Reispixperience 2015

door Perbericht PixFactory op woensdag 30 september 2015

Je kent ze wel: de foto’s van het dagelijks leven in andere culturen. Ogenschijnlijk makkelijk gemaakt, maar ze maken een onuitwisbare indruk. Hoe kan het dat ervaren reisfotografen dit zo makkelijk lijken te doen en jij maar blijft ploeteren? Tijdens ReisPiXperience gaan we op zoek naar die PIX-factor.

reispixperience

Op zaterdag 31 oktober 2015 vindt ReisPiXperience plaats in Amsterdam. Een stad die zich bij uitstek leent voor reisfotografie.
Een dag vol lezingen, seminars, presentaties en praktijkworkshops over alle aspecten van reisfotografie. Ervaren reis- en straatfotografen nemen je mee in hun jarenlange zoektocht naar foto's die emotioneren en delen graag hun kennis en ervaring. Met als keynote speaker Jimmy Nelson!

ReisPiXperience is dus een praktisch evenement dat je in staat stelt verdieping te vinden in je (reis)fotografie.

Kenmerkend voor PiXperience in het algemeen is het hoge 'hands-on' karakter: elke lezing, presentatie of seminar heeft een praktische insteek en beantwoordt de ‘hoe-doe-je-dat-vraag’, zodat de aanwezigen informatie en tools aangereikt krijgen om zelf aan de slag te gaan. Prachtige beeldpresentaties en boeiende sprekers zorgen voor de nodige inspiratie.

ReisPiXperience vindt op 31 oktober 2015 plaats in het Amsterdamse Pakhuis de Zwijger van 09:30 tot 17:00 uur. Met meerdere parallelle programma's en praktijkworkshops wordt reisfotografie van diverse kanten belicht. Bezoekers stellen hun eigen programma samen.

In de grote zaal – met maar liefst 9 beamers en schermen – zullen o.a. Jan Vermeer, Jimmy Nelson, Jurjen Drenth, Chris Stenger en Marieke van der Velden presentaties geven. Het programma gaat over hoe sprekende reisfoto's tot stand komen, het ontwikkelen van een eigen stijl, foto's met een verhaal en landschapsfotografie.

De lezingen en seminars in de kleine zaal zullen de andere thema's van reisfotografie belichten; straatfotografie, avond- en nachtfotografie, architectuurfotografie en zwart-wit fotografie. Fokko Muller, Bas Meelker, Marcel Scholing, Jeroen Roosen en Bob Luijks zullen hun ervaringen tijdens deze sessies delen.

Naast deze lezingen en seminars kan men deelnemen aan één van de praktijkworkshops die tijdens deze dag worden gegeven waarbij elke deelnemer persoonlijke tips en feedback krijgt. Denk hierbij aan de thema's urban portrait, straatfotografie, smartphone fotografie, avond- en nachtfotografie, architectuurfotografie en urbex.

Jimmy Nelson zal 's avonds voor een selecte groep een kleinschalige en informele masterclass geven. Dit is inclusief diner.

Tijdens ReisPiXperience presenteert uitgeverij Birdpix het Praktijkboek reisfotografie, het zesde deel in de succesvolle reeks praktijkboeken fotografie. De andere vijf delen van de reeks waaronder Praktijkboek wildlife fotografie zullen uiteraard ook verkrijgbaar zijn tijdens deze PiXperience.

De organisatie is in handen van PiXFACTORY.

Inschrijven voor het evenement verloopt via www.pixperience.org. Op deze website is alle informatie over de sprekers en verschillende onderdelen te vinden.

LAATSTE NIEUWE ARTIKELEN
Sinds de vorige nieuwsbrief zijn we weer druk in de weer geweest om interessante onderwerpen te bespreken en nieuwe producten te testen. De betreffende artikelen hebben we hieronder nog eens voor je op een rijtje gezet. Veel leesplezier!

Heb je ideeën voor een onderwerp of review, laat het ons dan weten: info@eoszine.nl

Spiegelloos

Ga jij binnenkort overstappen naar een spiegelloos camerasysteem?

Tevredenheid EOS

Hoe tevreden ben jij momenteel met jouw EOS-systeem?

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.