.