Canon Student Development 2024

door Persbericht Canon NL op maandag 19 februari 2024

Amstelveen, 19 februari 2024 – Canon Europa opent vandaag, voor alweer het achtste jaar op rij, de deuren van haar Canon Student Development Programme (CSDP) – aanmelden is vanaf nu mogelijk! Het programma heeft al honderden aspirant-fotografen op weg geholpen en ondersteund bij hun eerste stappen binnen het beroepsveld van de foto- journalistiek. Het programma biedt toegang tot ervaren professionals uit de fotografie- industrie en de mogelijkheid om inspirerende branche-evenementen bij te wonen.

Canon Student Development Programme 2023 klein

Het Canon Student Development Programme is een ware springplank voor de volgende generatie fotojournalisten. Zo zijn voormalig alumni gaan werken voor bekende pers- bureaus en internationaal gerenommeerde publicaties. Zo heeft bijvoorbeeld 2022 alumni Mohamed Mahdy (b. 1996) de Open Format Award gewonnen tijdens de 2023 World Press Photo Awards met zijn werk gericht op de verborgen, en vaak onzichtbare, gemeen- schappen in Egypte. Of alumni Alexandra Corcode (b. 2000), wie de 2023 Tom Stoddart Award for Excellence heeft gewonnen met haar intieme portret van eenzaamheid en gevoelens van verlatenheid onder de ouderen in haar thuisland Roemenië. Maar denk ook aan de finalisten van het meest recente Canon Student Development Programme 2023, Ebrahim Alipoor en Fatma Fahmy, die beide zijn geselecteerd voor het 2024 VII Mentor program, gehost door VII Academy.

Het Canon Student Development Programme is geopend voor studenten en stagiairs die wonen en studeren in Europa, het Midden-Oosten of Afrika. Aanmelden kan vanaf vandaag, tot 7 Maart 2024. De inschrijvingen worden beoordeeld door een panel van redacteuren van Getty Images, Reuters Pictures, AFP en EPA – zij beslissen uiteindelijk over de eerste shortlist van 100 veelbelovende jonge storytellers uit de EMEA-regio. Daarbij zal er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar gesteld worden voor talentvolle aanbevelingen van professionals uit de industrie zelf.

Inspirerende 1:1 mentorships
De geselecteerde studenten worden vervolgens gekoppeld aan een van de deskundigen die als mentor optreden in het programma, met als doel hun huidige werk en ambities op de langere termijn te bespreken in de daarvoor geplande 1-op-1 sessies. Gedurende de zomer zullen er virtuele sessies volgen om hun portfolio en projectsynopsis verder te verfijnen – met speciale aandacht voor het verkennen van verschillende bewerkings- mogelijkheden, voor het nog verder verdiepen van hun vaardigheden om verhalen te vertellen middels beeld en om hun eigen, persoonlijke handtekening als visual storyteller te ontwikkelen.

Canon Ambassador en fotojournalist, Brent Stirton zegt hierover het volgende: “Voor jonge fotografen is dit hét programma om in contact te komen met experts uit het vak, om redacteuren en de meest geronomeerde fotografen in de industrie te ontmoeten – een echte inverstering in de toekomst van fotografie. Toen ikzelf opgroeide in Zuid-Afrika en begon met fotograferen, kon ik op geen enkele manier toegang krijgen tot deze redacteuren en beeldmakers, laat staan dat ik een aantal van de beste gear kon lenen om me verder te ontwikkelen als fotograaf. Ik ben er dan ook oprecht van overtuigd dat dit programma het verschil kan maken voor de nieuwe generatie storytellers.”

Girona workshop en Visa pour l'Image in Perpignan, Frankrijk
Uiteindelijk worden de 25 beste geselecteerde studenten uitgenodigd om deel te nemen aan een vierdaagse Canon workshop in Girona die plaatsvindt in september, in aanloop naar Visa pour l’Image. De laatste dag wordt ook daadwerkelijk gespendeerd in Perpignan tijdens Visa pour l’Image, een van ’s werelds toonaangevende festivals op het gebied van fotojournalistiek. Deze vierdaagse workshop biedt een veilige broedplaats voor het uitwisselen van ideeën, het opbouwen van relaties en het doen bloeien van talent. De studenten krijgen een mix van lezingen en praktische sessies die worden verzorgd door gerenommeerde fotografen. Ook zullen er portfolio reviews in groepsverband plaatsvinden. Deze vorm van portfolio reviews biedt een rijke en betekenisvolle leeromgeving voor studenten; het is een kans om zowel het werk van hun medestudenten te bekritiseren en daarvan te leren, als zelf professionele feedback te ontvangen. Tot slot, naast het bezoeken en bijwonen van de meest inspirerende exposities, lezingen en avondshows tijdens Visa pour l’Image, krijgen studenten ook de kans om deel te nemen aan aanvullende portfolioreviews en de mogelijkheid om hun netwerk nog verder uit te breiden.

Om kans te maken op deelname aan het gerenommeerde Canon Student Development Programme 2024 of voor simpelweg meer informatie, ga je naar https://www.canon.nl/get-involved/student-development-programme/

LAATSTE NIEUWE ARTIKELEN
Sinds de vorige nieuwsbrief zijn we weer druk in de weer geweest om interessante onderwerpen te bespreken en nieuwe producten te testen. De betreffende artikelen hebben we hieronder nog eens voor je op een rijtje gezet. Veel leesplezier!

Heb je ideeën voor een onderwerp of review, laat het ons dan weten: info@eoszine.nl

Spiegelloos

Ga jij binnenkort overstappen naar een spiegelloos camerasysteem?

Tevredenheid EOS

Hoe tevreden ben jij momenteel met jouw EOS-systeem?

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.