EISA Awards 2019-2020

door Persbericht Canon op donderdag 15 augustus 2019

Amstelveen, donderdag 15 augustus 2019 – De European Imaging and Sound Association (EISA) onderscheidt Canon met vijf prestigieuze awards en erkent daarmee de positie van Canon Europe als marktleider. De 2019 Awards zijn een bewijs van Canon’s ongeëvenaarde optische expertise en ervaring, waarbij de awards naast RF- en EF-lenzen ook naar de EOS RP gaan. Sinds de spraakmakende introductie van het EOS R-systeem in september 2018 heeft Canon de grenzen aan fotografie opnieuw gedefinieerd, en heeft het camera’s en lenzen ontworpen om de opnamemogelijkheden voor zowel semi-professionele als professionele fotografen uit te breiden.

eisa2019-visual

Een prestatie die wordt onderschreven door de dit jaar toegekende EISA-awards:
• EISA Best Buy Full-Frame Camera 2019-2020 voor de Canon EOS RP
• EISA Lens Innovation 2019-2020 voor de RF 28-70mm F 2L USM
• EISA Standard Prime Lens 2019-2020 voor de RF 50mm F 1.2L USM
• EISA Standard Zoom Lens 2019-2020 voor de RF 24-105mm F 4L IS USM
• EISA Super-Telephoto Prime Lens 2019-2020 voor de EF 600mm f/4L IS III USM

Canon ontwikkelt al decennialang de belangrijkste onderdelen voor imaging en maakt daarbij gebruik van eigen onderzoek- en ontwikkelfaciliteiten voor haar volledige assortiment, van systeemcamera’s tot EF-lenzen. De beschikbare expertise en technische kennis zorgen voor innovatieve producten die awards ontvangen. Het EOS R-systeem is ontwikkeld in lijn met de technologische vooruitgang en de feedback van eindgebruikers. Dit systeem bevat het beste uit de oorspronkelijke EOS-wereld. De korte backfocus van de RF-lensvatting en de grote, 54mm vattingsdiameter hebben de optische specialisten van Canon de vrijheid gegeven een nieuwe generatie optica te creëren die een balans biedt tussen het verkleinen van de afmetingen van het systeem, hoge beeldkwaliteit en hoge prestaties.

Eerder dit jaar heeft Canon haar betrokkenheid bij de toekomst van het EOS R System vergroot door een veelbelovende roadmap voor RF-lenzen te presenteren; een roadmap bestaande uit zes RF-lenzen die gedurende 2019 op de markt worden gebracht. Daarnaast worden in de toekomst updates van het EOS R System verwacht, waaronder een stille, snelle en vloeiende autofocus en een constant diafragma. Met een krachtige focus op de ontwikkeling van nieuwe technologieën creëert Canon tools voor de toekomst van imaging. Daarnaast vergroot zij de inzetbaarheid van het EOS R- systeem, breidt de mogelijkheden verder uit en biedt veelzijdige producten voor haar hele portfolio, van full frame systeemcamera’s tot DSLR-camera’s.

“Canon heeft een langdurige reputatie als leverancier van de beste producten in hun klasse, gebaseerd op de fundamenten van de drie kerncomponenten van imaging: lenzen, sensoren en processors. Deze baanbrekende producten beslaan het volledige portfolio – van fotografie, tot filmproducties en broadcast – en daar zijn we enorm trots op,” zegt Yuko Tanaka, Product Marketing Director bij Canon Europe. “Wij willen voortdurend innoveren, waardoor Canon voorop blijft op het gebied van optica omdat onze expertise de industriestandaard voor de ontwikkeling van lenzen vormt. Deze onderscheidingen van EISA bevestigen dat wij ons voor de volle 100 procent inzetten om al onze klanten een indrukwekkende imaging-beleving te bieden. Wij zijn blij dat EISA de waarde van ons EOS R System, onze body’s en lenzen erkent. Ons optisch erfgoed blijft de weg vrijmaken voor toekomstige innovaties binnen de industrie.”

