World Press Photo 2014

door Persbericht Canon op vrijdag 13 februari 2015

Den Bosch, 13 februari 2015 – Canon Europe, marktleider in imaging solutions, feliciteert de Deense fotograaf Mads Nissen, winnaar van de World Press Photo of the Year 2014. Op de winnende foto is homostel Jon en Alex te zien tijdens een intiem moment in Sint-Petersburg, Rusland. De foto is onderdeel van een groter project genaamd ‘Homophobia in Russia’, geschoten voor het nieuwsbureau Scanpix in Denemarken. De foto heeft ook de eerste prijs in de wacht gesleept in de categorie Contemporary Issues.

World Press Photo 2014Credit: Mads Nissen, Denmark, Scanpix/Panos Pictures

De World Press Photo Contest wordt sinds 1992 door Canon gesponsord en staat internationaal bekend als ’s werelds meest prestigieuze wedstrijd voor fotojournalisten. Voor de 58ste editie van de wedstrijd stuurden 5.692 professionele fotografen uit 131 landen 97.912 foto’s in. De jury beoordeelde de foto’s in acht categorieën. Een van deze foto’s is uitgeroepen tot World Press Photo of the Year 2014.

“We zijn trots dat we elke jaar met deze wedstrijd fotojournalisten over de hele wereld kunnen ondersteunen door hun indrukwekkende foto’s onder de aandacht te brengen van een internationaal publiek”, zegt Kieran Magee, Marketing Director Professional Imaging bij Canon Europe. “De indrukwekkende foto van Mads Nissen werpt op subtiele wijze licht op een hedendaags, nieuwswaardig onderwerp en vertelt zo op kunstzinnige wijze een verhaal.”

De winnende foto is gemaakt met een Canon EOS 5D Mark III camera. De foto is genomen met f/2.2 en 1/200s bij ISO 1600. Voor zijn winnende foto krijgt Nissen een geldbedrag van 10.000 euro van World Press Photo tijdens de prijsuitreiking in Amsterdam. Daarnaast krijgt hij van een Canon Europe een professionele DSLR camera en lens kit.

De winnende foto’s zijn te zien in een reizende tentoonstelling die meer dan 100 steden in 45 landen bezoekt. De eerste 2015 World Press Photo tentoonstelling opent op 18 april 2015 haar deuren in Amsterdam. De foto’s worden geprint op Canon grootformaat printers en Océ Arizona flatbed printers.

Kijk voor meer informatie over World Press Photo op www.worldpressphoto.org.

LAATSTE NIEUWE ARTIKELEN
Sinds de vorige nieuwsbrief zijn we weer druk in de weer geweest om interessante onderwerpen te bespreken en nieuwe producten te testen. De betreffende artikelen hebben we hieronder nog eens voor je op een rijtje gezet. Veel leesplezier!

Heb je ideeën voor een onderwerp of review, laat het ons dan weten: info@eoszine.nl

Spiegelloos

Ga jij binnenkort overstappen naar een spiegelloos camerasysteem?

Tevredenheid EOS

Hoe tevreden ben jij momenteel met jouw EOS-systeem?

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.