Persbericht | EOS R50

door Persbericht Canon NL op woensdag 08 februari 2023

Amstelveen 8 februari 2023 – Canon introduceert de nieuwe EOS R50, hét instapmodel in de EOS R-serie voor content creators die een stap verder willen gaan dan hun smartphone. Deze veelzijdige camera biedt de mogelijkheid om 4K-video metkrachtige audio en haarscherpe foto’s te maken. De gebruiksvriendelijke interface, vereenvoudigde ergonomie en geavanceerde automatische modi zorgen voor resultaten met een professionele uitstraling. De EOS R50 is de perfecte camera voor creatieve content creators die een camera zoeken om hun stijl bij zowel foto’s als video-opnamen te verfijnen. Gelijktijdig met de lancering van de EOS R50 wordt de RF-S 55-210mm F5-7.1 IS STM geïntroduceerd: een compacte telelens die speciaal is ontworpen voor APS-C-camera’s in het EOS R-portfolio.

EOS R50 met RF-S 55-210 visual

Moeiteloos content vastleggen
Dankzij het lichtgewicht ontwerp en de comfortabele grip van de EOS R50 kunnen content creators dit model overal mee naartoe nemen. Kies met het vari-angle touchscreen vanuit elke hoek de juiste compositie – hoog, laag of met de camera naar je toe gericht voor vlogging of selfies. De touchscreen-interface, elektronische zoeker en de vereenvoudigde plaatsing van de bedieningsknoppen maken deze camera intuïtief in gebruik. Creative assist biedt automatisch de optimale instellingen voor verschillende scènes, terwijl Creative bracketing voor elke opname meerdere varianten biedt. Dit maakt de EOS R50 de ideale camera voor iedereen die nieuw is in de wereld van systeemcamera’s en op zoek is naar een cameramodel waarmee vaardigheden in een eigen tempo zijn te ontwikkelen.

Professionele eindresultaten
De 24,2 megapixel APS-C-sensor garandeert een hoge resolutie en biedt maximale controle over de scherptediepte voor gedetailleerde foto’s met prachtig onscherpe achtergronden en registreert UHD 4K 30p-video met een oversampling van 6K. De automatische in-camera focus bracketing garandeert scherpstelling bij het van dichtbij vastleggen van onderwerpen. Daarnaast heeft deze camera ook minder digitale ruis, gecontroleerde accenten bij nachtopnamen en meer contrast binnen een groot dynamisch bereik.

RF-S 55-210mm F5-7.1 IS STM_lifestyle-evf

De EOS R50 stelt gebruikers in staat meer te doen en hun creativiteit verder te ontwikkelen. Zoals met Dual Pixel CMOS Auto Focus II, dat mensen, dieren en voertuigen detecteert en volgt om snel scherp te stellen op objecten, zelfs wanneer deze in beweging zijn. Deze functie wordt ondersteund door 12 fps continu-opnamen met behulp van het elektronische eerste gordijn en een stille elektronische sluiter met 15 fps om ervoor te zorgen dat content creators nooit een moment missen.

De compatibiliteit met RF-lenzen en de toegang tot het assortiment EF-lenzen met een adapter maken het mogelijk om alles te fotograferen. Van ultragroothoek tot supertele en van veelzijdige zoomlenzen tot prime lenzen: de EOS R50 levert consequent verbluffende eindresultaten.

Dankzij de multifunctionele flitsschoen kunnen vloggers eenvoudig externe accessoires, zoals een microfoon, op de camera aansluiten. Deze is hierdoor beter bestand tegen ruis dan bij een kabelverbinding. Deze multifunctionele schoen kan ook worden gebruikt om nieuwe accessoires door de camera van voedingsspanning te voorzien, zodat gebruikers geen gedoe hebben met energiemanagement bij het onderweg vastleggen van content.

Probleemloos verbinden en delen
De camera geeft content creators de mogelijkheid hun grenzen te verleggen zonder hun workflow te veranderen. Naadloze Wi-Fi® en Bluetooth® connectiviteit1 maakt via de Camera Connect-app de overdracht van foto’s en video-content mogelijk voor het direct delen en vastleggen van content op afstand. De Bluetooth-verbinding is perfect voor vlogging of groepsfoto’s dankzij de eenvoudige bediening met de BR-E1-afstandsbediening of een smartphone voor het maken van foto’s of starten en stoppen van opnames. Het is ook mogelijk om de EOS R50 te gebruiken als webcam met behulp van UVC/UAC via een USB-C kabel, waardoor geen extra software nodig is, en zo livestreams en videoconferenties met een professionele kwaliteit te bereiken.

Canon heeft ook updates uitgevoerd bij image.canon, waardoor de inzetbaarheid wordt uitgebreid naar een aantal nieuwe gebruikers met Adobe® Lightroom® movie en die compatibiliteit mogelijk maakt met een reeks diensten, waaronder Frame.io en Google Photo accountsTM.

De perfecte zoomlens voor onderweg
De RF-S 55-210mm F5-7.1 IS STM is een compacte en veelzijdige RF-zoomlens (circa 3,8x) die ideaal is voor het vastleggen van onderwerpen die zich op grotere afstand bevinden. Ook is de lens zeer geschikt voor het realiseren van een flatterende uitstraling bij portretten als het onderwerp wordt geaccentueerd tegen een onscherpe achtergrond. Dankzij beeldstabilisatie kunnen gebruikers zelfs zonder statief scherpe foto’s maken. Een STM-scherpstelsysteem zorgt voor een vloeiende en stille AF die perfect is voor het maken van video-opnamen. De RF-S 55-210mm F5-7.1 IS STM-lens is perfect voor het fotograferen van reizen, sportevenementen en huisdieren. De lens is speciaal ontworpen voor gebruikers die willen experimenteren met verschillende configuraties en hun fotografische speelveld willen vergroten. Daarmee is deze lens de perfecte aanvulling voor gebruikers van de EOS R50 en RF-S 18-45mm F4.5-6.3 IS STM.

Meer informatie over de EOS R50 staat hier en meer over de RF-S 55-210mm F5-7.1 IS STM is hier te vinden.

EOS R50 – de belangrijkste kenmerken
• 24,2 megapixel APS-C-formaat sensor
• Nieuwe, geavanceerde automatische modi
• Dual Pixel CMOS Auto Focus II
• 3” vari-angle touchscreen
• UHD 4K 30p video oversampled vanaf 6K
• Start verkoop maart 2023
• Prijs: 839,-

RF-S 55-210mm F5-7.1 IS STM – de belangrijkste kenmerken
• RF-S telezoomlens (circa 3,8x) met een bereik van 88-336mm equivalent in full frame
• Nieuwe optica met een PMo-asferische lens
• Voor close-up opnamen bij een maximale vergroting van 0,28x
• Gebruikt OIS voor een beeldstabilisatie-effect van 4,5-stops (CIPA-norm) en 7-stops bij gebruik met IBIS
• Start verkoop maart 2023
• Prijs: 459,-

LAATSTE NIEUWE ARTIKELEN
Sinds de vorige nieuwsbrief zijn we weer druk in de weer geweest om interessante onderwerpen te bespreken en nieuwe producten te testen. De betreffende artikelen hebben we hieronder nog eens voor je op een rijtje gezet. Veel leesplezier!

Heb je ideeën voor een onderwerp of review, laat het ons dan weten: info@eoszine.nl

Spiegelloos

Ga jij binnenkort overstappen naar een spiegelloos camerasysteem?

Tevredenheid EOS

Hoe tevreden ben jij momenteel met jouw EOS-systeem?

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.