Actie Lightroom+Photoshop

door Pieter Dhaeze op dinsdag 27 januari 2015

prijswinnaars

.
Op de redactie zijn we fan van Lightroom. We kunnen in ons archief altijd elke foto terugvinden. We kunnen eenvoudig foto’s op hoge kwaliteit presenteren en aanleveren. En we weten dat we uit elke RAW-pixel de maximale kwaliteit kunnen persen.

Actie_LR-PSCC

Met ons zijn er steeds meer fotografen die de voordelen onderkennen van dit fantastische workflowprogramma. Toch zijn er nog veel enthousiaste vrijetijdsfotografen, maar ook een groep professionals, die hun RAW-foto’s beheren en bewerken met Photoshop Elements of met Bridge en Adobe Camera RAW. Niets mis mee natuurlijk, want je moet met het gereedschap werken waar je zelf het beste mee overweg kunt.

Gratis overstappen
Toch zouden we die fotografen de voordelen van Lightroom willen laten proeven. Zeker als je dit combineert met Photoshop CC, zodat je eenvoudig en direct vanuit RAW schitterende panorama- of HDR-montages kunt maken. Adobe Nederland helpt ons daarbij en stelt twee gratis jaarabonnementen Creative Cloud Fotografie (t.w.v. €12,09/mnd incl. BTW) ter beschikking bestaande uit Lightroom en Photoshop CC

Doe mee!
Maak kans op een van deze twee abonnementen. Het enige wat je hoeft te doen is ons een mailtje sturen en wij trekken 15 februari de twee gelukkige winnaars uit de hoge hoed. Zij ontvangen bovendien het boek ‘Ontdek Lightroom 5’ van Hans Frederiks en Pieter Dhaeze (t.w.v. €20,-), zodat je weet waar je moet beginnen en wat de praktische mogelijkheden zijn.

LIGHTROOM
Met Lightroom wordt digitale fotografie eenvoudiger, sneller en mooier, zelfs op je iPad, iPhone en Android-telefoon. Het is de perfecte app voor het organiseren, verbeteren en delen van je foto's.

Belangrijkste functies en kenmerken:

  • Lightroom is de thuisbasis voor al je foto's, of ze nu hebt gemaakt met je iPhone, point-and-shoot-camera of DSLR.
  • Het maakt niet uit hoeveel bewerkingen je aanbrengt, je kunt altijd met één klik de oorspronkelijke afbeelding herstellen.
  • Foto's ordenen en bewerken op je desktopcomputer of mobiele apparaat (smartphone en tablet). Wijzigingen worden automatisch gesynchroniseerd.
  • Importeer eenvoudig foto's vanuit Photoshop Elements in Lightroom.

PHOTOSHOP CC
Photoshop biedt een complete verzameling professionele gereedschappen voor retoucheren, compositie en bewerken, nauwkeurig tot op de pixel. Met deze app kun je je foto's transformeren op alle manieren die je maar kunt bedenken.

Belangrijkste functies en kenmerken:

  • Gebruik de krachtigste app voor creative beeldbewerking ter wereld om geweldige dingen te maken.
  • Combineer meerdere afbeeldingen of pas het perspectief van een opname aan voor een volledig nieuwe creatie.
  • Verbeter je vaardigheden en leer nieuwe technieken dankzij een bibliotheek vol duidelijke zelfstudies die zijn afgestemd op de verschillende leerniveaus.
  • Bewerk je project op je iPad met Photoshop Mix, een gratis mobiele app waarmee je onder andere je afbeeldingen kunt combineren en uitsnijden en 'looks' kunt toepassen. Werk vervolgens verder aan je project in Photoshop op je desktopcomputer.

LAATSTE NIEUWE ARTIKELEN
Sinds de vorige nieuwsbrief zijn we weer druk in de weer geweest om interessante onderwerpen te bespreken en nieuwe producten te testen. De betreffende artikelen hebben we hieronder nog eens voor je op een rijtje gezet. Veel leesplezier!

Heb je ideeën voor een onderwerp of review, laat het ons dan weten: info@eoszine.nl

Spiegelloos

Ga jij binnenkort overstappen naar een spiegelloos camerasysteem?

Tevredenheid EOS

Hoe tevreden ben jij momenteel met jouw EOS-systeem?

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.