Kennismaking | Come And See

door Pieter Dhaeze op dinsdag 09 juni 2015

Canon is al een tijdje bezig met het promoten van een nieuwe slogan. Het aloude - en bekende - ‘Canon, You Can’, is vervangen door ‘Come And See’ en is gebaseerd op de gedachte dat de wereld vol is met fascinerende verhalen en ervaringen. Canon nodigt je met 'Come And See' dan ook uit om verder te kijken dan het standaard plaatje, zodat je uiteindelijk beloond wordt met betere en fascinerender beelden om deze samen te beleven en vervolgens te delen met de rest van de wereld. Canon wil daarbij inspireren en helpen. Wij hebben ‘Come and See’ letterlijk genomen en zijn eens gaan kijken wat deze nieuwe slogan in de praktijk behelst.

Come And See
De eerste vraag is hoe je bij ‘Come And See’ terechtkomt. Via www.canon.nl (d.d. juni 2015) heb je twee mogelijkheden om kennis te maken met ‘Come And See’. In het menu Consument vind je de optie ‘Come And See’ en als je daarop klikt, kom je op de site: www.canon.nl/get-inspired/come-and-see/. Er is op dit moment van schrijven echter ook een aparte knop en verrassenderwijs kom je niet op dezelfde site terecht, maar op www.canon.nl/gateway/index.html. Wat is het verschil tussen die twee sites?

inspiration gateway

Get Inspired
Als je op de optie ‘Come And See’ klikt in het menu Consument, dan kom je op de speciale pagina van deze promotie en daarin kun je kiezen uit vier opties: Verhalen, Technieken, Uitgelichte producten en Showcase. Met de optie Verhalen kom je bij de drie thema’s van de laatste grote promotie-acties: Gladiatoren, Stadsherten en Stadsklimmers. Bij elk van deze drie tref je inspirerende verhalen, foto’s en video’s. Zeker de moeite waard om op een regenachtige zondagmiddag te bekijken. Onder de optie Technieken vind je artikelen die uitleggen hoe je bepaalde foto’s bij de genoemde thema’s kunt maken. Met Uitgelichte producten krijg je een overzicht te zien van de camera’s en accessoires die je nodig hebt om de betreffende foto’s te kunnen maken. Het is meteen een soort koopwijzer. Tenslotte is er een sectie Showcase en daarin worden verschillende fotoseries over verschillende onderwerpen gepresenteerd. Zo zijn er fotogidsen gemaakt van verschillende wereldsteden als Amsterdam, Londen, Madrid, Berlijn, Parijs en Milaan. Als je dan op citytrip gaat, dan weet je meteen waar je in zo’n stad moet zijn om mooie foto’s te maken.

city-guides

Gateway
Als je op de homepage van Canon op de speciale knop ‘Come And See’ klikt, dan kom je dus niet in de speciale sectie van deze promotie, maar op een zogeheten Gateway, een platform met interessante mogelijkheden. De opties die je daar vindt, zijn misschien nog wel handiger dan op de Canon-site zelf. Zo kom je met één klik niet alleen op ‘Come And See’, maar heb je ook direct toegang tot Service en Support, Acties, Canon Apps, de social media van Canon, Irista en een product- en winkeloverzicht. Handig. Het loont zeker even de moeite om op de knoppen Apps en Acties te klikken. In Apps kun je gratis software downloaden om de functionaliteit van je camera te koppelen aan je tablet of smartphone en onder Acties kun je het hele jaar veel voordeel vinden.

comeandsee

Samenvatting
Of het nu ‘Canon, You Can’ of ‘Come And See’ is, voor de Canon-gebruiker is er steeds meer te beleven én te leren, zodat je nog eenvoudiger nog mooiere foto’s kunt maken om zo de leukste momenten met familie en vrienden te kunnen delen. Dus kom, ga eens kijken op ‘Come And See’!

LAATSTE NIEUWE ARTIKELEN
Sinds de vorige nieuwsbrief zijn we weer druk in de weer geweest om interessante onderwerpen te bespreken en nieuwe producten te testen. De betreffende artikelen hebben we hieronder nog eens voor je op een rijtje gezet. Veel leesplezier!

Heb je ideeën voor een onderwerp of review, laat het ons dan weten: info@eoszine.nl

 • Nieuw | Canon EOS RP

  Het nieuwe spiegelloze full-frame systeem van Canon, EOS R, is uitgebreid met een nieuwe, kleine telg, de EOS RP. Tevens zijn 6 nieuwe RF-lenzen geïntroduceerd. Het persbericht.

 • Classroom | Zelfontspanner

  De zelfontspanner? Gebruik je hem wel eens? Deze functie is op elke camera aanwezig en onmisbaar als je vanaf statief haarscherpe foto's wil nemen van een statisch onderwerp.

 • Blog | Lang leve APS-C DSLR

  In de tijd dat 'iedereen' de mond vol heeft over spiegelloze full-frame camera's fotografeert 'de gewone man' met een APS-C spiegelreflex en daar is helemaal niets mis mee. Integendeel.

 • Workshop | Bokeh-soep

  Een mooie onscherpte van de achtergrond. Dat wil toch elke systeemfotograaf. Soms kan het echter een graadje te erg zijn en dan ontstaat er bokeh-soep! Bokeh-soep?

 • Classroom | Canon-kleuren

  Je hoort het vaak: de 'Canon-kleuren' zijn zo mooi. Maar wat zijn de 'Canon-kleuren' eigenlijk en welke aspecten spelen een rol om ze daadwerkelijk te verkrijgen? Een overzicht!

 • Lightroom | Details verbeteren

  Met de nieuwe functie Details verbeteren in Lightroom Classic wordt fijne details nauwkeuriger en vloeiende geïnterpoleerd uit een RAW-bestand. Bekijk de clip op YouTube.

 • Blog Pieter | Last man standing

  Alledaagse en subjectieve bespiegelingen van Pieter Dhaeze over fotografie en alles wat er mee te maken heeft. Dit keer de groepsfoto van de 'Last man standing'.

 • Blog Pieter | De laatste foto

  Alledaagse en subjectieve bespiegelingen van Pieter Dhaeze over fotografie en alles wat er mee te maken heeft. Dit keer over 'de laatste foto'.

 • Blog Tony | Tilt-shift: Zwart-wit

  Tony Vingerhoets is dé ambassadeur van Tilt-Shift lenzen van Canon. Hij bewijst de toepassing van deze lenzen nu ook in het landschap met prachtige zwart-wit foto's.

 • Nieuws | Zilveren Camera 2018

  Vrijdag 1 februari werd de winnaar bekend gemaakt van de Zilveren Camera. Ter gelegenheid van het 70-jarig bestaan werd dit gedaan door ZM Willem Alexander.

 • Actie | Handboek Canon EOS

  Wil je meer weten van de mogelijkheden van je EOS-camera en welke lenzen beschikbaar zijn? En hoe je flitst, video opneemt en print? Lees dan het Handboek Canon EOS.

 • Gratis pdf | Lightroom 'Aan de slag'

  Alle artikelen over PHOTOSHOP LIGHTROOM gebundeld in één handige pdf. Om te printen of om op je tablet te lezen.

Auto ISO

Gebruik jij Auto ISO?

Lees jij onze blogs?

In de sectie Blogs kun je elke maand inspirerende en prikkelende blogs lezen. We ontvangen echter maar weinig reacties en vragen ons af waarom.

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.