Persbericht | Redline Challenge 2022

door Persbericht Canon NL op maandag 22 augustus 2022

Amstelveen, 22 augustus 2022 – Ambitieuze hobbyfotografen opgelet, Canon Europa daagt je uit om mee te doen aan de tweede editie van de Canon Redline Challenge met als thema “A Split Second Story”!

De Canon Redline Challenge is een jaarlijkse fotowedstrijd voor ambitieuze hobby-fotografen om hun technische vaardigheden en creativiteit op de proef te stellen. Deelname aan deze fotowedstrijd is gratis en Canon nodigt liefhebbers van fotografie uit om dit jaar ‘A Split Second Story’ vast te leggen, waarbij precisie, een uniek perspectief en een goed gevoel voor timing van de deelnemers wordt gevraagd. Het thema geeft ambitieuze hobbyfotografen van elk genre de kans hun vaardigheden nog verder te ontwikkelen, hun creativiteit uit te dagen en hun technische kennis te testen, of dat nu het vastleggen van een gewaagde skateboardstunt is of van een dier dat op het juiste moment recht in de lens staart.

Canon Redline Challenge_logo

De inzendingen van de fotowedstrijd, onder leiding van vlogger en fotograaf Kai Wong, worden beoordeeld door een panel van experts uit het vakgebied en vertegenwoordigers van Canon, waaronder Canon Ambassador en gerenommeerd documentairefotografe Laura El-Tantawy. Laura’s werk is wereldwijd te bewonderen tijdens zowel groeps- als solotentoonstellingen, maar wordt ook internationaal gepubliceerd in diverse kranten en tijdschriften.

Laura El-Tantawy vult verder aan: “Ik ben heel enthousiast over het thema van dit jaar, het spreekt tot de essentie van fotografie zelf. Fotografie gaat dan ook voor mij over het vastleggen van krachtige emotie, over ons als mensen, over hoe ik me voel op het moment dat voor mij ligt. Als jurylid ga ik op zoek naar zo’n verhaal. Ik hoop ook op een verrassingselement, maar meer nog wil ik een uniek perspectief zien, hoe de deelnemers de wereld door hun eigen ogen ervaren en vastleggen. Alles is tot op zekere hoogte gefotografeerd, dus wat ik echt wil zien is de persoonlijkheid achter de lens.”

Vorig jaar werden meer dan 36.000 foto’s ingezonden voor de eerste editie van de Canon Redline Challenge, die als thema ‘Light in the Dark’ had. Piotr Skrzypiec, maker van de winnende foto van vorig jaar met als titel ‘Lost Highway’, een prachtig beeld van het Črni Kal viaduct in Slovenië bedekt door nevel, zegt: “Deze prijs heeft mij veel meer vertrouwen in mijn fotografische vaardigheden gegeven. Ik ben inmiddels volledig vertrouwd geraakt met het werken met de Canon EOS R5. Deze camera is perfect voor het soort fotografie waar ik van hou, zoals landschappen, natuuropnamen en macro-fotografie. Maar het mooiste was eigenlijk dat ik samen met Canon Ambassador Lorenz Holder op pad mocht om beeldmateriaal vast te leggen, een ervaring om nooit meer te vergeten.”

Piotr Skrzypiec

© Piotr Skrzypiec / Winnaar van de Canon Redline Challenge 2021

Meld je nu aan!
Elke deelnemer mag tijdens de duur van de wedstrijd één foto insturen, welke met elk type apparaat gemaakt mag worden1. Aanmelden kan nog tot 16 september 2022 (23:59 uur GMT). De ingezonden foto’s worden uiteindelijk beoordeeld op basis van technische vaardigheid, creativiteit, emotionele impact en hoe goed ze de uitdaging weerspiegelen. De winnaar wordt begin oktober bekendgemaakt en ontvangt een Canon EOS R5 en Canon RF 24-70mm F2.8L IS USM lens, plus een mentorsessie van Canon Ambassador en gerenommeerd documentairefotografe Laura El-Tantawy.

Ga voor deelname aan de Canon Redline Challenge 2022 naar https://www.canon.nl/get-involved/redline-challenge/.

LAATSTE NIEUWE ARTIKELEN
Sinds de vorige nieuwsbrief zijn we weer druk in de weer geweest om interessante onderwerpen te bespreken en nieuwe producten te testen. De betreffende artikelen hebben we hieronder nog eens voor je op een rijtje gezet. Veel leesplezier!

Heb je ideeën voor een onderwerp of review, laat het ons dan weten: info@eoszine.nl

Spiegelloos

Ga jij binnenkort overstappen naar een spiegelloos camerasysteem?

Tevredenheid EOS

Hoe tevreden ben jij momenteel met jouw EOS-systeem?

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.