EOSzine op YouTube

door Pieter Dhaeze op woensdag 04 april 2018

Internet is een onuitputtelijke bron van informatie, waar we ook als EOSzine in woord en (stilstaand) beeld deel van uitmaken. Maar omdat één video meer kan zeggen dan duizend foto’s (en een miljoen woorden), is ook YouTube een oeverloze vijver om kennis uit te putten. Zeker omdat onze mobiele apparaten steeds eenvoudiger video kunnen tonen en omdat de bandbreedte voor het streamen van video zowel binnen als buiten groot genoeg is om overal ongestoord te kunnen kijken.

EOSzine op YouTube
Wil je iets weten over camera’s of instellingen, over Photoshop of Lightroom of gewoon inspirerende slideshows of timelapsen zien, dan is YouTube ‘the place to be’. Je kunt het zo gek niet bedenken of er staat wel een relevant filmpje op YouTube. Het is echt verbazingwekkend wat er wereldwijd allemaal gepubliceerd wordt en dat dit bovendien overal 24/7 zonder storing beschikbaar is. Lees hierover onze blog (klik hier).

YouTube-EOszine

Als EOSzine onderkennen we de kracht van videotutorials en we zijn dan ook al enige tijd actief op YouTube. Het zijn eenvoudige clips (vaak ‘one shot, one take’) over uiteenlopende fotografie-onderwerpen, waarbij we hopen dat het de kijker weer een stukje verder op weg helpt om betere foto’s te maken.

OPROEP: Weet jij nog interessante onderwerpen voor een videotutorial, laat het ons dan weten (klik hier).

1 miljoen views
Alles op de social media draait om getalletjes, want daarmee kan geld verdient worden. Wij vinden het leuk dat een tutorial vaak bekeken wordt, maar belangrijker is dat de clip de kijker inhoudelijk meer inzicht geeft in het onderwerp. Toch zijn we best trots dat we in eigen beheer al bijna 400 video’s gepubliceerd hebben en dat ze in totaal al meer dan één miljoen keer bekeken zijn. Dit getal verbleekt natuurlijk bij het aantal views van muziekvideo’s, maar voor een Nederlandstalig kanaal over fotografie in het algemeen en Canon in het bijzonder is het toch een mijlpaal. Ons populairste tutorial (Camera-instellingen in 11 one-liners, klik hier) is al bijna 100.000 keer bekeken en meer dan 300 keer geliket, dus blijkbaar spreekt dat de kijker aan.

Ga zelf eens een kijkje nemen op het YouTube-kanaal van EOSzine (klik hier) en misschien vind je nog een paar leerzame tutorials. Wil je geen video missen van EOSzine meld je dan aan als abonnee. We zijn ook heel blij met duimpje (omhoog of omlaag) en horen graag je opmerkingen in de commentaarsectie.

Fotografie op YouTube
Behalve dat we zelf tutorials op YouTube zetten, volgen we natuurlijk ook verschillende kanalen. Onderstaand willen we de belangrijkste met je delen. Misschien is het ook wel iets voor jou. Mocht jij nog interessante kanalen kennen, laat het ons dan weten (klik hier) dan vullen we daarmee dit overzicht aan.

 Adobe Lightroom: https://www.youtube.com/user/AdobeLightroom

Adorama TV: https://www.youtube.com/user/adoramaTV

Canon NL: https://www.youtube.com/user/CanonNederland

Canon USA: https://www.youtube.com/user/CanonNorthAmerica

dpReview: https://www.youtube.com/user/dpreviewcom

Matt Granger: https://www.youtube.com/user/thatnikonguy

Jared Polin: https://www.youtube.com/user/JaredPolin

Gordon Laing: https://www.youtube.com/user/cameralabs

Chris Niccolls: https://www.youtube.com/user/TheCameraStoreTV

Philip Bloom: https://www.youtube.com/user/philipbloom

Aaron Nace: https://www.youtube.com/user/PhlearnLLC

Tony Northrup: https://www.youtube.com/user/VistaClues

Dustin Dolby: https://www.youtube.com/user/DustinDolby

LAATSTE NIEUWE ARTIKELEN
Sinds de vorige nieuwsbrief zijn we weer druk in de weer geweest om interessante onderwerpen te bespreken en nieuwe producten te testen. De betreffende artikelen hebben we hieronder nog eens voor je op een rijtje gezet. Veel leesplezier!

Heb je ideeën voor een onderwerp of review, laat het ons dan weten: info@eoszine.nl

 • EOSzine op YouTube

  EOSzine is al een paar jaar actief op YouTube met Nederlandstalige tutorials over camera's, lenzen, accessoires en software. Simpel, maar hopelijk wel duidelijk.

 • Canon EOS M50

  Met de komst van nieuwe modellen in de EOS M-serie worden de camera's steeds beter en veelzijdiger. Wij zijn daarom zeer enthousiast over de EOS M50. Kijk zelf.

 • Review | Canon Legria GX10

  Met de introductie van de Legria GX10 van Canon is 4K-video beschikbaar in een consumenten camcorder. Een handzaam toestel met veel professionele mogelijkheden.

 • Quick Tip EOS | Manual Focus

  Hoe kun je nauwkeurig handmatig scherpstellen bij gebruik van de oogzoeker (OVF) van je EOS en bij gebruik van het lcd-scherm (Live view)? Zo dus!

 • Quick Tip EOS | Beeldstijlen

  Werk jij wel eens met Beeldstijlen? Waarschijnlijk niet en staat deze gewoon op Standaard. Prima, maar je kunt beeldstijlen aanpassen voor betere resultaten. Hoe? Zo!

 • Werken met Presets in Lightroom

  In de Module Ontwikkelen maak je steeds recepten om je foto's op smaak te brengen. Deze recepten kun je opslaan en delen als Voorinstellingen (Presets). Hoe? Zo!

 • Sluiter | M of E?

  De sluiter van een camera is van oorsprong een mechanisch element in die camera dat licht doorlaat of tegenhoudt. Nu is er ook een elektronische variant, de e-sluiter.

 • Blog Pieter | De 'fotoregeltjes'

  Alledaagse en subjectieve bespiegelingen van Pieter Dhaeze over fotografie en alles wat er mee te maken heeft. Dit keer de 'ALTIJD-NOOIT'-fotoregeltjes.

 • Videokwaliteit | Mbps en compressie

  4K filmen met een EOS 5D mark IV of met een telefoon? Het kan allebei, maar toch is er een groot kwaliteitsverschil. Een korte uitleg over Mbps en compressie.

 • Nieuw | Handboek Canon EOS

  Wil je meer weten van de mogelijkheden van je EOS-camera en welke lenzen beschikbaar zijn? En hoe je flitst, video opneemt en print? Lees dan het Handboek Canon EOS.

 • Gratis pdf | Lightroom 'Aan de slag'

  Alle artikelen over PHOTOSHOP LIGHTROOM gebundeld in één handige pdf. Om te printen of om op je tablet te lezen.

Auto ISO

Gebruik jij Auto ISO?

Lees jij onze blogs?

In de sectie Blogs kun je elke maand inspirerende en prikkelende blogs lezen. We ontvangen echter maar weinig reacties en vragen ons af waarom.

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.