Nieuw | EOS 80D en EF-S 18-135mm IS

door Persbericht Canon NL op donderdag 18 februari 2016

Amstelveen 18 februari 2016 – Canon introduceert vandaag de EOS 80D – een krachtige, volledig uitgeruste DSLR die je alles biedt wat je nodig hebt – direct onder je vingertoppen – om je talenten op het gebied van fotografie en video verder te ontwikkelen. Deze camera is snel en gemakkelijk aan te passen aan je wensen en maakt opnamen met een uitzonderlijk hoge snelheid. Daarmee is de EOS 80D ideaal voor enthousiaste fotografen en filmmakers die willen experimenteren met verschillende genres en stijlen. Door een reeks toonaangevende imaging-technologieën te combineren – waaronder een nieuwe 24,2 Megapixel CMOS-sensor en DIGIC 6-beeldprocessor, plus een nieuw AF-systeem met 45-punts cross-type AF-systeem en een hoge opnamesnelheid van 7 fps – is de EOS 80D een veelzijdige camera voor het maken van schitterende foto’s en indrukwekkende Full HD-video’s.
Canon introduceert ook een allround lens – de EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS USM – met nieuwe Nano USM-technologie, en een optionele Power Zoom Adapter PZ-E1 voor vloeiend in- en uitzoomen bij video’s en bediening op afstand via Wi-Fi.

EOS 80D-PZ-E1-580px

Topprestaties in de wereld van fotografie en video
Welk onderwerp je ook wilt gaan verkennen – van sport tot wildlife of actie – de EOS 80D is uitzonderlijk snel en stelt je in staat alles met fascinerende, detailrijke beelden vast te leggen. De nieuwe sensor zorgt voor een indrukwekkende helderheid en een ongekende vrijheid om opnamen bij te snijden, terwijl het 45- punts AF-systeem met uitsluitend ‘cross-type’ scherpstelpunten en een 7 fps opnamesnelheid elk actiemoment met maximale precisie vastlegt. Voor nauwkeurig scherpstellen of volgen van onderwerpen binnen een ruim beeldveld, zijn de AF-punten afzonderlijk te selecteren of tot vlakken te groeperen. Dit geeft je meer controle over de compositie, ongeacht waar je onderwerp zich binnen het beeld bevindt. Bij gebruik van lenscombinaties met kleine diafragma’s, zullen 27 f/8 compatible AF-punten voor de juiste scherpstelling zorgen, zelfs in de meest extreme situaties.
De camera heeft een native ISO-bereik van 100 – 16.000 en is ontworpen om onder wisselende lichtcondities te werken. Dit ISO-bereik is uitbreidbaar tot 25.600 en het AF-systeem zal ook blijven functioneren bij een lichtsterkte van minder dan maanlicht (-3EV). De 7.560 pixels tellende RGB+IR-meetsensor meet zowel zichtbaar licht als onzichtbaar infraroodlicht, zodat een nauwkeurige belichting wordt verkregen. De functie Flicker Detection garandeert een consistente belichting wanneer wordt gefotografeerd bij kunstlicht met variabele lichtintensiteit en een nieuwe White Priority-instelling helpt je om een overdaad aan warme kleurtinten te voorkomen.

Een camera die zich aan jou aanpast
De EOS 80D werd uiterst zorgvuldig ontwikkeld en geproduceerd om fotografen alles te bieden wat zij nodig hebben. Met de praktisch geplaatste bedieningstoetsen heb je toegang tot de meest gebruikte programma’s en instellingen en laat het intuïtieve ontwerp van de camera je jouw manier van fotograferen en filmen gebruiken. De Intelligent Viewfinder toont 100% van het beeld plus de huidige instellingen – je kunt ook snel schakelen naar het 7,7 cm (3,0”) Variangle Clear View LCD II touchscreen – ideaal voor video’s, de Live View-modus of snelle toegang tot functies.

