Persbericht | Canon Female Photojournalism Grant 2024

door Persbericht Canon NL op woensdag 27 maart 2024

Amstelveen, 27 maart 2024 – Canon Europe kondigt met trots haar jaarlijkse Canon Female Photojournalist Grant en de Canon Video Grant aan voor de beste storytellers binnen de fotojournalistiek. De Canon Female Photojournalist Grant is bestemd voor een fotografe voor haar uitzonderlijke bijdrage aan de fotojournalistiek, terwijl de Canon Video Grant een beurs is voor degenen die een sociaal, cultureel of economisch onderwerp in documentairevorm onder de aandacht willen brengen. De aanmeldingen zijn open voor creatieve beeldmakers over de hele wereld, en is een ware springplank voor hen die geselecteerd worden!

Canon Female Photojournalist Grant 2024

Canon Female Photojournalist Grant
Voor alweer het 24ste jaar op rij zijn de aanmeldingen geopend voor de Canon Female Photojournalism Grant. De Canon Female Photojournalism Grant is bestemd voor een fotografe die droomt van een langdurig documentair fotografieproject. De beurs ter waarde van maar liefst €8.000 wordt wederom toegekend in samenwerking met Visa pour l’Image, een van ’s werelds meest toonaangevende festivals voor fotojournalistiek, en is bedoeld ter (financiële) ondersteuning voor de voltooiing van een al lopende reportage, of juist de realisatie van een geheel nieuw project. De inzendingen worden beoordeeld door een jury van gerenommeerde experts uit het beroepsveld. Al eerder gingen o.a. Anastasia Taylor-Lind, Natalya Saprunova en Acacia Johnson met de subsidie aan de slag om hun droomproject te verwezenlijken – zie hier de volledige lijst en lees over hun ervaringen.

Canon Video Grant
Daarnaast wordt ook alweer voor de vijfde keer de Canon Video Grant uitgereikt in samenwerking met Visa pour l’Image om nieuw talent te ondersteunen bij het maken van een korte, creatieve documentairefilm (ca. 8 minuten lang). De winnaar van de Canon Video Grant ontvangt een beurs van idem €8.000, plus een Canon videocamera en aanvullende lenzen ter uitleen ter ondersteuning van de productie van de creatieve documentairefilm. In 2023 werd Juan Vicente Manrique Gomez nog bekroond voor zijn project ‘Looking For A Donkey’, een satirische kijk op de schending van de vrijheid van meningsuiting door het Venezolaanse regime.

Meld je nu aan!
Beide beurzen maken deel uit van een langdurige samenwerking tussen Visa pour l’Image en Canon, dat dit jaar alweer zijn 35e verjaardag viert! Het eindresultaat, ofwel de afgeronde projecten, worden uiteindelijk volgend jaar tentoongesteld tijdens het festival en zal dan voor het eerst zichtbaar zijn voor het grote publiek in Perpignan, Frankrijk. Een uniek podium om gehoord en gezien te worden. Meer weten over de aanmeldprocedure? Kijk dan op:

Canon Female Photojournalist Grant – aanmelden kan nog tot en met 21 mei 2024: klik hier.

Canon Video Grant – aanmelden kan nog tot en met 27 mei 2024: klik hier.

Ga voor meer informatie en de algemene voorwaarden naar onderstaande website: Klik hier.

LAATSTE NIEUWE ARTIKELEN
Sinds de vorige nieuwsbrief zijn we weer druk in de weer geweest om interessante onderwerpen te bespreken en nieuwe producten te testen. De betreffende artikelen hebben we hieronder nog eens voor je op een rijtje gezet. Veel leesplezier!

Heb je ideeën voor een onderwerp of review, laat het ons dan weten: info@eoszine.nl

Spiegelloos

Ga jij binnenkort overstappen naar een spiegelloos camerasysteem?

Tevredenheid EOS

Hoe tevreden ben jij momenteel met jouw EOS-systeem?

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.