Persbericht | EOS M50

door Persbericht Canon NL op maandag 26 februari 2018

Amstelveen, 26 februari 2018 – Canon Europe introduceert vandaag de EOS M50, de nieuwste aanwinst binnen de EOS M-serie en Canon’s meest intuïtieve en technologisch geavanceerde systeemcamera tot nu toe. De EOS M50 is Canon’s eerste systeemcamera met 4K-videofunctie, een variangle touchscreen en de nieuwste DIGIC 8-beeldprocessor. Daarmee is dit de camera voor de moderne avonturier van vandaag.

Compleet met Bluetooth en Wi-Fi voor naadloze connectiviteit, een APS-C-formaat 24,1 Megapixel CMOS-sensor voor fraaie softfocus achtergronden en haarscherpe, hoge resolutiebeelden in situaties met weinig licht en continu-opnamen met 10 frames per seconde (fps) om zelfs de meest vluchtige momenten snel en met alle details vast te leggen.

EOS-M50

De Canon EOS M50 is de ideale keuze voor zelfverzekerde fotografen met smartphones en compactcamera’s die hun fotografische mogelijkheden willen vergroten en vanaf nu met een lichtgewicht en uiterst draagbare camera met verwisselbare lens verhalen willen vertellen waar ze trots op kunnen zijn.

De Canon EOS M50 zit vol met de allernieuwste technologie en brengt DSLR-kwaliteit in een compacte strak vormgegeven body die zo mee kan op elke reis. De snelheid van de Dual Pixel CMOS AF van de camera staat garant voor een razendsnel en responsief autofocussysteem en stelt fotografen in staat om haarscherpe, hoge resolutie foto’s en Full HD-video’s vast te leggen met een nauwkeurige regeling van de scherptediepte voor scherpe onderwerpen en subtiele, onopvallende achtergronden. De cinematografische uitstraling die mogelijk is dankzij de 24,1 Megapixel APS-C CMOS-sensor komt op een nog hoger niveau dankzij de toevoeging van een 4K-videofunctie die details vastlegt met vier keer de resolutie van Full HD.

De EOS M50 is uitgerust met Canon’s nieuwste DIGIC 8-beeldprocessor, de eerste in een Canon-camera. De nieuwe processor maakt veel van de functies van de camera mogelijk, waaronder 4K-videoregistratie, 4K-timelapse en 4K-frames uit 4K-video’s; een hoge snelheid bij continu-opnamen en een standaard maximum ISO van 25.600 voor opnamen bij weinig omgevingslicht en toch haarscherpe eindresultaten. De DIGIC 8-beeldprocessor ondersteunt ook een breed scala aan verbeteringen op het gebied van autofocus, Auto Lighting Optimiser, Digital Lens Optimiser en Highlight Tone Priority – alles voor beelden van een ongekend hoge kwaliteit die direct vanaf de camera kunnen worden gedeeld.

Het gewaagde en eigentijdse ontwerp van de EOS M50 biedt een moderne kijk op traditionele fotografie en dit wordt onderstreept door de grote, centraal geplaatste elektronische zoeker. Gebruikers kunnen creatieve opnamehoeken verkennen, schitterende selfies maken en eenvoudig vlogs opnemen met een 7,5 cm variangle touchscreen dat meerdere perspectieven biedt om verhalen nog beter vast te leggen. Het geavanceerde touchscreen biedt ook Touch and Drag AF, waardoor instinctieve en naadloze aanpassing van het AF-punt mogelijk is zonder het beeld in de zoeker uit het oog te verliezen.

Connectiviteit en bedieningsvrijheid met Wi-Fi & Bluetooth
De Canon EOS M50 integreert moeiteloos met slimme apparaten en maakt daarbij gebruik van de gratis Canon Camera Connect-app voor iOS en Android. Dankzij een constante Bluetooth-verbinding met laag energie verbruik kan een slim apparaat de camera op afstand activeren en gemakkelijk overschakelen naar Wi-Fi voor Live View-opnamen op afstand en de overdracht van beeldmateriaal.