Word de filmmaker die je graag wilt zijn
Of je nu een reisvlog of een film maakt, de EOS 80D biedt je met Full HD-video’s maximale flexibiliteit. Dankzij Canon’s unieke Dual Pixel CMOS AF-technologie is de AF-functie uiterst nauwkeurig en kun je onderwerpen haarscherp volgen.
Zowel de AF-snelheid als de AF-volggevoeligheid zijn eenvoudig aan te passen en geven je volledige controle over de snelheid en dynamiek van het AF om zo aan te sluiten bij de stijl van jouw video.
Met de mogelijkheid te filmen met 60p in MP4 – perfect voor vertragen van de actie terwijl de controle over de scherpte gehandhaafd blijft – kunnen serieuze filmmakers erop vertrouwen dat het beeldmateriaal een professioneel eindresultaat oplevert. De EOS 80D is uitgerust met aansluitingen voor zowel een hoofdtelefoon als microfoon en biedt je tijdens opnamesessies volledige controle over de kwaliteit van het audiosignaal.
Gemakkelijk verbinding maken, fotograferen en filmen op afstand en delen van je werk
Geniet van de vrijheid van fotograferen en filmen op afstand via je smartphone of tablet door gebruik te maken van de Canon Camera Connect-app. De ingebouwde Wi-Fi en Dynamic NFC connectiviteit laten je eenvoudig verbinding maken en full resolution JPEG’s met slimme apparaten delen. Je kunt ook verbinding maken en je camera bedienen via een pc, zonder dat daarvoor een Wi-Fi router nodig is. Met Canon’s Connect Station CS100 kun je op deze manier snel en gemakkelijk je foto’s en video’s opslaan, bekijken en delen vanaf een goed toegankelijke plaats.

EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS USM en Power Zoom Adapter PZ-E1
Canon’s nieuwe EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS USM is afgestemd op de veelzijdige toepassingsmogelijkheden van de EOS 80D en biedt krachtige AF-prestaties bij movies en foto’s. De lens heeft een brandpuntsbereik om zowel groothoek- als close-up opnamen te maken. De EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS USM is de eerste Canon-lens met Nano USM-scherpsteltechnologie voor vloeiende, geruisloze AF bij video’s en indrukwekkende AF-snelheden bij foto’s. De nieuwe Power Zoom Adapter PZ-E1 is een compacte en lichtgewicht accessoire voor de EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS USM en biedt naast vloeiende vingertipzoomregeling bij het vastleggen van video’s – ideaal voor documentaires met een professionele uitstraling – ook de mogelijkheid van bediening via Wi-Fi2.

EOS 80D – de belangrijkste kenmerken:
• Een snelle camera om het tempo van de actie bij te houden
• Schitterende foto- en videokwaliteit onder uiteenlopende condities
• Alles wat je nodig hebt om je fotografisch talent te ontwikkelen
• Perfect voor creatieve videografie
• Gemakkelijk verbinding maken, vastleggen en delen van foto’s en video’s
 
EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS USM – de belangrijkste kenmerken:
• Veelzijdig brandpuntbereik voor breed scala aan onderwerpen
• Nano USM voor snelle AF bij foto’s en vloeiend, stille AF bij video’s
• Haarscherpe foto’s met 4-stops optical Image Stabilizer
• Trillingvrije video-opnamen met Dynamic IS
• Compacte, krachtige lens met optionele Power Zoom accessoire

Power Zoom Adapter PZ-E1 – de belangrijkste kenmerken:
• Compacte en portable Power Zoom Adapter
• Hoogwaardige, vloeiende zoomacties bij vastleggen van movies3
• Ideaal voor nieuwsreportages en documentaires
• Zoomregeling op afstand via Wi-Fi met Canon Camera Connect-app4
• Gemakkelijk instelbare zoomsnelheid voor maximale controle

LAATSTE NIEUWE ARTIKELEN
Sinds de vorige nieuwsbrief zijn we weer druk in de weer geweest om interessante onderwerpen te bespreken en nieuwe producten te testen. De betreffende artikelen hebben we hieronder nog eens voor je op een rijtje gezet. Veel leesplezier!

Heb je ideeën voor een onderwerp of review, laat het ons dan weten: info@eoszine.nl

Spiegelloos

Ga jij binnenkort overstappen naar een spiegelloos camerasysteem?

Tevredenheid EOS

Hoe tevreden ben jij momenteel met jouw EOS-systeem?

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.