Lowland Photo 2015 | Festival & Contest

door Perbericht Landschap VZW op woensdag 30 september 2015

LOWLAND PHOTO FESTIVAL 2015
Welkom op het Lowland Photo Festival, hét internationale natuurfotografiefestival van de lage landen! Op 12 en 13 december 2015 kan je in Kinepolis Antwerpen een weekend lang genieten van inspirerende lezingen en kolkende reisverhalen van vermaarde natuurfotografen uit binnen- en buitenland! Ontdek ook de gratis natuur- en fotografiebeurs met tientallen standhouders (van fotomateriaal tot reizen), 'travelcorner', demo's en exposities.
Tot 11 november kun je ook foto's insturen voor de contest van 2015 (klik hier).

Lowland Photo Festival 2015 - banner

Was je er vorig jaar bij, dan zal je het met ons eens zijn: de allereerste editie van het internationale Lowland Photo Festival was één groot feest! Toonaangevende fotografen uit binnen- en buitenland verrasten iedereen met boeiende lezingen en de heerlijkste natuurbeelden, terwijl de middagseminars ontelbare tips aanreikten waarmee je meteen zelf aan de slag wou. Tijdens de pauzes zocht de één de rust op van de verbluffende natuurfototentoonstellingen, terwijl de ander zich begaf in de gezellige drukte op de grootste natuur- en fotografiebeurs van de Benelux.

Het Lowland Photo Festival 2015 wordt nog groter, nog gevarieerder, nog adembenemender. Meer dan ooit wordt Lowland dé ontmoetingsplaats voor natuurliefhebbers en fotografen uit de Lage Landen.

Lezingenprogramma
Het zijn ronkende namen, die van de natuurfotografen die present tekenen voor de tweede editie van het Lowland Photo Festival. Sommigen waren zelfs nog nooit te bewonderen in de Benelux!

ZATERDAG 12 DECEMBER
Loulou Beavers (NL), Jeffrey Van Daele (BE), David Peskens (NL), Jeroen Stel (NL), Wouter Pattyn (BE), Michel d’Oultremont (BE), Leon Baas (NL), Bastien Riu (FR), Florian Schulz (DE)
Middagseminars: Ludo Goossens (BE) en Bob Luijks (NL)

ZONDAG 13 DECEMBER
Ingrid Vekemans (BE), Marijn Heuts (NL), Roelof Molenaar (NL), Jan van der Greef (NL), Marsel van Oosten (NL), Jérémie Villet (FR), Sandra Bartocha (DE), Georg Popp & Verena Hackner (AT), Bruno D’Amicis (IT)
Middagseminars: Bart Heirweg (BE) en Danny Laps (BE)

De meeste lezingen zijn in het Nederlands of het Engels. Franstalige bijdragen worden simultaan vertaald naar het Nederlands.
Een dagticket voor het Lowland Photo Festival kost 42 euro per persoon voor (nieuwe) leden van Landschap vzw of 47 euro per persoon voor niet-leden. Wil je geen moment missen van het Lowland Photo Festival? Boek dan jouw weekendticket aan het voordeeltarief van 74 euro per persoon voor (nieuwe) leden van Landschap vzw of 84 euro per persoon voor niet-leden. Het ticket geeft niet alleen toegang tot het volledige lezingenprogramma in de grote schouwburg, je kan ook gratis deelnemen aan de middagseminars op de dag waarvoor je over een ticket beschikt.

Deelname aan het unieke lezingenprogramma in de bioscoopzaal en de middagseminars is uiteraard betalend, maar een bezoek aan de ruime natuurfotografiebeurs is helemaal gratis!

Standhouders zijn niet alleen de grote fotografie- en optiekmerken, maar ook aanbieders van logies, reisorganisaties, uitbaters van fotografiehutten en leveranciers van statieven, schuiltenten, camouflagenetten, drijfhutten of trailcams.

Verder zijn er gratis exposities van natuurbeelden, seminars over sensorreiniging, interessante materiaaldemo’s en inspirerende adviezen in de ‘travelcorner’ waar natuurfotografen hun reiservaringen delen.

