Nieuw | EOS M10 en EF-M 15-45mm

door Persbericht Canon NL op dinsdag 13 oktober 2015

Amstelveen, 13 oktober 2015 – Canon onthult vandaag de EOS M10 – een geheel nieuwe Compact System Camera die het beste van DSLR-fotografie samenvoegt in een compacte behuizing. De EOS M10 combineert Canon’s meest geavanceerde beeldprocessor, de DIGIC 6, met een 18 megapixel sensor en Hybrid CMOS AF II  om  zowel bij foto’s als Full HD-movies een indrukwekkende beeldkwaliteit te garanderen. Daarmee is deze camera de volgende stap na fotografie met een smartphone en ideaal om de wereld rondom vast te leggen.

Vandaag introduceert Canon ook de EF-M 15-45mm f/3.5-6.3 IS STM, een nieuwe standaardzoomlens voor de EOS M10 en elke andere camera in het EOS M-assortiment. De lichte en inschuifbare EF-M 15-45mm f/3.5-6.3 IS STM is de perfecte lens om mee op pad te gaan.

EOSM10

Haarscherpe, detailrijke foto’s
Voor een creatieve vrijheid die zowel de schoonheid van het licht als de mystiek van schaduwen laat vastleggen, stelt DIGIC 6 de EOS M10 in staat bij elke pixel meer invallend licht te registreren en ruis te reduceren. En omdat de 18 megapixel APS-C-sensor via de lens alle beeldelementen met natuurlijke kleuren vastlegt, krijgen de details authentieke nuances en ontstaan foto’s die zich onderscheiden van de rest wanneer ze worden geprint of gedeeld.
Of het nu gaat om een vakantieactiviteit of een dagje uit met de kinderen, de EOS M10 is ideaal om vluchtige of spontane momenten vast te leggen. Dankzij Hybrid CMOS AF II en een 49-punts AF-systeem kan de camera onmiddellijk scherpstellen en zijn videoclips maken met een constante scherpstelling, zodat niets wordt gemist en de compositie altijd indrukwekkend blijft. Bij gebruik in combinatie met compatibele lenzen, zoals de EF-M 15- 45mm f/3.5-6.3 IS STM, zorgt Dynamic IS voor correctie van cameratrillingen en zijn onderweg trillingvrije filmopnamen te maken. 

Intuïtief ontwerp, instelbare bediening
De Canon EOS DSLR-modellen vormden de inspiratie voor de EOS M10. De camera biedt via minimalistische bedieningstoetsen een intuïtief gebruik en heeft een 7,5 cm (3,0”) LCD-touchscreen met instelbare menu’s om de EOS M10 volledig af te stemmen op de wensen van de gebruiker. Met de Creative Assist Mode zijn minder ervaren fotografen direct in staat om fotofuncties te gebruiken, waarbij de meest gebruikte instellingen worden toegelicht in een taal die iedereen kan begrijpen. Ervaren fotografen die meer controle over de opnamen willen, werken met de ergonomische, aan de voorzijde geplaatste programmaknop om snel toegang te krijgen tot de geavanceerde instellingen van de EOS M10, zoals diafragma en sluitertijd.
Voor echt creatieve opnamen is het scherm 180 graden naar boven te kantelen, zodat ook beeldmateriaal vanuit moeilijk bereikbare hoeken of opnamen van dicht bij de grond mogelijk zijn. Wanneer het scherm de maximale 180 graden wordt gekanteld, zal de camera automatisch de Self Portrait Mode starten om selfies van hoge kwaliteit te maken.

Delen en opslaan met een ‘connected’ camera
Met de ingebouwde Wi-Fi-functies zijn foto’s en video’s rechtstreeks vanaf de camera te kopiëren en te delen naar cloud services, waaronder Canon’s irista. Dynamic NFC zorgt met een tikje voor snelle connectiviteit met smartphones, zodat opnamen direct zijn te kopiëren naar en te delen met een smartphone. Met de EOS Canon Camera Connect app profiteren gebruikers van Wireless Remote Shooting met volledig handmatige bediening.

Een lens voor op locatie – EF-M 15-45mm f/3.5-6.3 IS STM
Met een gewicht van slechts 130 gram is de EF-M 15-45mm f/3.5-6.3 IS STM de perfecte partner voor de EOS M10. Deze lens kan overal worden gebruikt, of het nu gaat om close- up portretten of weidse landschappen, met een veelzijdig brandpuntsbereik van 24-72mm (35mm equivalent) zijn sterk uiteenlopende opnamen te maken zonder eerst de lens te vervangen. De EF-M 15-45mm f/3.5-6.3 IS STM is uitgevoerd met drie asferische lenselementen en zorgt voor onvoorstelbaar heldere en detailrijke opnamen. Gebruikers hoeven niet langer concessies aan de kwaliteit te doen wanneer ze fotograferen en filmen met een compacte systeemcamera. Om alle actiemomenten haarscherp vast te leggen, is de lens voorzien van een 3,5-stops optical Image Stabilizer die cameratrillingen vermindert en de beeldkwaliteit verhoogt. En voor beginnende filmmakers beschikt de EF- M 15-45mm f/3.5-6.3 IS STM over STM-technologie voor vloeiend en bijna geruisloos scherpstellen tijdens het filmen.

EOS M10 – de belangrijkste kenmerken:
• Compacte systeemcamera met DSLR-prestaties
• Aantrekkelijk eenvoudige en creatieve bediening
• Verbinding maken, fotograferen en wireless delen
• Ruimte voor groei in creativiteit en ervaring
• Net zo gemakkelijk filmen als fotograferen

EF-M 15-45mm f/3.5-6.3 IS STM – de belangrijkste kenmerken:
• Veelzijdige lens, perfect in combinatie met EOS M-camera’s
• Gemakkelijk mee te nemen dankzij lichtgewicht, inschuifbaar en stijlvol ontwerp
• Vloeiende en trillingvrije video-opnamen
• Haarscherpe beelden met optical Image Stabilizer
• Leg spontane momenten vast met razendsnelle AF

De producten zijn beschikbaar vanaf november 2015 en hebben de volgende verkoopadviesprijzen:

EOS M10 + 15-45mm f/3.5-6.3 IS STM        € 509,99
EF-M 15-45mm f/3.5-6.3 IS STM                 € 319,99
Lenshood EW-53 B                                     € 20,49
EOS M10 BODY                                          € 384,99

LAATSTE NIEUWE ARTIKELEN
Sinds de vorige nieuwsbrief zijn we weer druk in de weer geweest om interessante onderwerpen te bespreken en nieuwe producten te testen. De betreffende artikelen hebben we hieronder nog eens voor je op een rijtje gezet. Veel leesplezier!

Heb je ideeën voor een onderwerp of review, laat het ons dan weten: info@eoszine.nl

Spiegelloos

Ga jij binnenkort overstappen naar een spiegelloos camerasysteem?

Tevredenheid EOS

Hoe tevreden ben jij momenteel met jouw EOS-systeem?

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.