Nieuw | Speedlite 430EX III RT

door Persbericht Canon NL op woensdag 08 juli 2015

Amstelveen, 8 juli 2015 – Canon introduceert vandaag de SPEEDLITE 430EX III-RT en breidt met deze flitser haar EOS System verder uit. De nieuwe flitser is ontworpen om opnamemogelijkheden te vergroten en is binnen het assortiment de opvolger van de Speedlite 430EX II. Het nieuwe model biedt een reeks geavanceerde functies, waaronder geïntegreerde sturing met radiosignaal.
Hiermee opent de SPEEDLITE 430EX III-RT voor zowel enthousiaste amateurs als professionele EOS-fotografen een wereld aan creatieve belichtingsopties.

SPEEDLITE 430EX III Stand FSL-580px

Het vermogen van licht in de palm van je hand
De nieuwe SPEEDLITE 430EX III-RT is Canon’s krachtigste middenklasser onder de Speedlite-flitsers tot nu toe. Een maximum richtgetal van 43 bij ISO 100 zorgt voor voldoende vermogen om onderwerpen onder uiteenlopende condities te belichten en dat met de flexibiliteit om via het wireless systeem (infrarood/radio) voor aansturing op afstand met meerdere flitsers te werken. Met een zoombereik van 24mm tot 105mm, of tot 14mm met de ingebouwde adapter, biedt de SPEEDLITE 430EX III-RT een wijde of smalle lichtspreiding die volledig door de gebruiker kan worden geregeld.

De SPEEDLITE 430EX III-RT is een ideale flitser voor creatieve fotografen en stelt gebruikers in staat te experimenteren met off-camera belichtingsconfiguraties. De SPEEDLITE 430EX III-RT kan als master- of slaveflitser onderdeel uit te maken van Canon’s bestaande wireless systemen voor radio-/infraroodbediening op afstand. De flitser is ook compatibel met camera’s die zijn uitgerust met een Integrated Speedlite Transmitter, zoals de EOS 760D en EOS 70D. Dit maakt het mogelijk de SPEEDLITE 430EX III-RT te gebruiken als off-camera flitser waarbij de flits en het vermogen regelbaar zijn via het cameramenu.
De SPEEDLITE 430EX III-RT is bovendien compatibel met Canon’s uiterst flexibele Radio Transmitter (RT) systeem en biedt gebruikers de mogelijkheid om maximaal vijf groepen RT-flitsers bestaande uit maximaal 15 flitsers per groep vanaf afstanden tot 30 meter aan te sturen. De SPEEDLITE 430EX III-RT kan ook worden aangestuurd met Canon’s ST-E3-RT of Speedlite 600EX-RT units en vergroot daarmee de beschikbare opties voor professionals en amateurs.
Met afmetingen die kleiner zijn dan het voorgaande model biedt de SPEEDLITE 430EX III-RT fotografen een extra lichtbron die gemakkelijk is mee te nemen en snel en stil oplaadt – een garantie dat de flitser discreet en altijd gereed is voor de volgende opname. De bounce-adapter zorgt voor een zachtere spreiding van het flitslicht en is ideaal voor opnamen binnenshuis wanneer een natuurlijke, flatterende belichting is gewenst.
Een meegeleverd oranje kleurfilter stelt gebruikers in staat de kleur van het flitslicht af te stemmen of te laten contrasteren met de lichtbronnen rondom. Een geïntegreerd reflectiepaneel biedt de mogelijkheid een lichttwinkeling aan ogen toe te voegen om portretten tot leven te brengen. Voor eenvoudige regeling van elk aspect van de flitsbelichting is de SPEEDLITE 430EX III-RT daarnaast uitgevoerd met een nieuw en verbeterd dot matrix LCD-display en een programmawiel biedt snelkoppelingen naar de belangrijkste functies.

SPEEDLITE 430EX III-RT – de belangrijkste kenmerken:
• Krachtig, maar compact genoeg om overal mee naar toe te nemen
• Eenvoudige bediening en een intuïtieve interface
• Gebruik flitsen op afstand voor de gewenste uitstraling
• Indirect flitslicht voor artistieke portretten
• Lid van de EOS-familie – werkt samen met andere Speedlites

De producten zijn vanaf medio september verkrijgbaar met de volgende verkoop-adviesprijzen:
• Speedlite 430EX III-RT: €345,-
• Color Filter SCF-E2: €20,-
• Bounce Adapter SBA-E2: €20,-
• Remote Controller Adapter RA-E3: €49,-

LAATSTE NIEUWE ARTIKELEN
Sinds de vorige nieuwsbrief zijn we weer druk in de weer geweest om interessante onderwerpen te bespreken en nieuwe producten te testen. De betreffende artikelen hebben we hieronder nog eens voor je op een rijtje gezet. Veel leesplezier!

Heb je ideeën voor een onderwerp of review, laat het ons dan weten: info@eoszine.nl

Spiegelloos

Ga jij binnenkort overstappen naar een spiegelloos camerasysteem?

Tevredenheid EOS

Hoe tevreden ben jij momenteel met jouw EOS-systeem?

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.