Nieuwe standaardlens

door Pieter Dhaeze op dinsdag 07 februari 2012

Canon heeft vandaag de nieuwe standaard geïntroduceerd voor lichtsterke standaardzoomlenzen, de EF 24-70mm 2.8L USM II. Tevens zijn er twee lichtsterke groothoeklenzen mét beeldstabilisatie aangekondigd, die vooral voor documentaire fotografie bij weinig licht hun diensten kunnen bewijzen.

Met de toename van het aantal pixels op sensors, zal ook het scheidend vermogen van objectieven hoger moeten worden om te kunnen profiteren van een hogere pixeldichtheid en om meer detail te kunnen onderscheiden. Een groot aantal professionele lenzen zijn daarom het laatste jaar al geüpgrade naar een mark II-versie en nu was de 'oude' EF 24-70mm 2.8L aan de beurt. Lees hieronder het persbericht.

EF 24-70mm f/2.8L II USM: het krachtige standaard zoomobjectief
De nieuwe EF 24-70mm f/2.8L II USM is uitgevoerd met volledig nieuw ontworpen optische componenten om een superieure helderheid, beeldkwaliteit en duurzaamheid te bieden. Een compact ontwerp maakt dit objectief ideaal voor elke fotosessie. Een reeks optische verbeteringen zorgt voor hogere prestaties, zodat meer details kunnen worden vastgelegd terwijl vervorming over het gehele zoombereik is verminderd, met name bij de maximale brandpuntsafstand van 70 mm.
Met een opnieuw ontworpen optisch systeem dat twee asferische UD (Ultra-low Dispersion) elementen en een asferisch Super UD element bevat om chromatische
aberratie en kleuronscherpte te minimaliseren, zorgt het objectief permanent voor scherpe, contrastrijke beelden. Elk objectiefelement is bovendien voorzien van geoptimaliseerde Canon Super Spectra coatings om overstraling en reflectie te reduceren en voor een perfecte kleurbalans te zorgen. Een fluor coating op de voor- en achterzijde zorgt dat zich geen stof, verontreinigingen of vingerafdrukken aan het objectief kunnen hechten en draagt bij aan het handhaven van de superieure beeldkwaliteit.
Met een minimale scherpstelafstand van 0,38 meter bij alle brandpuntsafstanden over het gehele zoombereik stelt de EF 24-70mm f/2.8L II USM fotografen in staat hun onderwerpen van dichtbij vast te leggen. Een ring-type USM (Ultrasoon motor) werkt samen met een krachtige CPU en geavanceerde AF-algoritmen om nauwkeurig, geruisloos en uitzonderlijk snel automatisch scherp te stellen. Voor fotografen die bij elke opname alles zelf onder controle willen houden, maakt full-time handmatige scherpstelling aanpassingen mogelijk, zelfs wanneer AF is ingeschakeld

Karakteristiek L-serie ontwerp
De EF 24-70mm f/2.8L II USM is het nieuwste objectief in de exclusieve Canon L-serie met hoogwaardige ontwerpverbeteringn die zijn gericht op de gebruiker. De mechanische constructie van het objectief is verbeterd voor duurzame zoomprestaties en een grotere weerstand tegen trillingen en schokken binnen het objectief zelf. Vergeleken met het voorgaande model zijn de afmetingen met 10 mm teruggebracht, zodat het objectief gemakkelijk is mee te nemen en goed geschikt is voor dagelijks gebruik. Een nieuwe zoomvergrendeling stelt fotografen ook in staat de zoompositie bij maximale groothoek te blokkeren om onderweg beschadiging van het objectief te voorkomen. Met de water- en stofbestendige constructie1 kunnen gebruikers ook onder moeilijke omstandigheden blijven fotograferen.