Ook in de toekomst zal Canon blijven investeren in de ongeëvenaarde EOS-wereld: met een reeks camera’s en RF- en EF-lenzen die nieuwe normen zullen aangeven op het gebied van beeldkwaliteit, optische perfectie en prestaties. Terwijl tegelijkertijd wordt voldaan aan de steeds veranderende eisen en behoeften van gebruikers. Met een gerenommeerde jury bestaande uit redacteuren van 60 internationaal gerespecteerde vakbladen voor consumentenelektronica in 30 landen, beoordeelt EISA producten die de meest geavanceerde expertise en gewenste functionaliteit in hun klasse combineren. Bij haar keuze voor de bekroonde Canon-producten heeft het EISA-jurypanel de volgende toelichtingen gegeven:

Canon RF 50mm F1.2L USM (review)
De Canon RF 50mm F1.2L USM is een compromisloze standaardlens met groot diafragma die de mogelijkheden van de nieuwe EOS RF-lensvatting laat zien. Dankzij de combinatie van een zeer heldere grootste opening met indrukwekkende scherpte vanaf F1.2, produceert de lens ook zeer fraaie bokeh met het diafragma met 10 lamellen. De praktische lens control ring stelt fotografen in staat om in een handomdraai een opname-instelling naar keuze aan te passen. De hoogwaardige optica is geconstrueerd voor intensief gebruik en is bestand tegen uitdagende opnamecondities. Deze lens levert verbazingwekkende resultaten bij een breed scala aan onderwerpen, waaronder portretten en bruidsfotografie. Klik hier voor meer informatie.

Canon RF 24-105mm F4L IS USM (review)
Deze hoogwaardige allround zoomlens is de perfecte partner voor Canon’s nieuwe generatie EOS R full frame systeemcamera’s. De lens biedt een uiterst veelzijdig zoombereik dat alles in beeld brengt, van groothoeklandschappen tot korte tele-portretten, terwijl de lens tegelijkertijd een consistent hoge beeldkwaliteit biedt bij alle diafragma’s en scherpstelafstanden. Canon’s Nano USM-scherpstelling zorgt voor een stille en nauwkeurige autofocus bij zowel foto- als video-opnamen en wordt aangevuld met de zeer effectieve optische beeldstabilisatie die het opnamemateriaal scherp in beeld houdt bij lange sluitertijden. De robuuste, weerbestendige constructie maakt het indrukwekkende pakket compleet. Ontdek hier meer.

Canon RF 28-70mm F2L USM (review)
De Canon RF 28-70mm F2L USM is de eerste standaard zoomlens voor full frame systeemcamera’s met een constant diafragma van f/2 over het gehele brandpuntsbereik. Dit stelt gebruikers in staat de scherptediepte te beperken tot een niveau dat voorheen alleen met prime lenzen kon en maakt tevens kortere sluitertijden bij weinig omgevingslicht mogelijk. De beeldkwaliteit en scherpte zijn over het gehele zoombereik uitstekend, terwijl de USM-motor voor een snelle en betrouwbare autofocus zorgt. De lens vormt een spectaculair bewijs van wat er allemaal mogelijk is met de EOS R-vatting. Ontdek hier meer.
 
Canon EOS RP (review)
Met de EOS RP introduceert Canon een indrukwekkend en betaalbaar instapmodel in de wereld van full frame systeemcamera’s. Met de 26,2 Megapixel sensor en de krachtige DIGIC 8 processor levert deze camera een uitstekende beeldkwaliteit. Een ander sterk punt is het uiterst gevoelige 4.779- posities tellende hybride autofocussysteem, dat betrouwbare scherpstelling bij extreem weinig omgevingslicht mogelijk maakt. De compacte en lichtgewicht body kan worden gebruikt met zowel de nieuwe RF-lenzen als met alle bestaande EOS EF- en EF-S-lenzen in combinatie met een van de Canon EF-EOS R-vattingsadapters. De overzichtelijke plaatsing van de bedieningstoetsen en het volledig verstelbare lcd-touchscreen maken de camera ook zeer eenvoudig in gebruik. Ontdek hier meer.

Canon EF 600mm f/4L IS III USM
Net als de compactere variant, de EF 400mm f/2.8L IS III USM, maakt deze supertelelens gebruik van een volledig nieuw optisch ontwerp om een uitstekende beeldkwaliteit te leveren. De lensconstructie combineert een magnesiumlegering met titanium-componenten om het gewicht te verminderen zonder dat dit ten koste gaat van de sterkte of kwaliteit. De ultrasonic motor zorgt voor een uitzonderlijk snelle autofocus, terwijl de ingebouwde technologie voor beeldstabilisatie het mogelijk maakt uit de hand te fotograferen met sluitertijden die tot vier stops langer zijn dan normaal. Dankzij het f/4 diafragma kan de lens worden gecombineerd met de Canon Extender EF 2.0x voor een brandpuntsafstand van 1200mm met behoud van autofocus. Klik hier voor meer informatie.

De officiële uitreiking van de EISA Awards vindt op 6 september 2019 plaats in Berlijn. Ga voor meer informatie over de 2019 EISA Awards naar: https://www.eisa.eu/

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.