Nieuwe Canon-technologieën

door Persbericht Canon NL op dinsdag 08 september 2015

Amstelveen, 8 september 2015 – Canon Europe, marktleider in imaging solutions, maakt vandaag bekend dat haar moederonderneming Canon Inc. een Cinema EOS System 8K-camera en een 8K-referentiedisplay voor professioneel gebruik ontwikkelt, die de productie van ‘next-generation’ 8K-videobeelden ondersteunen. Daarnaast ontwikkelt Canon een SLR-camera die is uitgerust met een CMOS-sensor met circa 120 miljoen effectieve pixels. Deze imagingproducten vergroten de mogelijkheden van visuele expressie.

8K-videocamera
De Cinema EOS System 8K-camera die in ontwikkeling is, wordt uitgevoerd met een Canon Super 35 mm-equivalent CMOS-sensor. Dankzij de CMOS-sensor is de camera in staat om bij een frame rate van 60 frames per seconde, imagingprestaties te leveren met een resolutie van 8.192 x 4.320 pixels (circa 35,39 miljoen effectieve pixels). Deze prestaties worden gerealiseerd met 13 stops[1] aan dynamisch bereik en een uitzonderlijk breed kleurenspectrum. De camera heeft een body die superieure mobiliteit garandeert en een ontwerp dat maximale inzetbaarheid mogelijk maakt – de EF-vatting biedt volledige compatibiliteit met het uitgebreide assortiment Canon EF-lenzen[2]. De camera ondersteunt daarmee uiteenlopende opnamestijlen en mogelijkheden voor visuele expressie.

8K-videocamera-580px

8K-monitor
Naast de Cinema EOS System 8K-camera wordt op dit moment ook een ultrahoge resolutie 8K-referentiedisplay ontwikkeld. Het display is uitgevoerd met Canon-technologie voor beeldverwerking en biedt naast een hoge helderheid, hoog contrast (groot dynamisch bereik) ook een breed kleurenspectrum. Met een pixeldensiteit die hoger is dan 300 pixels per inch – een niveau dat de limiet aan menselijke zichtwaarden benadert – maakt dit display het met ultrarealistische imaging mogelijk om subtiele veranderingen in het licht te reproduceren, die eerder niet waarneembaar waren. Bij gebruik in combinatie met de Cinema EOS System 8K-camera is dit referentiedisplay in staat om indrukwekkende niveaus aan visuele expressie over te brengen.

8K-monitor-120Mp-eos-580px

120 Mp EOS
Tot slot wordt een SLR-camera ontwikkeld die, voor een resolutie van bijna 120 effectieve megapixels, is voorzien van een CMOS-sensor. Deze camera neemt straks een plaats in binnen de huidige EOS-serie en zal compatibel zijn met het uitgebreide Canon-assortiment aan verwisselbare EF-lenzen[3]. De hoge opnameresolutie van de camera maakt het mogelijk om de driedimensionale textuur, uitstraling en aanwezigheid van onderwerpen weer te geven, zodat het lijkt alsof ze tastbaar zijn. De camera biedt een resolutie die meer dan voldoende is voor posterformaat prints. Bij de opnamen zijn beelduitsneden en formaataanpassingen mogelijk zonder dat dit ten koste gaat van de beeldresolutie en helderheid.

Canon is toonaangevend in de wereld van imagingtechnologie en is actief op het gebied van onderzoek en ontwikkeling van apparaten voor ondersteuning van film- en videoproducties, met het doel de grenzen aan visuele expressie te verleggen. Dankzij de ontwikkeling van de Cinema EOS System 8K-camera en het 8K-referentiedisplay voor professioneel gebruik, draagt Canon bij aan vlekkeloze productieworkflows – niet alleen met invoer en uitvoer van 8K-videomateriaal, maar ook met processen als 8K-naar-4K conversie en 4K-cropping.

[1] Een stop is een maateenheid die wordt gebruikt om het dynamische bereik aan te geven. Verwijst naar het verschil tussen de lichtste en donkerste delen van een foto die tegelijk kunnen worden vastgelegd.