EF 24mm f/2.8 IS USM & EF 28mm f/2.8 IS USM: groothoekmet beeldstabilisatie.
Beide objectieven zijn uiterst flexibel en stellen fotografen in staat nog meer verschillende scènes en onderwerpen vast te leggen door grote diafragma’s met IS te combineren voor scherpe resultaten bij fotografie uit de hand, zelfs in omgevingen met weinig licht.
Met een voordeel van 4-stops ten opzichte van objectieven zonder IS, zijn beide modellen dankzij hun brandpuntsafstand ideaal om meer van de scène vast te leggen. De twee objectieven hebben een groot f/2.8 diafragma, zodat fotografen kunnen experimenteren met een geringe scherptediepte en kunnen werken in een omgeving met weinig licht. De grote diafragma’s en de IS-technologie maken beide objectieven ook ideaal voor het fotograferen van snel bewegende onderwerpen. De geavanceerde Canon IS-technologie is bovendien in staat doelbewuste pan-bewegingen te detecteren en over te schakelen van de Normal IS modus naar Panning IS modus, zodat gebruikers nog nauwkeuriger beweeglijke onderwerpen kunnen vastleggen.
Geruisloze en snelle AF-prestaties zijn mogelijk dankzij een ring-type USM en extra kenmerken, waaronder een geoptimaliseerde AF-regeling. De full-time handmatige scherpstelling stelt de fotograaf in staat ook aanpassingen aan te geven wanneer AF is ingeschakeld. Met een minimale scherpstelafstand van 0,20 m (EF 24mm f/2.8 IS USM) en 0,23 m (EF 28mm f/2.8 IS USM) zijn fotografen in staat nog dichter bij kleine of detailrijke onderwerpen te komen.

Ontworpen om te presteren
Zowel de EF 24mm f/2.8 IS USM als de EF 28mm f/2.8 IS USM is uitgevoerd met nieuw ontworpen optica om de beeldkwaliteit te verhogen en de noodzaak van nabewerkingen te verminderen. Een gegoten asferisch lenselement van glas (GMo) corrigeert aberratie binnen het gehele optische systeem en de geoptimaliseerde Canon Super Spectra Coating vermindert overstraling en reflectie voor een opvallend hoge beeldkwaliteit. Van buiten vertonen beide modellen een reeks ontwerpovereenkomsten met objectieven uit Canon’s professionele L-serie objectieven, zoals een identieke coating op de objectiefkoker en een soortgelijk ontwerp van de scherpstelring. Ter ondersteuning van landschapsfotografie is een afstandsschaal aangebracht en dankzij het compacte ontwerp vormen deze objectieven een onopvallende aanwinst voor elke fototas.

Adviesverkoopprijzen
De EF 24-70mm f/2.8L II USM is beschikbaar vanaf april 2012 en heeft als adviesverkoopprijs € 2579,- . De EF 24mm f/2.8 IS USM is beschikbaar vanaf juni 2012 en heeft als adviesverkoopprijs € 859,- en de EF 28mm f/2.8 IS USM is beschikbaar vanaf juni 2012 en heeft als adviesverkoopprijs € 829,-.

EF 24-70mm f/2.8L II USM
• Volledig nieuw ontworpen optica voor uitzonderlijke scherpte
• UD (Ultra-low dispersion) en super UD-elementen
• Snel diafragma van max. f/2.8
• Afgedicht tegen stof en vocht
• Snel en stil ultrasoon AF
• Full-time handmatige scherpstelling
• Negen lamellen voor cirkelvormige lensopening

EF 24mm f/2.8 IS USM
• 24mm groothoekobjectief (38mm equivalent bij APS-C sensoren)
• Snel diafragma van max. f/2.8
• Image Stabilizer tot 4-stops
• Ultrasoon AF-mechanisme
• Cirkelvormige lensopening voor sfeervolle achtergrondonscherpte
• Super Spectra coatings reduceren overstraling

EF 28mm f/2.8 IS USM
• 28mm groothoekobjectief (45mm equivalent bij APS-C sensoren)
• Snel diafragma van max. f/2.8
• Image Stabilizer tot 4-stops
• Ultrasoon AF-mechanisme
• Cirkelvormige lensopening voor sfeervolle achtergrondonscherpte
• Super Spectra coatings reduceren overstraling

LAATSTE NIEUWE ARTIKELEN
Sinds de vorige nieuwsbrief zijn we weer druk in de weer geweest om interessante onderwerpen te bespreken en nieuwe producten te testen. De betreffende artikelen hebben we hieronder nog eens voor je op een rijtje gezet. Veel leesplezier!

Heb je ideeën voor een onderwerp of review, laat het ons dan weten: info@eoszine.nl

Spiegelloos

Ga jij binnenkort overstappen naar een spiegelloos camerasysteem?

Tevredenheid EOS

Hoe tevreden ben jij momenteel met jouw EOS-systeem?

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.