programma-2015-pdf
Meer info: www.landschapvzw.be/lowland

LOWLAND PHOTO CONTEST 2015
België en Nederland barsten van passie en talent voor natuurfotografie. Daarom besloot natuurvereniging Landschap vzw, de organisator van het Lowland Photo Festival, om vanaf 2015 een speciale natuurfotowedstrijd voor de Lage Landen in het leven te roepen: de Lowland Photo Contest.
Het opzet van de Lowland Photo Contest is even eenvoudig als ambitieus: dit moet dé toonaangevende natuurfotografiewedstrijd voor Vlaamse en Nederlandse natuurfotografen worden. Qua ambitieniveau mag je vergelijken met grote buitenlandse wedstrijden, maar er is één belangrijk verschil: deze wedstrijd focust op natuur én natuurfotografen van hier.
De Lowland-fotowedstrijd en het Lowland-fotografiefestival staan los van elkaar, maar kruisbestuiving is er zeker: zo worden de prijzen van de wedstrijd uitgereikt op 12 december tijdens het festival, en zijn het vooral de standhouders op de fotografiebeurs van het festival die de prijzen voor de fotowedstrijd hebben geschonken.
Na het jaarlijkse Lowland Photo Festival en de Lowland Photo Wall op facebook is de Lowland Photo Contest al het derde product uit de Lowland-stal van Landschap vzw.

NATUUR VAN HIER
De wedstrijd focust op natuur van bij ons. Beelden van landschappen moeten gemaakt zijn in België of Nederland. Gefotografeerde soorten moeten in België of Nederland inheems zijn.

Deelnemende beelden moeten gemaakt zijn met respect voor het onderwerp en zijn omgeving. Beelden die potentieel aanleiding hebben gegeven tot een ernstige verstoring, worden gediskwalificeerd.

Tien categorieën
Je kan beelden inzenden in 10 categorieën, maximaal 5 beelden per categorie:
•    Landschap, weer en natuurverschijnselen
•    Planten en paddenstoelen
•    Vogels
•    Insecten en kriebelbeesten
•    Zoogdieren
•    Andere dieren
•    Abstract (compositie en vormen)
•    Mens en natuur
•    Zwart-wit
•    Thema 2015: wildernis in de Lage Landen

Vakjury
Voor de eerste editie van de Lowland Photo Contest wordt meteen heel hoog gemikt, ook wat de jury betreft. De mensen die jouw beelden beoordelen, zijn niet van de minste. De jury 2015 bestaat uit Theo Bosboom, Bart Heirweg, Bob Luijks, Ingrid Vekemans, Johan van de Watering, David Pattyn, Filip van Boven, Jan van der Greef en Jeffrey Van Daele. Stuk voor stuk natuurfotografen die hun sporen al verdiend hebben en die ervaring hebben met prestigieuze buitenlandse wedstrijden. Meteen ook goed nieuws, want tegen die 9 kleppers moet je al zeker niet opboksen; juryleden mogen immers niet deelnemen aan de wedstrijd.

Lage inzet, grote prijzen
Voor 11 euro kan je 10 beelden inzenden. Daarmee kan je deelnemen in alle categorieën of juist sterk inzetten op jouw specialiteit. Tegenover 11 euro deelnamegeld staan 20.000 euro prijzen, een faire deal.

Jouw foto blijft jouw foto!
De organisatie verwerft enkel maar een gebruiksrecht op de bekroonde beelden, dan nog uitsluitend voor de promotie van de Lowland Photo Contest en het Lowland Photo Festival. Het copyright blijft bij de fotograaf; die kan zijn winnend beeld dus zelf blijven exploiteren. Op de niet-winnende beelden verwerft de organisatie helemaal geen rechten. Zo hoort het ook!

Deadline 11/11
De wedstrijd loopt tot 11 november 2015. Tot die datum kan je beelden uploaden, toevoegen, weghalen, vervangen of indelen in een andere categorie. Op 11 november om middernacht wordt jouw inzending definitief. Daarna gaat de jury aan de slag.

Prijsuitreiking 12/12
De finalisten en de winnaars worden bekendgemaakt tijdens een feestelijke bijeenkomst op zaterdagavond 12 december in Kinepolis Antwerpen, tijdens het Lowland Photo Festival.
Als deelnemer aan de wedstrijd krijgt je gratis toegang vanaf 19u; je kan er ook genieten van een lezing van Theo Bosboom over wildernisnatuur in de Lage Landen.

Meer info: www.lowlandcontest.com

LAATSTE NIEUWE ARTIKELEN
Sinds de vorige nieuwsbrief zijn we weer druk in de weer geweest om interessante onderwerpen te bespreken en nieuwe producten te testen. De betreffende artikelen hebben we hieronder nog eens voor je op een rijtje gezet. Veel leesplezier!

Heb je ideeën voor een onderwerp of review, laat het ons dan weten: info@eoszine.nl

Spiegelloos

Ga jij binnenkort overstappen naar een spiegelloos camerasysteem?

Tevredenheid EOS

Hoe tevreden ben jij momenteel met jouw EOS-systeem?

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.