Canon op Professional Imaging 2016

door Persbericht Canon NL op zaterdag 13 februari 2016

Amstelveen, 11 februari 2016 – Canon zal tijdens Professional Imaging 2016 de beginnende en ervaren fotografen op de Canon-stand inspireren met haar nieuwste imaging-oplossingen en boeiende presentaties en demonstraties van Canon-fotografen Ahmet Polat, René Bosch en Canon-experts.

Professional Imaging 2016 vindt plaats van 12 tot en met 14 maart in De Loods in Nijkerk. De Canon-stand bevindt zich in hal 1. In de stand vind je zowel een Canon-theater als een ‘studio’ voor live shooting-demo’s. Alle informatie over het Canon-programma is te vinden op www.canon.nl/professionalimaging.

Ahmet Polat
00_canon-pi2016Ahmet Polat, Fotograaf des Vaderlands 2015, zal naast zijn presentatie in het Adobe Theater van Professional Imaging, verschillende presentaties geven in het Canon-theater op de stand. Polats foto’s zijn altijd verrassend, vol leven en energie en balanceren op de rand van documentaire-, straat- en modefotografie. Ahmet Polat weet met zijn commerciële en artistieke opdrachten een eigentijdse invulling aan het vak fotografie te geven en is daarmee een ambassadeur van het vak. De Turks-Nederlandse fotograaf streeft ernaar het onverwachte vast te leggen. Het werk van Ahmet is in vele exposities vertoond en gepubliceerd in vooraanstaande internationale titels als New York Times, de Franse en Turkse Vogue, Harper's Bazaar en Marie Claire. Tevens is Ahmet docent Crossmedia Design van AKI ArtEZ Enschede. Meer over het werk van Ahmet is te vinden op http://www.ahmetpolat.nl/

Rene Bosch
Rene Bosch is een fotograaf gespecialiseerd in stilleven. Na de Gerrit Rietveld Academy heeft Rene verschillende awards gewonnen met zijn werk. Naast zijn commerciële activiteiten voor onder andere Apple heeft Rene Bosch ook een aantal projecten op persoonlijke titel gedaan die geëxposeerd zijn onder meer in de Beurs van Berlage. Laat je verrassen door de presentatie en live shooting demo’s van Rene Bosch. Meer over het werk van Rene Bosch is te vinden op http://renebosch.com/

Canon experts
Canon-experts Jip Barth (Foto/Video) en Cees Sloot (Print) geven in het Canon- theater op de Canon-stand een gezamenlijke presentatie en live demo met betrekking tot Canon’s “Color Management Workflow”. Hét moment om door te vragen op alle technische aspecten van dit proces. Daarnaast verzorgt Jip Barth samen met freelance Steadicam-operator en cameraman Patrick van Weeren een inspirerende presentatie met als thema: ‘Filmen met je Digitale Spiegelreflexcamera’. Patrick van Weeren is actief met het filmen van autosport over de hele wereld: van Grand Prix's en Dakar rally’s tot specials voor National Geographic TV, Discovery Channel en vele Nederlandse tv-programma’s.

Hoofdspreker Joel Grimes en winnaar Canon Zilveren Camera
Joel Grimes is wereldwijd een veelgevraagde gastspreker op imaging events. Zijn kracht ligt in de verregaande perfectie van de beelden die hij maakt. Het credo van Joel Grimes is “Ik moet mij kunnen onderscheiden van het enorme aanbod van fotografen.” Joel Grimes zal één keer per dag een lezing houden in het Adobe Theater en daarnaast één keer per dag een live shoot verzorgen in het Live Shoot Theater op Professional Imaging. Daarnaast is Eddy van Wessel, winnaar Canon Zilveren Camera, op zondag 13 maart als spreker aan het programma toegevoegd en zijn de winnende foto’s bovendien in een expositie op Professional Imaging te zien. Het complete aanbod op Professional Imaging en tevens informatie over de kaartverkoop is te vinden op www.professionalimaging.nl

LAATSTE NIEUWE ARTIKELEN
Sinds de vorige nieuwsbrief zijn we weer druk in de weer geweest om interessante onderwerpen te bespreken en nieuwe producten te testen. De betreffende artikelen hebben we hieronder nog eens voor je op een rijtje gezet. Veel leesplezier!

Heb je ideeën voor een onderwerp of review, laat het ons dan weten: info@eoszine.nl

 • Nieuw | Canon EOS RP

  Het nieuwe spiegelloze full-frame systeem van Canon, EOS R, is uitgebreid met een nieuwe, kleine telg, de EOS RP. Tevens zijn 6 nieuwe RF-lenzen geïntroduceerd. Het persbericht.

 • Classroom | Zelfontspanner

  De zelfontspanner? Gebruik je hem wel eens? Deze functie is op elke camera aanwezig en onmisbaar als je vanaf statief haarscherpe foto's wil nemen van een statisch onderwerp.

 • Blog | Lang leve APS-C DSLR

  In de tijd dat 'iedereen' de mond vol heeft over spiegelloze full-frame camera's fotografeert 'de gewone man' met een APS-C spiegelreflex en daar is helemaal niets mis mee. Integendeel.

 • Workshop | Bokeh-soep

  Een mooie onscherpte van de achtergrond. Dat wil toch elke systeemfotograaf. Soms kan het echter een graadje te erg zijn en dan ontstaat er bokeh-soep! Bokeh-soep?

 • Classroom | Canon-kleuren

  Je hoort het vaak: de 'Canon-kleuren' zijn zo mooi. Maar wat zijn de 'Canon-kleuren' eigenlijk en welke aspecten spelen een rol om ze daadwerkelijk te verkrijgen? Een overzicht!

 • Lightroom | Details verbeteren

  Met de nieuwe functie Details verbeteren in Lightroom Classic wordt fijne details nauwkeuriger en vloeiende geïnterpoleerd uit een RAW-bestand. Bekijk de clip op YouTube.

 • Blog Pieter | Last man standing

  Alledaagse en subjectieve bespiegelingen van Pieter Dhaeze over fotografie en alles wat er mee te maken heeft. Dit keer de groepsfoto van de 'Last man standing'.

 • Blog Pieter | De laatste foto

  Alledaagse en subjectieve bespiegelingen van Pieter Dhaeze over fotografie en alles wat er mee te maken heeft. Dit keer over 'de laatste foto'.

 • Blog Tony | Tilt-shift: Zwart-wit

  Tony Vingerhoets is dé ambassadeur van Tilt-Shift lenzen van Canon. Hij bewijst de toepassing van deze lenzen nu ook in het landschap met prachtige zwart-wit foto's.

 • Nieuws | Zilveren Camera 2018

  Vrijdag 1 februari werd de winnaar bekend gemaakt van de Zilveren Camera. Ter gelegenheid van het 70-jarig bestaan werd dit gedaan door ZM Willem Alexander.

 • Actie | Handboek Canon EOS

  Wil je meer weten van de mogelijkheden van je EOS-camera en welke lenzen beschikbaar zijn? En hoe je flitst, video opneemt en print? Lees dan het Handboek Canon EOS.

 • Gratis pdf | Lightroom 'Aan de slag'

  Alle artikelen over PHOTOSHOP LIGHTROOM gebundeld in één handige pdf. Om te printen of om op je tablet te lezen.

Auto ISO

Gebruik jij Auto ISO?

Lees jij onze blogs?

In de sectie Blogs kun je elke maand inspirerende en prikkelende blogs lezen. We ontvangen echter maar weinig reacties en vragen ons af waarom.

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.