Ai Ai Ai | De toekomst van fotografie

door Pieter Dhaeze op dinsdag 30 mei 2023

Dit zijn linkjes en korte telichting bij onderstaande video.

ai toekomst yt

ChatGTP
ChatGTP is een applicatie ontwikkeld door OpenAi om vragen tekstueel te laten beantwoorden als in een gewoon gesprek en is te vinden op https://openai.com/product/chatgpt. Het werkt op je computer (Windows en Mac) in een browser. Je hoeft dus niets te installeren, maar je moet wel een account aanmaken en inloggen.

Omdat Microsoft een belang heeft in OpenAi is ChatGTP ook onderdeel van hun zoekmachine Bing: https://www.bing.com/ Als je Bing als app op je telefoon installeert, dan kun je ChatGTP dus ook mobiel gebruiken.

Adobe FireFly
Ook dit is een Ai-browserapplicatie, maar nu om beelden te genereren uit tekst. Het is te vinden op https://firefly.adobe.com/. Hier moet je toestemming aanvragen, dus niet voor iedereen meteen beschikbaar.

Photoshop Beta (Generatief vullen)
Photoshop Beta is een onderdeel van je Creative Cloud abonnement en is altijd vrij te gebruiken. Je installeert de beta-versie naast je gewone Photoshop en je kunt feedback geven op nieuwe functies die later in de reguliere Photoshop zullen verschijnen.

cc-beta

Er is natuurlijk nog veel meer Ai te vinden op internet, zoals Dall-E en Midjourney. Weet jij er ook nog een paar, laat het dan weten onder in de reacties.

LAATSTE NIEUWE ARTIKELEN
Sinds de vorige nieuwsbrief zijn we weer druk in de weer geweest om interessante onderwerpen te bespreken en nieuwe producten te testen. De betreffende artikelen hebben we hieronder nog eens voor je op een rijtje gezet. Veel leesplezier!

Heb je ideeën voor een onderwerp of review, laat het ons dan weten: info@eoszine.nl

Spiegelloos

Ga jij binnenkort overstappen naar een spiegelloos camerasysteem?

Tevredenheid EOS

Hoe tevreden ben jij momenteel met jouw EOS-systeem?

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.