Foto’s en video’s kunnen automatisch worden overgezet van de camera naar smart devices3 om ze vervolgens gemakkelijk te delen op social media, waardoor de stap van vastleggen naar delen naadloos verloopt. Daarnaast kan content worden opgeslagen bij Canon Irista of automatisch en wireless worden gesynchroniseerd met pc’s en Macs waarop Canon’s Image Transfer Utility 2 is geïnstalleerd.

Voor groepsfoto’s, vlogs en interessante opnamehoeken kunnen gebruikers de bediening van hun EOS M50 uitvoeren met Remote Live View via de Canon Camera Connect-app. Met deze app zijn instellingen te wijzigen en opnamen op een slim apparaat te bekijken.

Inspirerende technologieën voor verhalen om trots op te zijn
Dankzij een groot aantal in-camera optimalisatietechnologieën die met de DIGIC 8-beeldprocessor mogelijk zijn, kan de Canon EOS M50 foto’s en video’s vol details vastleggen. Herinneringen kunnen worden beleefd als in een film met de details van 4K-video en de natuurlijke weergave van Canon-kleuren.

HD-videoregistratie tot 120 frames per seconde staat garant voor vlekkeloze actiescènes en vergroot de mogelijkheden voor slow-motion weergave. En voor het eerst kunnen met een Canon-systeemcamera schitterende actiefoto’s worden vastgelegd met 10 fps continu-opnamen. Bij continu-AF is bovendien een snelheid van 7,1 fps haalbaar.

Meer beelden en meer verhalen om te vertellen. De EOS M50 is de eerste camera met het nieuwe CR3 14-bit RAW-bestandsformaat en met een nieuwe C-RAW-optie die RAW-bestanden met maximale resolutie creëert en tegelijkertijd ongeveer 30 tot 40 % aan bestandsgrootte bespaart ten opzichte van standaard RAW-bestanden – hierdoor is meer beeldmateriaal op een geheugenkaart op te slaan en blijft toch de flexibiliteit van RAW-beelden behouden.

Een lens voor elke situatie
De EOS M50 is compatibel met het Canon-assortiment compacte en hoogwaardige EF-M-lenzen en stelt gebruikers in staat zelf hun ideale compact-systeem samen te stellen. Voor maximale keuzevrijheid en flexibiliteit waar het gaat om storytelling is de EOS M50 via de Mount Adapter EF-EOS M compatibel met meer dan 80 gerenommeerde, verwisselbare EF- en EF-S-lenzen. De hot shoe maakt het aansluiten van een Canon Speedlite-flitser eenvoudig en stelt gebruikers in staat ook de wereld van flitsfotografie te verkennen. Een 3,5 mm microfoonaansluiting voor een speciale microfoon zoals Canon’s Directional Stereo Microphone DM-E1 zorgt voor hoogwaardige audio bij het beeldmateriaal.

Canon heeft haar meest intuïtieve en krachtige systeemcamera tot nu toe geproduceerd en biedt daarmee het allernieuwste op het gebied van technologie en mogelijkheden. De combinatie van krachtige beeldprocessor, 4K-video en de nieuwste sensortechnologie stelt moderne avonturiers overal ter wereld in staat om hun verhalen nog meer overtuigingskracht te geven.

De Canon EOS M50 is vanaf 26 februari 2018 te reserveren bij de officiële Canon Store en Canon-dealers. De Canon EOS M50 is vanaf begin april 2018 verkrijgbaar voor een adviesprijs van € 579,- voor de body en € 969,- voor de EOS M50 kit met de EF-M 15-45mm + EF-MOUNT + EF 50mm F1.8

Meer informatie: klik hier

LAATSTE NIEUWE ARTIKELEN
Sinds de vorige nieuwsbrief zijn we weer druk in de weer geweest om interessante onderwerpen te bespreken en nieuwe producten te testen. De betreffende artikelen hebben we hieronder nog eens voor je op een rijtje gezet. Veel leesplezier!

Heb je ideeën voor een onderwerp of review, laat het ons dan weten: info@eoszine.nl

Spiegelloos

Ga jij binnenkort overstappen naar een spiegelloos camerasysteem?

Tevredenheid EOS

Hoe tevreden ben jij momenteel met jouw EOS-systeem?

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.