[2] Van de 96 lenzen die op dit moment het assortiment EF-lenzen vormen, zullen 78 modellen (60 EF-lenzen en 18 EF Cinema-lenzen) compatibel zijn met de 8K-camera die nu wordt ontwikkeld.

[3] Van de 96 lenzen die op dit moment het assortiment EF-lenzen vormen, zullen 60 modellen compatibel zijn met de SLR-camera die nu in ontwikkeling is.

LAATSTE NIEUWE ARTIKELEN
Sinds de vorige nieuwsbrief zijn we weer druk in de weer geweest om interessante onderwerpen te bespreken en nieuwe producten te testen. De betreffende artikelen hebben we hieronder nog eens voor je op een rijtje gezet. Veel leesplezier!

Heb je ideeën voor een onderwerp of review, laat het ons dan weten: info@eoszine.nl

 • Nieuw | Canon EOS RP

  Het nieuwe spiegelloze full-frame systeem van Canon, EOS R, is uitgebreid met een nieuwe, kleine telg, de EOS RP. Tevens zijn 6 nieuwe RF-lenzen geïntroduceerd. Het persbericht.

 • Classroom | Zelfontspanner

  De zelfontspanner? Gebruik je hem wel eens? Deze functie is op elke camera aanwezig en onmisbaar als je vanaf statief haarscherpe foto's wil nemen van een statisch onderwerp.

 • Blog | Lang leve APS-C DSLR

  In de tijd dat 'iedereen' de mond vol heeft over spiegelloze full-frame camera's fotografeert 'de gewone man' met een APS-C spiegelreflex en daar is helemaal niets mis mee. Integendeel.

 • Workshop | Bokeh-soep

  Een mooie onscherpte van de achtergrond. Dat wil toch elke systeemfotograaf. Soms kan het echter een graadje te erg zijn en dan ontstaat er bokeh-soep! Bokeh-soep?

 • Classroom | Canon-kleuren

  Je hoort het vaak: de 'Canon-kleuren' zijn zo mooi. Maar wat zijn de 'Canon-kleuren' eigenlijk en welke aspecten spelen een rol om ze daadwerkelijk te verkrijgen? Een overzicht!

 • Lightroom | Details verbeteren

  Met de nieuwe functie Details verbeteren in Lightroom Classic wordt fijne details nauwkeuriger en vloeiende geïnterpoleerd uit een RAW-bestand. Bekijk de clip op YouTube.

 • Blog Pieter | Last man standing

  Alledaagse en subjectieve bespiegelingen van Pieter Dhaeze over fotografie en alles wat er mee te maken heeft. Dit keer de groepsfoto van de 'Last man standing'.

 • Blog Pieter | De laatste foto

  Alledaagse en subjectieve bespiegelingen van Pieter Dhaeze over fotografie en alles wat er mee te maken heeft. Dit keer over 'de laatste foto'.

 • Blog Tony | Tilt-shift: Zwart-wit

  Tony Vingerhoets is dé ambassadeur van Tilt-Shift lenzen van Canon. Hij bewijst de toepassing van deze lenzen nu ook in het landschap met prachtige zwart-wit foto's.

 • Nieuws | Zilveren Camera 2018

  Vrijdag 1 februari werd de winnaar bekend gemaakt van de Zilveren Camera. Ter gelegenheid van het 70-jarig bestaan werd dit gedaan door ZM Willem Alexander.

 • Actie | Handboek Canon EOS

  Wil je meer weten van de mogelijkheden van je EOS-camera en welke lenzen beschikbaar zijn? En hoe je flitst, video opneemt en print? Lees dan het Handboek Canon EOS.

 • Gratis pdf | Lightroom 'Aan de slag'

  Alle artikelen over PHOTOSHOP LIGHTROOM gebundeld in één handige pdf. Om te printen of om op je tablet te lezen.

Auto ISO

Gebruik jij Auto ISO?

Lees jij onze blogs?

In de sectie Blogs kun je elke maand inspirerende en prikkelende blogs lezen. We ontvangen echter maar weinig reacties en vragen ons af waarom.

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.